Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: ТЪРГОВИЯТА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО  (Прочитано 2605 пати)

valli

  • Full Member
  • ***
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 225
    • Погледај го Профилот

ТЪРГОВИЯТА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. В СХЕМАТА ПОЛИТИК, ДАНС, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! КАК ЕКСШЕФ НА ДАНС ПУСКА ЛИЦЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ „ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ НЕЗАКОННА ЕМИГРАЦИЯ“. ТАРИФАТА ОТ 550 ДО 1500 ЕВРО! НА ДЕН – ДО 200 КЛИЕНТИ.

В свое разследване, преди дни АФЕРА извади на показ: ШОКИРАЩ НАТИСК НА ДАНС ВЪРХУ ПРАВОСЪДНО МИНИСТЕРСТВО, ЗА ДА „ОПРАВЯТ“ СТАТУТА НА СИРИЕЦ! ЗАМЕСЕНИ – ЗАМ-МИНИСТЪР И ТРИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ДАНС!

Продължаваме с разследването си по аферата как се раздава българско гражданство.

дансФакт №1.

Това е македонски паспорт на лицето Абас Агдем.

ДАНСФакт №2.

Това е автентичен документ, изпратен и подписан от ексшефа на ДАНС Владимир Писанчев, адресиран до Министерство на правосъдието, Дирекция „Българско гражданство“, с копие Дирекция „Миграция“ в МВР. Документът е свързан с 15 преписки за 15 лица, желаещи да приемат българско гражданство. Едно от имената е на лицето Абас Агдем.

И сега внимавайте!: ДАНС НЕ ВЪЗРАЗЯВА МОЛБАТА НА АБАС АГДЕМ ЗА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА.

В документа името му фигурира под №10.

ДАНСФакт №3.

Това е документ, според който обаче Дирекция „МОС“ в МВР заявява, че за същото това лице Абас Агдем, за което което ДАНС не възразява да му бъде удовлетворена молбата за българско гражданство, има данни, че на територията на Италия има извършени няколко престъпления, сводничество, подбудителство към незаконна емиграция и разпространение на наркотични вещества.

Така, волно или неволно, а като се има предвид, че са специална служба, очевидно – волно, ДАНС толерира даването на българско гражданство за лице, на което очевадно не трябва да се предоставя такова.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №4.

Това е документ от посолството на Тирана, Албания, изпратен до Министерството на външните работи, за становище на МВР – дали лицето Хабир Бериша има българско гражданство. Становището е необходимо за адвокат на Бериша, тъй като в Албания се води дело срещу Хабир Бериша за извършено престъпление – фалшифициране на карти, паспорти и визи. Както е видно от текста на документа – иска се потвърждение за истинност на издаден български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС, издадени от МВР – Пловдив.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №5.

Това е документ – отговор на Дирекция „Българско гражданство“ до Министерството на външните работи във връзка със запитването за лицето Хабир Бериша. Според документа, лицето, което притежава български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС … „няма данни за лицето да е подавало молба за придобиване на българско гражданство“.

Разследване на АФЕРА показа, че съществува списък с над 200 случая при които е дадено българско гражданство по тази система.

И след това дирекция Международно оперативно сътрудничество към МВР писмено уведомява Министерството на правосъдието, че въпросната натурализирана личност е съдебно преследвана или издирвана в пределите на ЕС, за углавни престъпления. Докато ДАНС е дала своето становище, че лицето не е съдебно преследвано на територията на България и е годно да получи българско гражданство!

В схемата преобладаващата част от лицата са натурализирани македонци.

В схемата лъсва и това, че полицейските служби в България са наясно и не прикриват тази практика, но контролът на ДАНС не им позволява ефективно да се противопоставят.

В свое писмо от 09/09/2013 година до зам-министърът на министерството на Правосъдието, Росен Иванов, в качеството си тогава на Председател на ДАБЧ, дословно пише : « …считам, че не съществува процедура, по която Вие да извършвате проверка по преписки на ДАБЧ относно удостоверяване на български произход, поради което същите не следва да бъдат представени….

… относно наличието на българско национално съзнание административният орган не може да откаже приемане на писмена декларация. Също така, част от данните в заявлението за получаване на удостоверение за български произход се отнасят до политически, религиозни или философски убеждения, както и за членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели. Следва да се счита, че заявителят е дал съгласие за обработка на този вид негови данни само и единствено пред ДАБЧ за целите на административното производство за удостоверяване на български произход…. ».

Така на практика излиза, че получаването на български евро паспорт зависи единствено от декларацията за българско национално самосъзнание, направена пред Държавната Агенция за българите в чужбина. Едва ли има по-парадоксална ситуация в пределите на ЕС.

И сега в задачката се пита: има ли организирана престъпна група, с продължителна във времето извършвана дейност, засягаща пряко сигурността не само на България, но и на цялото европейско пространство? В нея участват ли: висш политик, „патриот“, кандидат за депутат понастоящем и лидер на партия, както и висши държавни чиночници, служители на спецслужбите, както и частни лица, които са първични касиери? И защо прокуратурата си е заровила главата в пясъка и не си мърда пръста за тази грандиозна афера!

От свои брилянтни източници АФЕРА разкри, че за тази престъпна схема иначе са били информирани: ресорният заместник министър на правосъдието, министърът на правосъдието, както и екс вице-президента.

Основната дейност на организираната престъпна група: търговия с българско /в случая автоматично европейско/ гражданство, както и с автентични документи за българско гражданство, без лицата да притежават такова.

Схемата под контрола на политика К.К ли е?

В оперативен план тя под закрилата на зам – председател на ДАНС О. П., ли е? Както и на съответният зам-министър на правосъдието, както и на нейният принципал? В схемата участва ли и председателят на държавната Агенция за българи в чужбина?

В схемата участват ли частни лица: Росен Иванов – бивш председател на ДАБЧ и настоящ адвокат в сферата на придобиване на българско гражданство? С Иванов работи ли и Христо Христов – бивш водещ офицер от ДС на политика Красимир Каракачанов, както и Петър Колев и Ванчо Янакиевски?

На тези въпроси отговори трябва да даде прокуратурата.

Според свидетели тарифата е от 550 до 1500 евро. Дневно през канторите преминават между 150 до 200 клиента. Сумата се дава срещу предоставяне на документ за българско самосъзнание.

Източници на АФЕРА довериха, че голям обем от свидетелски писмени показания и доказателствен материал вече са дeпозирани в ДАНС и прокуратурата. Предстои единствено оценката им, както и съответните адекватни действия от страна на държавното обвинение.

Свидетелите са готови да потвърдят своите показания пред всяка инстанция.http://afera.bg/125738.html
Сочувана