Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Доживяхме братя.  (Прочитано 70869 пати)

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #240 на: Мај 06, 2018, 04:43:36 »

Во јуни почнува „пеглањето“ на историјата меѓу Македонија и Бугарија.


http://expres.mk/vo-juni-pochnuva-peglanjeto-na-istorijata-megju-makedonija-i-bugarija/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #241 на: Мај 06, 2018, 05:08:13 »

За прв пат чета на АРМ ќе учествува на воената парада на бугарската армија која ќе се одржи на 6 мај во Софија.


https://tribuna.mk/za-prv-pat-cheta-na-arm-kje-uchestvuva-na-voenata-parada-na-bugarskata-armija-koja-kje-se-odrzhi-na-6-maj-vo-sofija/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #243 на: Мај 07, 2018, 06:46:54 »

Най-мръсното предателство на комунистите – на 6 май е обявен „македонски народ“


https://www.faktor.bg/bg/articles/nay-mrasnoto-predatelstvo-na-komunistite-na-6-may-e-obyaven-makedonski-narod
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #244 на: Мај 07, 2018, 07:43:52 »

Се огласи Вида на Ванчо Михајлов: Браво за храброста, еден народ во две држави!


https://vecer.mk/makedonija/se-oglasi-vida-na-vancho-mihajlov-bravo-za-hrabrosta-eden-narod-vo-dve-drzhavi
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #245 на: Мај 07, 2018, 08:54:29 »

Президентът ги поздрави, а те му отвърнаха със "Здраво!" и "Ура!".


https://offnews.bg/obshtestvo/prezidentat-nehajnoto-otnoshenie-kam-armiata-podkopava-darzhavnostta-680052.html
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #246 на: Мај 08, 2018, 09:31:10 »

Бугари и Македонци заедно му оддадоа почит на Гоце Делчев во Благоевград


https://tribuna.mk/video-bugari-i-makedonci-zaedno-mu-oddadoa-pochit-na-goce-delchev-vo-blagoevgrad/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #247 на: Мај 08, 2018, 09:50:19 »

Без граници од Охрид до Црното Море! 


http://expres.mk/dzhambaski-bez-granici-od-ohrid-do-crnoto…/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #248 на: Мај 09, 2018, 09:41:30 »

Заедничко чествување на св. Кирил и Методиј на МАНУ и Бугарската академија на науките


https://vecer.mk/makedonija/zaednichko-chestvuvanje-na-sv-kiril-i-metodij-na-manu-i-bugarskata-akademija-na-naukite
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #249 на: Мај 09, 2018, 09:43:28 »

„Катимерини“: Со „морков и стап“ да се убеди ПЈРМ да го смени уставот!


http://expres.mk/katimerini-so-morkov-i-stap-da-se-ubedi-p…/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #250 на: Мај 09, 2018, 09:45:55 »

Бугарија инвестирала 150 милиони лева во Македонија од 1941 до 1944 година


http://expres.mk/bugarija-investirala-150-milioni-leva-vo-…/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #251 на: Мај 10, 2018, 12:52:59 »

Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #252 на: Мај 10, 2018, 01:16:34 »

На 9 май 1917 Българската армия разбива руските окупатори в Македония.


http://www.extremecentrepoint.com/archives/16364
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #253 на: Мај 10, 2018, 01:58:43 »

Прадедите ми са собственици на 5 000 овце още от XVIIII - век. Това е давало много авторитет в местното управление и възможност за образование на наследниците и търговия из цялата империя и Европа. Няма срамна работа!!!
 
Бугарите не сакаат да бидат овчари, ќе увезуваат – од Виетнам.


http://expres.mk/bugarite-ne-sakaat-da-bidat-ovchari-kje-u…/
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!

опълченец

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 2397
  • Погледај го Профилот
Одг: Доживяхме братя.
« Одговори #254 на: Мај 10, 2018, 02:08:25 »

Да бидеме заедно за 1000-годишнината од Охридската архиепископија.
 

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/arhiepiskopot-stefan-do-bpc-da-bideme-zaedno-za-1000-godishninata-od-ohridskata
Сочувана
Гордей се, майко Българио, с твоите синове герои!