Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Предлози => Тема започната од: kbc на Март 05, 2009, 03:34:28

Наслов: Бугарско државјанство
Поставена од: kbc на Март 05, 2009, 03:34:28
Бидејки ова е група на теми - предлози, еве од мене еден предлог, да има катче каде што барателите за бугарско државјанство, како и оние кои размислуваат да си подадат молба за бугарско државјанство ќе можат меѓусебно да разменуваат информации, совети, искуства.
Познато е дека Бугарија, во последно време, дали поради свои внатрешни причини или поради извесни `притисоци` од државите на евроскиот краен запад, ги пролонгира процедурите и роковите за издавање на бугарски државјанства на постојните и идните молители.
Каде од тука?
Наслов: Одг: Бугарско државјанство
Поставена од: лејди на Март 05, 2009, 10:57:41
  КБЦ, ајде прАШУВАЈ ШТО ТЕ ИН ТЕРЕСИРА, ПАТОТ ЗА БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО ГО ИМАМ ИЗОДЕНО  ВЕКЕ 3 ПАТИ ЗА ФАМИЛИЈАТА....ЕДНАШ ТИ РЕКОВ
Наслов: Одг: Бугарско државјанство
Поставена од: Competent на Март 05, 2009, 07:00:18
Има ли официално обявен срок за потвърждаване или отхвърляне на молбите за БГ гражданство за да знаем дали има забавяне (пролонгация :D) или не ?

Тук съобщават, че след влизането на БГ в ЕС молбите за гражданство са нарастнали неимоверно много при същия брой държавни служители, които да ги обработват .... Това се сочи като причина за сравнително дългата процедура за разглеждане на документите !  :-\
Наслов: Одг: Бугарско државјанство
Поставена од: ohrid1941 на Март 05, 2009, 07:52:00
Темата што ја предлага kbc, не е на место бидејќи ова е форум на културен клуб, а не на конзуларно претставништво. Но во врска со неговото барање, би му предложил да се обрати до релевантните институции кои се занимаваат со оваа проблематика.
Наслов: Одг: Бугарско државјанство
Поставена од: татар на Август 09, 2009, 10:24:52
Не казвайте,че процедурата за придобиване на българско гражданство е продължителна-за Испания е 8 (осем) години живяни и работени легално в страната ;D