Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Спаска Митрова, реален бугарски патриот  (Прочитано 141315 пати)

Апостол

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 509
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #75 на: Август 03, 2009, 12:03:43 »

До
               -Судски  совет на Република Македонија-Скопје
               -Влада на Република  Македонија-Скопје.
   Предмет :Претставка-врска Ваш бр.07-732/2 од  15.06.2009  година,вториот  пасус.
   Од Спаска Митрова,припадничка  на Бугарскиот  народ  во Република  Македонија,од  Гевгелија,ул„Кукушка„бр.13.
   Против :
   1.Иван  Стаменов-судија  при  Основен  суд  Гевгелија.
   2.Милка  Стефкова-судија при Апелационен суд Скопје.
   3.Владо  Џилвиџиев-судија при  Апелационен  суд Скопје.
   4.Љиљана  Ивановска  Шопова-судија при Апелационен  суд  Скопје.
   5.Драган  Тумановски-судија  при  ВСРМ-Скопје.
   6.Фатон  Пачуку-судија при ВСРМ-Скопје , и
   7.Невена  Крцковска   Малинковска-судија при  ВСРМ-Скопје.
   ЗАТОА  ШТО:
   Првопријавениот  во  првостепена  постапка  со пресуда   К.бр.98/08  од  10.07.2008 година,второ,трето и четврто пријавените во  второстепена  постапка  со  пресуда   КЖ.бр.-2135/08 од 03.12.2008  година   а  останатите пријавени  во  трет  степен  ,по основ  на вонреден правен  лек,  со  пресуда  Квп.бр.87/2009  од  05.05.2009  година ,без  никаков доказ  или  писмена  изјава   дека  ми  е  доставено  или   на  друг    начин  дека  сум  запознаена   со  соодветната  содржина ,по  основ на презумција  на престапност  поради   јавно  декларирање  на  мојата  национална  припадност ,  ме  осудија  за   неизвршување  на  решението  на  МЦСР-Гевгелија  бр.12-07/33  од  29.04.2008  година,  кое   решение  до  денес  не  само  што  не  ми  е  доставено туку  надлежните  со  познатото  аминистративно  молчење  и одбиваат  да  ми го  достават.
   Сите  пријавени во  сите  списи  од  предметите   и  своите  одлуки  и во обвинителниот  предлог  ,во  ниеден  момент  и со ниту еден  пишан  збор  немаат  наведено  кога,кој , како   и  каде  ми  го  има  доставено  решението   за  чие  неизвршување  сум осудена  на  затворска  казна  а  ме  осудија   во  монтирана  антибугарска  постапка  единствено  по  основ  на  презумцијата  на  престапност  затоа  што  јас  пред  надлежните органи јасно,гласно  и гордо  ја  декларирам  мојата  етничка   припадност  кон  Бугарскиот  народ  во  Република   Македонија  и  по  основ  на  всадената  патолошки   болна   негативна  перцепција  спрема   се   што  е  Бугарско  или  поврзано  со  Бугарија  а  во  последно време  посебно  жестоко  и  монструозно   манифестирана  спрема  нас  Бугарите  кои имаме  и  Бугарско  државјанство.
    На  моите  барања  усни  и писмени  јавниот обвинител  и  социјалните  служби     кои  ме  обвинуваат  да  кажат  кој,кога,каде  и на  каков начин ми го  дал ,доставил  решението  за  чие  неизвршување  сум  осудена  на  затворска  казна  сите  молчеа,  а  моето  писмено  и  усно  барање  пред  првостепениот  суд 
               -2-
   и  во  жалбена  постапка  пред   второстепениот    и  Врховниот  суд  на   Република   Македонија   да   утврдат  кој,кога,каде и  на  каков  начин  ми  го  доставил  решението за  кое  сум  осудена , на  перфиден  начин  со   премолчување  одбија  да    го  утврдат  и  воопшто да  го  споменат  во  списите..Единствено  се  повикуваа „неизвршување  на решение  кое  и е  доставено„ и  ништо повеќе.Така   ниту  судиите  на  Хитлер  не  се  однесувале  спрема  Евреите.Дека  решението за  чие  неизвршување сум осудена на затворска казна , не  ми  е доставено,  посредно е  утврдено  и во  управна  постапка  со пресуда  на    Управниот  суд на  Македонија  У.бр.3753/2008 од 24.02.2009 година.
   Доказ:Увид  во  списите  на  предметите  погорепосочени.
   Молам  насловот   ова  претставка  да  ја  разгледа со должно внимание  и во рокови  определени   со  Законот  за  постапување  по  претставки  и  предлози    и  утврди,констатира  и ми  одговори  на  начин  што  задолжително   во  писмена  форма  со  решение   одговори   кога,како каде и  кој  суд,судија  во  кој  спис  утврдил  дека  решението  за  чие  неизвршување  сум  осудена , на  мене  ми  е  доставено   а општопознато  и  неспорно е  дека  и  судиите  на  национал-социјалистичка  Хитлерова  Германија  во  такви   монструозно  монтирани  постапки  не  им  суделе  и  не  ги  осудувале   ниту  Евреите, без  да   утврдат  основ,начин,време и место на  настанот.
  Такво  нешто  во  ниту  еден момент  и  пред  ниту  еден суд,  во  ниеден  спис   во  овој  монструозно   монтиран  антибугарски  процес   не  е  ниту  споменато  ,  а  јас   сум  осудена  на  затворска  казна   само  поради  причини  наведени  погоре  во  оваа  постапка  ,  со  што    тајните   антибугарски  инсталации, тајните   служби  и  структури   кои  дејствуваат  илегално  и  надвор  од  контола  на  легалните  и  на  легитимни  избори  избрани   органи  на  власта   ќе  си  обезбедат  и  алиби  да  ми  ја  одземат  малолетната  керќа    доенче ,па  и  моја  физичка  ликвидација  прикриена  со   наводно  самоубиство  или  несреќен  случај  , како   врв  на  нивното  патолошки  болно   изживување тормозење,угнетување,прогон  и  држење  во  ропски  и  потчинет  однос  на   нас  Бугарите  во  Република  Македонија.
   Барам оваа претставка  да  се  реши  во  рок  одреден  со   Законот за  постапување  по  претставки  и предлози  а  не  да се  крие  како  претходни  други  3 (три)  претставки  поднесени   од  мене  до  насловот,  а  во  одговорот,  решението,  по  оваа  моја  претставка  задолжително  да  биде  наведено  и  утврдено дали, кога,кој  и  на  каков  начин на мене  ми  го  доставил  решението  за  чие  неизвршување  сум  осудена  на  затворска  казна,бидејки   неизвршување  на  решение  кое не  е доставено до  странката  и  кое  по  барање  на  странката  надлежните  одбивале  да  и  го  достават  не  претставува   казнено  дејание  а  не  претставувало  казнено  дејание  ниту  во  Хитлерова  Германија  спрема  Евреите.Ваш  одговор,  решение  со  кое оваа  претставка  ќе  ја третирате  како неоснована,  без  да  утврдите  кој судија и  каде  констаирал  дека решенето ми е доставено, ќе биде кулминација  на ова монтирано  монструозно злосторство.
   Гевгелија,2009-07-06               Спаска Митрова,ул„Кукушка„бр.13-Гевгелија
Сочувана

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #76 на: Август 03, 2009, 12:06:01 »

Ова е единствената вест за случайот Спаска Митрова коя "протече" во македонскиот етар :

Гевгеличанка осудена на затвор - чека да и ја одземат ќерката
Сузана Тасева   Коментари (15)   


08.06.2009 16:50

Митрова: Писмено никаде нема дека тоа решение сум го примила
 
Со газење на судската пракса и непочитување на законите, судот и Центарот за социјални работи во Гевгелија ме осудија на затворска казна поради која ќе ми ја одземат двегодишната ќерка.

Вакви поплаки за А1 упати гевгеличанката Спаска Митрова.

Таа тврди дека е осудена на три месеци затвор за неизвршено решение за видување на детето со таткото, кое никогаш не го добила од Центарот за социјални работи.

Таа тврди дека е осудена без докази, бидејќи такво решение никогаш не добила.

„Тоа решение до ден денес не ми е доставено од страна на Социјалниот центар. Тие ми имаат доставено одговор на молба, а тврдат дека имаат доставено решение, значи тоа тврдење е усно, писмено никаде немаат дека тоа решение јас сум го примила - ден, дата, на кое место, каде сум го примила“, изјави Спаска Митрова.

Од Центарот ги отфрлаат обвинувањата и велат дека законската регулатива во целост била испочитувана.

Повеќе за овој случај погледнете на видеото.

Интересни се коментарите :

1.   stevce од bicimci на 08.06.2009 во 18:18 напиша:
prasajte ja sto ima da kaze za ova:
 
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=maked&Number=1949663783&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1
 
moderatoru procitaj go i pusti go na redakcijata, ne e zaebancija ova, istata spaska e i objavi go linkot da go procitaat site. tuka se zali, a tamu se deklarira za bugarka i deka grujo namerno ja diskriminiral deka e bugarka
 
2.   stevce од bicimci на 08.06.2009 во 18:19 напиша:
inaku vistina e deka nejziniot poranesen maz e ednoto so sudijata. drzvata na koe deredze stigna... namesteno e cupeto 100%, ama preterala so se kaza bugarka. inaku vo pravo e
 
3.   unknown на 08.06.2009 во 23:51 напиша:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=365060.0
 
4.   Elena од Skopje на 09.06.2009 во 00:54 напиша:
Centarot za socijalni raboti na Makedonija treba so zakon da se ukine, zatoa sto se zlostornici od neviden razmer.Donesuvaat resenija za 100 evra vo interes na tatkoto, a ne vo interes na deteto. Ovaa sirota majka osudena e na tri meseci zatvor, zatoa sto resenijata ne i bile uredno dostaveni...Stara prikazna. So istiot izgovor na Centarot i jas zalepiv tri meseci zatvor vo Sutka,ama nikogas ne ja izdrzuvav kaznata, zatoa sto Vrhovniot sud bese popameten od Osnovniot sud i ja otfrli presudata.I mojot bivsi maz bese najdobar prijatel so sudijata i so socijalni grizi, ama ne im uspea. Mojot bivsi soprug dobi zabrana za viduvanje na mijata kerka, posle 4 godini pisuvanje od edna do druga institucija. Samo napred Spaska, nisto ne ti mozat, ti si taa sto se grizis za deteto, a ne Centarot. So sreka!!!!!!!
 
5.   Rade од hollandia на 09.06.2009 во 10:50 напиша:
ako ima dokazi deka negi primila resenijata nemoze biroto za socijalni raboti i sudot da donesat odluka u osustvo na spaska oni tvrdat da sa dostavile uredno sve pokani i resenija a ona tvrdi obratno kako moze da dokaze socijalnoto i sudot deka ona gi obivala resenijata i pokanite postata neje nikakav dokaz edino preporucno pismo zasto nesa ja sprovedele policiski a ne odma presuda neje toat u red i je van zakonite samo moze u osustvo da mu se odredemerka pritvor a ne i presuda spaska moze da podnese protiv tuzba i do megunaroden sud za covekovi prava vo makedonija site drzavni instituciji se korompirani i nesi ja vrsat rabotata kako sto trebe eve oste ena glupost od drazavnite instituciji ili glupa podlika taka narecena za site trebe da vazi isti zakon od site nacionalnosti i za site luge dali se funkcioneri ili cistaci ili pak bez domnici za vsisto taka moze samo da idete napred.
 
6.   Vera од sk на 09.06.2009 во 11:04 напиша:
pa nasata drzava dozvoluva dvojno drzavjanstvo i taa ima pravo da se custvuva kako saka...a za toa sto i se odzema kerkata toa e blagodarenie na nasata zakonska regulativa...ako se e vo red neka dokazat odgovornite deka ona nekade potpisala za toa resenie i deka i e dostaveno licno do nejze...
 
7.   Dragi од Gevgelija на 09.06.2009 во 13:23 напиша:
Edna od pricinite za zatvorot e i toa sto sudijata Stamenov Ivan koj ja osudi, od nea barase i seksualna usluga.Koga zenata ne prifati da ima seks so sudijata Stamenov Ivan ovoj ja osudi 3 meseci zatvor.Ova go znaat site vraboteni vo Gevgelijskiot sud,no se plasat da progovrat.TOA NI E MAKEDONSKOTO SUDSTVO.
 
8.   Драги од Гевгелија на 09.06.2009 во 13:27 напиша:
Една од причините за затвор е и тоа што судијата Стаменов Иван од неа бараше сексуална услуга.Жената одби да има секс со судијата Стаменов и овој ја осуди.Ова го знаат сите вработени во Гевгелијскиот суд- но се плашат и молчат јавно да проговорат,но чаршијата не молчи.
 
9.   Risto на 09.06.2009 во 21:23 напиша:
Koga te sudat za toa kak se chuvstvuvash e strashno... Ona ima dete... kako e mojno da zemesh dete od maika??
 
10.   Војчо од Гевгелија на 10.06.2009 во 17:48 напиша:
Ако социјалните служби и судот навистина и го доставиле решението за чие неизвршување е осудена на затворска казна,или ако таа одбивала да го прими, тие (судот и социјалното) гласно и јавно тоа ќе го кажаа со фанфари и тапани преку новинарката на А1.Тие тоа не го сторија.Судот и социјалното лажат , а за тоа никој не ги повикува на одговорност.За тоа ли гласавме Господа од парламентот.
 
11.   vojislav од gevgelija на 04.07.2009 во 00:52 напиша:
sega taa istata spaska e vo begstvo so maleckata kerka koj zne kade se naoga ne za nea yuku za maleckata ima seriozni zdrasveni problemi treba da prima terapija sekoj mesec a nejzinata luda majka ja zela vo begstvo i sega objasne te sto majka e taa
 
12.   stojanka од Гевгелиjа на 07.07.2009 во 12:03 напиша:
Begstvoto na Spaska so kerkickata gi potvrduva site obvinenija protiv nea. Govorime za edna majka koja ako navistina se grizi za svoeto dete nema da go izlozi na tormozenje i beganje od rodniot grad pruzejki nikakva zastita za toa dete.Roditeli na edno dete mozat da se dvajca a taa ima problem so prifakanjeto na taa vistina.A vo vrska so bugarskite i prava taa takvi nema prosto e manipulacija za da moze Bugarija da ja spasi. Sporeduvajki dve intervjua MK i BG taa govori za sosem razlicni pricini za odzemanje na deteto, koj kogo laze tuka. Prosto edna "labilna majka" na koja navistina i e potrebna pomos...
 
13.   Stojan од Gevgelija на 10.07.2009 во 22:46 напиша:
Стојанка од Гевгелија е лажно име позади кое се крие судијката Билјана Николова која до 45 годишна возраст не можеше да роди свое дете-ќерка, свое чедо па од социјалните служби во Гевгелија и беше дадено на посвојување туго девојче.Нормално е таа така и да пишува,да се брани самата себе но и социјалните служби кои и дадоа туго дете да гледа. Таа е љубоморна ....
 
14.   Stojan од Gevgelija на 10.07.2009 во 22:46 напиша:
Стојанка од Гевгелија е лажно име позади кое се крие судијката Билјана Николова која до 45 годишна возраст не можеше да роди свое дете-ќерка, свое чедо па од социјалните служби во Гевгелија и беше дадено на посвојување туго девојче.Нормално е таа така и да пишува,да се брани самата себе но и социјалните служби кои и дадоа туго дете да гледа. Таа е љубоморна ....
 
15.   stojanka од Gevgelija на 14.07.2009 во 12:12 напиша:
Dali se krie lazno ime ili ne ne sum jas taa so ja bara policijata a ti..A nemoznosta covek da ima dete ne si ti taa so treba da sudi ima Gospod za taa rabota:))) Kries se so deteto, so koe lice ke izlezes pred narodot i ke kazes deka si nevina. Jas ne te sudam a poskoro sum covek zagrizen za idninata na edno dete. I namesto da si baras vinovnici nema da e loso da pocnes da ja baras vinata vo sebe... otkolko da davas prazni prikaski so koi se kries so svoite problemi.
 
    
Реклама


     Најчитани        Најгледани   

Црн ден во Охрид
Свечено отворена северната трибина на арената „Филип Втори“
Дилавер Бојку нападна полицаец
Што се крие зад братската љубов на српските попови?
Блиска соработничка на Милошевиќ загина во сообраќајка
106 години од Илинденското востание
Дојран преполн со туристи
„Прашањата ви ги пишува штабот на ВМРО-ДПМНЕ“
Во Трново се чествуваше Илинден
Георгиевски и Фила заслужни што Македонија ќе чествува во Прохор Пчињски?
     Други сервиси   

» Вести и програма на и-мејл
» Вести на SMS
» Верзија на сајтот за мобилен телефон
» RSS канали
» А1 на денешен ден


Дома | Спорт | Емисии | ТВ програма | Контакти | Мапа


(C) А1 Телевизија

За сите технички прашања во врска со овој сајт контактирајте со [email protected]

« Последно менување: Август 03, 2009, 12:08:18 disidente »
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

ohrid1941

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3174
  • Погледај го Профилот
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #78 на: Август 03, 2009, 12:40:13 »

ВМРО: Да не махаме визите за македонци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=193788
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

betina

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 240
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #79 на: Август 03, 2009, 08:54:57 »

ВМРО прави подписка за абсолвентка в ЮЗУ, осъдена в Македония

Всички структури на ВМРО в страната са организирали подписка в защита на възпитаничката на Югозападния университет в Благоевград Спаска Митрова, която четвърто денонощие лежи в македонския затвор "Идризово".
Петицията е адресирана до министъра без портфейл Божидар Димитров, до президента Георги Първанов, Министерския съвет, до омбудсмана Гиньо Ганев и до други институции в България

http://www1.dariknews.bg/view_article.php?article_id=380531

Сочувана

Апостол

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 509
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #80 на: Август 03, 2009, 10:07:17 »

Българка се жалва от Скопие в Страсбург
Спаска Митрова поиска от Европейския съд да я спаси от тримесечен затвор
30 Юли, 2009 Евгений Еков
 Снимки: Политика и ИнтернетВърховният съд в Скопие осъди на 5 май 2009 г. Спаска Митрова (на долната снимка) да излежи 3 месеца в затвора "Идризово".
Cпаска Митрова, която бе осъдена от Върховният съд в Скопие на три месеца затвор, изпрати преди дни жалба до Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Излежаването на присъдата й трябваше да започне на 13 юни т.г., но засега все още не е започнало.

Голямото "престъпление" на нашата сънародничка, родена и живееща в град Гевгелия, днешна Македония е, че тя никога не е крила своята българска национална принадлежност. Неин голям "грях" е и че през 2003 г. започва да учи английска филология в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Удобният момент за съдебна разправа със Спаска се явява през 2007 г., когато след краткотраен брак тя се развежда. Причина за раздялата е неистовото желание на бившият й съпруг, който е етнически сърбин, да накара Спаска да се откаже от учението си в България, както и от откритото си изявяване като българка.

 


Типично в стила на македонските тайни служби за моралното и психическо съсипване на твърдоглавата българка като главен инструмент е използвано детето от брака - Сузана. Съдебната Голгота на Спаска, включваща няколко инспирирани процеси в рамките само на 3 години, се води формално за достъпа на бащата до неговата дъщеря. Реално обаче всяко едно от водените дела не би могло да се състои, ако зад тъжителя не стояха наследниците на сръбските тайни служби от екс-Югославия. Показателно за това е, че бащата губи първото дело, тъй като на него се изнасят факти, че той е наркоман. Но в хода на следващите съдебни процеси се оказва, че полицейското му досие е чисто.

За съпричастността на днешните македонски тайни служби в съдебното преследване на Спаска Митрова говори и фактът, че един от съдиите, разглеждащи делата срещу нея - Иван Стаменов, е свързан с тях. Това личи и от нотариално завереното заявление на жителя на Гевгелия и свидетел на Спаска Митрова - Живко Чавдаров.

Вместо отзоваването на Иван Стаменов обаче, каквото е искането на нашата сънародничка, съдебната сага придобива типичен за македонската "правна" система обрат. В края на декември 2008 г. Спаска Митрова е осъдена за четвърти път в родния си град Гевгели на 10 месеца затвор (условно) и да заплати 1 000 000 денара (около 32 500 евро) обезщетение на двама съдии за обида, без тя никъде да визира втория съдия.

Глобата, която е наложена на Спаска Митрова за обида на съдиите, е прецедент - тя е по-висока дори от тази, която е наложена от съда през декември 2008 г. на проф. Любомир Фръчковски за обида на македонския премиер Никола Груевски (30 000 евро!). Не са допуснати и свидетелите й да дадат показания, нито са взети предвид доказателствата, които тя е приложила. Не е без значение и фактът, че делото за обида е гледано не в друг град, а пак Гевгелия, където местните съдии се солидаризират с колегите си. Така решението им бива предопределено.

Впоследствие Спаска Митрова обжалва присъдата си в Апелативния съд, Върховния съд и Министерство на правосъдието на Македония. В основата на решението както на съда в Гевгелия, така и на другите съдебни състави заляга обвинението, че тя не е изпълнила последното решение за достъп на бащата до детето.

 Жалбата на Спаска Митрова до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.


Голямата съдебна манипулация обаче е, че това решение изобщо не е било връчвано на Спаска и следователно тя и да иска няма как да го изпълни. В крайна сметка, Върховният съд в Скопие я осъжда на 5 май 2009 г. на три месеца ефективен затвор, обричайки я по този начин на раздяла с болното й дете, за което тя постоянно се грижи.

Съдебният терор упражняван върху Спаска Митрова безспорно изисква България да се намеси по-активно в нейна защита. Още повече, че освен македонска гражданка тя е и българска гражданка.

Това, което най-малко трябва да направят в МВнР в София, е да поискат от Скопие в писмена форма да отговори дали, кой, кога, къде и по какъв начин е дал на Спаска Митрова решението, за чието неизпълнение е осъдена. Ако македонските власти не дадат достатъчно ясен отговор на  този въпрос това ще е ясно доказателство за дискриминацията упражнявана срещу нея в течение на години.

Българската дипломация трябва да използва и всички лостове, които членството на страната ни в ЕС ни предоставя за разрешаване на случая. Македония нито за миг не трябва да забравя, че интеграцията й в общността зависи от България в еднаква степен от всяка друга държава-членка. Иначе монтираните процеси ще продължават.

 Отказът на македонския президент проф. Георге Иванов да помилва нашата сънародничка.

.
Сочувана

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #81 на: Август 03, 2009, 10:51:15 »

Eто го и линкът: http://www.politika.bg/article?id=13682
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

Апостол

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 509
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #82 на: Август 03, 2009, 11:15:49 »

Е  СЕГА РАЗМИСЛЕТЕ:
На  всичките  пресконфереции  и  изјавлениа   досега  на  Каракачанов , и  други  лидери  и   политици  од  България ,сите    медии  в Скопие и  писани и  електрони,  редовно  реагираха  експресно  и бомбастично.
За  последната  пресконференциа   за  случаит „Спаска„ сичките  МОЛЧАТ.  ЗАШТО ? -Нека   вземат   доказите , документите од   съдовете  и    социалните  служби  и  нека   покажат  на гражданите  че Спаска  е  получила  или некои е се  обидел да  и даде решението  за  чие  неиспълнение  е  „ОСУДЕНА„  на    затворска   казна!!!  АЈДЕ  ДЕ.... Мълчанието доказва  че  пресъдата  е  наръчена  од  УДБА  а медиите  в  служба  на  УДБА.
Сочувана

Апостол

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 509
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #83 на: Август 03, 2009, 04:19:06 »

За  сторијата  на  А1-   дали  она  или  некој  друг  платил  пари  или  е  чисто  новинарски  текст.??? Постои  несовпаѓање   помеѓу   нејзината  изјава  и  одговрот  на  Блага   Челева   И  Станка   Дуева -правничката   од   МЦСР-Гевгелија.
Сочувана

ohrid1941

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3174
  • Погледај го Профилот
Сочувана

ohrid1941

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3174
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #85 на: Август 03, 2009, 05:32:34 »

Канал 5, 03.08.2009
Интервју за Канал 5 на новиот министер без портфолио во бугарската влада

За новиот министер без портфолио во бугарската влада одговорен за Бугарите во странство во Македонија се можни две опции. Во интервју дадено за Канал 5 пред да стапи на новата функција Божидар Димитров вели дека е можно Македонија да се развива како независна држава на македонската нација но не ја исклучува и старата бугарска теза за еден народ во две држави. Во Бугарија се повеќе се зборува за промена на позитивната политика на официјална Софија кон евроатланската иднина на Македонија поради односот кон бугарските воени гробишта, јазикот на медиумите и третманот на овдешните власти кон Бугарите во Македонија.
Сочувана

Апостол

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 509
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #86 на: Август 03, 2009, 05:55:48 »

Васил Глигоров е повторно на слобода благодарение на грчката експедиција што го посети Скопје
 Вака грчките блогери го протолкуваа враќањето дома на својот контроверзен колега. По шпекулациите дека е во затворот во Тетово, грчките блог страници денеска објавија дека Глигоров повторно се наоѓал во психијатриската болница во „Бардовци“.
“По Васил Глигоров, следува Спаска Митрова, случај кој не потсетува дека актуелната влада на Скопје тешко ќе ги напушти познатите фашистички пракси“ – вака грчките блогери го коментираат случајот со 23 годишната девојка од Гевгелија. Митрова, на 29 јули годинава најпрво била приведена а потоа пренесена во затворот “Идризово“. Како причина се наведува непочитувањето на одлука од социјалната служба. Според една варијанта на приказната Митрова, не му дозволила на својот поранешен сопруг да ја види 2 годишната ќерка. Адвокатот на гевгеличанката и член на Радко во соопштението до здружението со друга варијанта .

- Од социјалните грижи усно и кажале дека нема да и дозволат сопственото дете да го воспитува во бугарски дух и имаат намера да и го земат. И се бара од неа, во таа усна наредба, да ја наречеме, барање, да го исполнува. И за се што е судена и осудена, таа никакво решение нема од социјалните служби, вели Владимир Панков – претседател на здружение “Радко“.

Митрова е член на здружението на Бугарите во Македонија и се декларира како Бугарка. Токму тоа грчките блогери и членовите на “Радко“ сметаат дека е главната причина за нејзиното приведување. Грците одат до таму што овој случај го споредија со случајот со македонскиот блогер со прогрчки ставови и вината ја префрлија врз премиерот Груевски.
03.08.2009, 17:34


Оставете Ваш коментар
Сите полиња се задолжителни!
Правилник за објавување на коментарите.

Име:*
 


Наслов :*
 

Оценка :  1 2 3 4 5
Коментар:*


     
Испрати »


 

 Вашиот коментар се испраќа. Ве молиме почекајте.

Сочувана

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #87 на: Август 03, 2009, 08:59:45 »

Бугарија да стави вето на Македонија за ЕУ и НАТО

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=112182
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот
Одг: Спаска Митрова, реален бугарски патриот
« Одговори #88 на: Август 03, 2009, 09:41:35 »

Румяна Желева и Божидар Димитров на изпит пред българското общество!

http://www.makedonskatribuna.com/Peticija71.htm
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !