Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Министърът на културата Вежди Рашидов награди директора на филмовия фестивал „Бе  (Прочитано 1594 пати)

disidente

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 5398
    • Погледај го Профилот

Министърът на културата Вежди Рашидов награди директора на филмовия фестивал „Берлинале” Дитер Козлик

15 октомври 2010 | 10:34 | Агенция "Фокус"

София. Министърът на културата Вежди Рашидов награди директора на филмовия фестивал „Берлинале” Дитер Козлик с плакет и грамота за приноса му в развитието на съвременното кино, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Официалната церемония се проведе в Министерството на културата. Козлик е у нас по покана на Министерството на културата. „Надявам се, че България ще излезе достойно на европейската сцена”, каза министър Рашидов, който посочи че наградата, която връчва, е признание и уважение към Козлик. Министърът подчерта още, че според него изкуството е съдба и не зависи от политическия строй в една държава.
Директорът на „Берлинале” остана впечатлен от наградата и каза, че посещава България за втори път – първия път е бил преди 45 години, когато е отседнал в хотел „Балкан”, днес „Шератън”. Козлик покани министър Рашидов в Берлин за фестивала.
По време на работната среща на честванията на 60-годишнината на фестивала „Берлинале” през февруари зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев е обсъдил с Козлик българското участие във фестивала след 1989 година до днес, припомниха от Министерството на културата. През този период България е показала 20 филма, които са участвали в различни програми на „Берлинале”. По време на срещата през февруари заместник-министър Дерелиев подчерта желанието на българската страна за по-широко представяне на новото българско кино на фестивала и отправи покана от името на министър Рашидов към директора на „Берлинале” Дитер Козлик да посети България през октомври тази година.
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !