Бугарски Културен Клуб

Култура и уметност => Археологија и културно наследство => Тема започната од: disidente на Септември 20, 2010, 01:51:58

Наслов: Фрескоживописот во црквите пропаѓа
Поставена од: disidente на Септември 20, 2010, 01:51:58
Фрескоживописот во црквите пропаѓа

Охрид, 17. септември 2010 (ИНПРЕС)

Цитат
Во организација на Здружението за валоризација, популаризација и педагогија на културното наследство - Македонида, а со поддршка на Министерството за култура, деновиве во посета на Македонија се врвните меѓународни експерти за заштита на културното наследство, професорите од Италија, Џоната Рици и Вернер Шмид.

http://inpress.com.mk/?ItemID=8DC2B78AECFD4C4397E9802BA4BA373D