Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Каракачанов: Не средният пръст е важен, а това на какво възпитаваме децата  (Прочитано 888 пати)

ohrid1941

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3174
    • Погледај го Профилот

Каракачанов: Не средният пръст е важен, а това на какво възпитаваме децата

http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=5235%3A2012-12-05-10-07-52&catid=1%3Alatestnews

Има ли двоен стандарт в отношението към поругаване на национални символи от цигани и българчета беше коментираната от председателят на ВМРО Красимир Каракачанов тема в сутрешния блок на БТВ. Въпросът идва в следствие от поредния случай от непристойно поведение на деца пред български символи.
Според него определено реакцията е различна към двете снимки и това се дължи на нехаресването на циганите в България. От друга страна циганите от Добрич, поругали портрети на велики българи, са били в тийнейджърска възраст и са съзнавали какво правят, докато българчетата със средните пръсти са доста по-малки и вероятно са били подучени. Но не това е важното в случая, а на какво се възпитават децата и обществото, обясни Каракачанов.
В България няма никакъв стандарт и явно средният пръст се е превърнал в символ на нашето общество. Примерите са много - тези деца, делото в Пазарджик, правителството показа среден пръст на бизнеса, на пенсионерите, припомни той.
Днес българчетата се възпитават на цинизъм и агресия. Общуването между хората стана арогантно. Вече няма нация – всеки си е сам за себе си. Наблюдаваме тотална чалгизация на обществото. Стремейки се да приемем някакви общоевропейски ценности,  забравихме вековните български ценности, не скри възмущението си Каракачанов.
Българинът трябва да се гордее с азбуката си и с факта, че е дал религия на Източна Европа категоричен е Каракачанов и цитира Бисмарк - войната се печели в класната стая. Имайки предвид каква е българската образователна система и липсата на възпитание на патриотични ценности, трябва да се замислим какви граждани ще са утре децата ни, заключи той.
Сочувана