Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: Николај Младенов и неговите дипломатски успеси! :)  (Прочитано 56186 пати)

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот

Бугарскиот министер Младенов им се обрати на стиудентите во Тетово

Тетово, 6. мај (ИНПРЕС)

Бугарскиот министер за надворешни работи Николај Младенов на студентите на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово им порача дека имаат добра подлога да создадат европски дух во општетество.

Така овие поколенија значајно ќе помогнат Македонија успешно да го помине патот на интеграцијата во Европската унија, рече Младенов на предавањето, пренсен од КИС телевизија.

- Целта да дојдам овде е да го посетам Универзитетот кој разви извонреден углед во регионот за доведување на луѓето од Балканот да студираат во нова средина што всушност е пример кој ние од ЕУ сакаме да го направиме за остатокот од Балканот.Бугарија носи нова порака на Балканот, ние сме тука да им помогнеме на нашите пријатели побрзо и поуспешно да се станат членки на ЕУ.

Онака како што сме биле ние го поминавме тој пат мислам дека и другите се во можност да успешно да го поминат посочи Младенов.

На Универзитетот беше отворена изложбата со фотографии на Александар Михаилов со наслов „Традиции“ на која се прикажани колоритните обичаи на бугарската култура. На фотографиите се фатени моменти од церемониите одржани на ридските подрачја покрај брегот на Црното Море изведени од државјани на Бугарија од различно етничко и религиозно потекло. (Крај)

http://inpress.com.mk/?ItemID=C4A8A57CC16DFB4EBCE002ECB60FD72D
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Daskal

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 1265
  • Погледај го Профилот

со сите епитети кон ткн новинар кој го поставил оваа прашање, но и пофалба  за ОТЛИЧНИОТ одговор на министерот Младенов

Цитат
Прашан дали со ова сака да собере политички поени, бидејќи Бугарија не е особено позитивен пример за членка на ЕУ, Младенов рече дека на Балканот нема поуспешен пример за приклучување кон ЕУ од Бугарија.

- Би ве замолил да бидете повнимателни со квалификациите што ги кажувате за мојата земја. На крајот на краиштата, Бугарија е членка на НАТО и на Европската Унија и е тука да и помогне на Македонија исто така да стане членка на ЕУ и на Алијансата, организации во кои таа сé уште не членува. Ви подаваме рака и сакаме тоа да го направиме апсолутно пријателски. Прифатете го или не прифаќајте го, но не навредувајте нé - одговори Младенов.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=57101035287&id=9&prilog=0&setIzdanie=21977


Сочувана
"Македония, а и други изстрадали народи са без никакво съмнение най-искрените поддръжници на идеята за обединена Европа."
Ванчо Михайлов (1896-1990) лидер на ВМРО, последната крупна фигура в историята на македонското освободително движение

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот

Младенов кани Македония в ЕС, воеводите вадят чифтетата

Цитат
Воеводите изразяват „силното си недоумение и разочарование" от позициите на външния министър, заявил „безусловна" подкрепа за членството на Македония в ЕС. Партията на Каракачанов призовава премиера Борисов да изясни на базата на какво решение на Министерски съвет или Народно събрание министър Младенов „подкрепя безусловно откровенно антибългарското управление в Македония".

http://frognews.bg/news_23092/Mladenov_kani_Makedoniia_v_ES_voevodite_vadiat/
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Competent

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 3619
  • Погледај го Профилот

България няма да отстъпи от Съвместната декларация на премиерите от 22 февруари 1999 г., в новия проектодоговор с Македония

http://focus-news.net/?id=n1391138Скопие. България не може да отстъпи от вече подписаната Съвместна декларация на министър-председателя на България и председателя на правителството на Република Македония от 22 февруари 1999 година. По време на балканската обиколка на българския външен министър Николай Младенов, която започна от Скопие, стана ясно, че македонската страна е представила своите забележки по проектодоговора, които ще бъдат обсъдени от българска страна, предаде специалният пратеник на Агенция "Фокус" Денка Кацарска. София ще очаква стриктно спазване от македонската държава на поетите в двустранен план ангажименти, произтичащи от Съвместната декларация на премиерите от февруари 1999 година. Сред новите текстове в проектодоговора са - за войнишките паметници, прекратяване на говора на омразата срещу България и българите от страна на политически лица, представители на официалните институции,премахване на проявите на подобно отношение от учебни помагала и програми, както и от медиите под държавен контрол, стремеж за преодоляване на спорове, свързани с общата ни история и култура чрез преминаване към съвместни чествания на исторически личности и събития,
които ни обединяват, и други. България е заявила желание Съвместната декларация от 1999 година да бъде базата и основата на бъдещия договор между двете държави. Тя може да бъде надграждана, но не може да бъде променяна, е българската позиция. По новите текстове са възможни преговори и промени, отстъпки обаче не може да бъдат направени по текстовете от вече подписаната декларация през 1999 година. Сред забележките, които македонската страна е представила по проекта за договор, са били – за признаване на езика, малцинство и други. Именно те обаче попадат в текстовете на вече подписаната декларация от 1999 година,по която промени са невъзможни. София остава на основата на вече подписаната декларация и в новия проект за договор не се предвижда признаване на македонски език. По въпроса за малцинството пък София е категорична, че в България не съществува македонско малцинство.Отправяме миролюбиво послание, но не бягаме от проблемите. Предлагаме конструктивен подход, но много ясно сме казали, че пътят за членство минава през определени съвместни практики – коментираха дипломатически източници. Подобно послание е било отправено и на срещите с представители на албанското малцинство в Скопие и Тетово: искаме да помогнем, искаме стабилност, развитие на отношенията, но трябва да ни помогнете, за да помогнем. България не е обещавала безрезервна подкрепа за ЕС.Съвместната декларация е подписана в София на 22 февруари 1999 г. от министър-председателя Иван Костов и председателя на правителството на Република Македония Любчо Георгиевски. Декларацията е на официалните езици на двете страни - на български език, съгласно Конституцията на Република България и на македонски език,съгласно Конституцията на Република Македония.Приемането в Европейския съюз на държави, които не са убедили изцяло институциите на съюза и държавите-членки в политическата си воля за решаване на нерешените държавни въпроси крие опасността те да бъдат привнесени във вътрешния дневен ред на Европейския съюз.Затова при започване на преговори за членство на Република Македония в ЕС и НАТО,България ще продължи да се придържа към европейските стандарти,ще подкрепя интеграционните й усилия, като същевременно ще настоява за изпълнение на политическите критерии за членство в двете организации.Процесът на присъединяване е свързан с условия и критерии, които страните кандидати следва да изпълнят. По този път е минала и България в хода на преговорния процес.Подкрепата за евроинтеграционните стремежи на Македония е насочена към помощ за преодоляване на факторите,които създават пречки пред извършване на необходимите реформи.
« Последно менување: Мај 08, 2010, 12:23:37 ohrid1941 »
Сочувана
Every cat, dog and skunk born in Macedonia is Macedonian.
But the whole world knows that the Slavs in Macedonia are Bulgarians.
People that don’t know or do not want to know who they are will perish !

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот

АМИ СѢГА НА КѪДЕ!

Посещението на външниятъ министъръ на Р. България въвъ Вардарска Македония приключи.
Посещението на Гнъ. Н.Младеновъ бѣ изпълнено съ въпроси които по сѫщество няматъ решение!
На въпроситѣ дали България ще признае “македонско” малцинство! Гнъ. Н.Младеновъ отговори, че въ България няма малцинства и, че най-малко има такова. Никола Младеновъ бе категоричанъ, че България няма да се унася по сърбо-македонскитѣ измислици, за “македонско” малцинство и за “македонски” езикъ.
Интересното е, че когато Гнъ. Младеновъ говореше (www.A1.com.mk.) онези, които бяха подали слушалкитѣ на миктофонитѣ го превеждаха. Съ Това искаха да покажатъ, че въвъ Вардарска Македония не се говори български. Всички трикове на сърбо-македонизма се употребиха, за да се доказва, че Македония не е българска.
Гнъ. Н.Младеновъ каза нещо и за медицината. Той каза на сърбо-македонскитѣ журналисти, че тѣ трябва да изключат или опериратъ 25% процента отъ мозъка си. Тукъ ще направимъ скоба, и поясним онова което каза Гнъ. Н.Младеновъ. Въ една отъ държавитѣ въ южна Америка, преди години направиха опитъ да извадятъ частъ отъ мозъка на дрогиранитѣ хора, кѫдето се намиратъ клеткитѣ които сѫ виновни за дрогирането. Оказа се, че следъ 6 месеца, онези за които се пишеше, че сѫ били излекувани отъ дрогата Кокаинъ, пакъ почнаха да си биятъ инжекции като да не сѫ били лекувани! За това което предлага Гнъ.Н. Младеновъ да правимъ операции на мозъцитѣ на сърбо-македонскитѣ журналисти е невъзможно. Тази болест която заема 25 % отъ мозъка на събро-македонскитѣ журналисти се лекува само съсъ смъртта.
Единъ отъ редакторитѣ на най-сръбскиятъ вестникъ (www.utrinski.com.mk) турскиятъ журналистъ Еролъ Риузоф писа, че античниятъ сърбо-македонизъмъ само смъртта ще го излекува. Ние не го написахме това, написа го горе споменатиятъ вестникъ.
Днесь (7.05.2010) човекъ трябва да прочетѣ коментариитѣ подъ статията за Гнъ. Никола Младеновъ, за да се увери, че днешната сръбска република Македония ще бѫде излекувана отъ сърбо-македонизма тогава, когато онази частъ на Македония, която е населена съ българи бѫде инкорпорирана съ майка България.
На Гнъ. Н.Младеновъ му бѣ ясно казано отъ българитѣ въвъ Вардарска Македония, че натиска на България ще трябва да бѫде по ясенъ и по агресивенъ. Гнъ. Б.Димитровъ противъ когото джавкаха сърбо-македонскитѣ журналисти го каза най-добре не отдавна. Той каза, че ако ще трябва да се иска български училища въ поробена отъ сърбитѣ Вардарска Македония, първитѣ български училища ще трябва да бѫдътъ отворени въ Струмица, Штипъ, Велесъ и после други градове. За сѣга нещата не вървятъ на тамъ! Но бѫдещето никой не го знае, та и това може да стане.
Г.Младеновъ 08.05.2010г. Торонто

http://www.makedonskatribuna.com/GMladenov08.05.2010.htm
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Anton

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 580
  • Погледај го Профилот

http://www.focus-news.net/?id=n1391955


    Министерски съвет Николай Младенов: България винаги е правила всичко, каквото може, за да помогне на Македония, откакто е станала независима
10 май 2010 | 14:32 | Агенция "Фокус"

Подгорица. България винаги е правила всичко, каквото може, за да помогне на Македония, откакто тя е станала независима. Това мисля, че се разбира както от албанските политически партии, така и от другите политически партии. Това каза пред Агенция "Фокус" Николай Младенов, министър на външните работи. "Но аз няма да позволя да продължа да слушам обидни квалификации по отношение на България, каквито чух докато бях там. България е страна-член на ЕС и протяга ръка на Македония да й помогне. Именно това е смисълът на договора за приятелство, който предлагаме", каза Младенов.
По думите му - добрият тон в разговорите с представителите на правителството е бил много конструктивен. "Надявам се това пространство на доверие да се разшири и наистина да можем да покажем пред ЕС българо-македонските отношения като пример за добросъседски отношения, които помагат на страната да стане член на ЕС. Има доста реформи, които трябва да се случат в Македония, много промени, които трябва да се направят, много условия, на които да отговори, за да извърви пътя си към ЕС. И колкото повече добри примери има в сътрудничеството с България като страна-член на ЕС, толкова по-добра ще бъде за тях", каза Младенов.
От 5 до 8 май се проведе първата част от балканската обиколка на Николай Младенов, в която той имаше срещи в Скопие и Белград. Днес Младенов е в Черна гора.
« Последно менување: Мај 10, 2010, 01:44:44 Anton »
Сочувана

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот

МИНИСТЕРОТ МЛАДЕНОВ ПОДОБРО ДА КАЖЕ КОГА КЕ ГИ ПОДКРЕПИ МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ, А НЕ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ВОДЕНА ОД АНТИЧНИТЕ ХУНЗИ .
ИЛИ УШТЕ ПОПРЕЦИЗНО, ЗОШТО НЕ НАЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СРЕТНЕ И ДА ПОРАЗГОВАРА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ ПОСЛЕ ДОДЕЛУВАНЬЕТО НА ОДЛИЧЯТА НА СПАСИТЕЛИТЕ ОД ОХРИД ?
ДА НЕ БИ, ДА МУ БЕШЕ ПОВАЖЕН РОДЕНДЕНОТ ШТО ГО ИМАШЕ ТОЙ ДЕН ?
ИЛИ СЕ УПЛАШИЯ ХУНЗИТЕ ДА НЕ ИМ ЗАБЕЛЕЖАТ АКО СЕ СРЕТНАТ СО СВОИТЕ !?
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

deko

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 181
  • Погледај го Профилот

  Министерот Николайчо нека каже како да я спречи дискриминацията и понижуванъата на македнските българи от страна на власта в Македония.Министерот нека каже дали една дума им кажа на македонските власти за дискриминаторскиот и понижувачки закон за българските коли.Ясно ли му е на минстерот дека со той фамозен закон хунзите сакаат македонските бългри да го финансираат македонизмот односно антибъгаризмот.Не ли разбира министерот дека македонизмот се финансира директно от буджетот а овой случай българските коли трябва да го наполнат.Испага дека се финансираат сами против себе.Дали министерот несака да помогне или пак да дозволил да биде изманипулиран от племето на хунзите ке видиме  со понатамошната негова политика.НО СЕ ДОДЕКА ЦВРСТО И ОСТРО НЕ СЕ СПРОТИВСТАВИ НА МАКЕДОНОИДИТЕ И НИВНАТА ОМРАЗА КОН СЕ ШТО Е БЪЛГАРСКО, НИЕ МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ А ИСТОТО ТАК И ТОЙ НИЩО ПОМАЛКО ОТ НАС КЕ БИДЕ НАВРЕДУВАН И ПОНИЖУВАН ОТ ВЛАСТА ВО МАКЕДОНИЯ.
Сочувана

Корени

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 1070
  • Погледај го Профилот
  • Корени

МИНИСТЕРОТ МЛАДЕНОВ ПОДОБРО ДА КАЖЕ КОГА КЕ ГИ ПОДКРЕПИ МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ, А НЕ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ВОДЕНА ОД АНТИЧНИТЕ ХУНЗИ .
Когато се появят такива. Той е дипломат - не може да каже "абе ние знаем че има българи там..." Трябва да има някаква ясно самодекларираща се общност като в Сърбия, Молдова и т.н. Ако щеш - Австрия, Испания и Великобритания. Ето, тия дни и Бойко, и Волен и той разговаряха с българите в босилеградско и чак тогава със сърбите и какво може да се направи за българите в Сърбия (за начало почват да строят магистрала София-Ниш)

Министерот нека каже дали една дума им кажа на македонските власти за дискриминаторскиот и понижувачки закон за българските коли.

Този закон е нормален бе хора... Където е местожителството на собственика - там и регистрацията. И тука много биха карали коли с германски номера, за да не плащат, но не става - само ако имаш жилище и местожителство в Германия.
« Последно менување: Мај 10, 2010, 06:48:58 Подкрепа »
Сочувана

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот

МИНИСТЕРОТ МЛАДЕНОВ ПОДОБРО ДА КАЖЕ КОГА КЕ ГИ ПОДКРЕПИ МАКЕДОНСКИТЕ БУГАРИ, А НЕ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА ВОДЕНА ОД АНТИЧНИТЕ ХУНЗИ .
Когато се появят такива. Той е дипломат - не може да каже "абе ние знаем че има българи там..." Трябва да има някаква ясно самодекларираща се общност като в Сърбия, Молдова и т.н. Ако щеш - Австрия, Испания и Великобритания. Ето, тия дни и Бойко, и Волен и той разговаряха с българите в босилеградско и чак тогава със сърбите и какво може да се направи за българите в Сърбия (за начало почват да строят магистрала София-Ниш)

ТРИ БУГАРСКИ ЗДРУЖЕНИЯ ГО ЧЕКАА МИНИСТЕРОТ ПОСЛЕ ДОДЕЛУВАНЬАТА НА ОДЛИЧЯТА НА ОХРИДСКИТЕ СПАСИТЕЛИ ЗА ДА СЕ СРЕТНАТ СО НЕГО И ДА МУ УКАЖАТ НА ПРОБЛЕМИТЕ ШТО ГИ ИМАТ ВО МАКЕДОНИЯ ! МИНИСТЕРОТ НЕ ГИ УДОСТОИ СО СРЕДБА !!!
КОЛКУ ЗА ПРОЯВЕНОСТА НА БУГАРИТЕ, ПОСЕБНО НА БУГАРСКИОТ КУЛТУРЕН КЛУБ - СКОПЙЕ, ЕТЕ ТИ LINK, ПА САМИОТ ПРОЦЕНИ ДАЛИ ГО ЗАСЛУЖУВААТ ТОА ИЛИ НЕ !
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЕРИ СО ТАКВИ ФРАЗИ !


http://bkks.org/vesti
« Последно менување: Мај 10, 2010, 06:59:48 disidente »
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Корени

 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 1070
  • Погледај го Профилот
  • Корени

Е, не знам...  >:(  :(

Трябва да се вземат тогава мерки за повече гласност и популярност в България (тук е така - ако се разбере във форумите и Facebook, основните медии подхващат темата и политиците не могат да игнорират).
Искате ли да организираме ситема за разпространяване на новини? Комуникация като начало. Аз например не бях разбрал (и съответно podkrepa.net ). Ако има сред вас склонни да отделят по 1/2 час дневно.
http://zonabg.info/Focus.40_42/1895.article/
http://templar.blog.bg/politika/2008/09/10/za-news-corp-bitivi-fashizma-i-kapitalizma.232367

За Младенов - предлагайте му направо лично и публично и оставяйте коментари. Да няма повече "неразбрали" (или поне да може да се пита сериозно ЗАЩО не са разбрали)
http://mladenov.org/
http://www.facebook.com/nmladenov
http://twitter.com/nmladenov
http://nmladenov.eu/
http://twitter.com/MFABulgaria
« Последно менување: Мај 10, 2010, 07:50:24 Подкрепа »
Сочувана

disidente

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 5398
  • Погледај го Профилот

Младенов - Нема да дозволам навредливи македонски квалификации кон Бугарија

Цитат
Бугарија секогаш правеше се што може за да и помогне на Македонија, откако таа стана независна. Ова мислам дека се подразбира како од албанските политички партии, така и од другите политички партии.

http://inpress.com.mk/?ItemID=0E0636BFE721A14DBA4183BEFE435FBB
Сочувана
Тодор Александров е БОГ , а "Спомените" на Ванче Михайлов се БИБЛИЯТА на нашата РЕЛИГИЯ !

Hunza

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 187
  • Погледај го Профилот

Мислам дека посетата на министерот Младенов беше мошне корисна.  Од него ќе зависи во немала мера како ќе одаат понатаму преговорите за Договорот (без коj договор иднината на Република Македониjа што побрзу ќе стаса во сценариото за кое предупредува Арбен Џафери), меѓутоа по македоноидниот пречек на коj наиде во Скопjе, Младенов ќе нема ни наjмала желба за какви било отстапки.  Тоа е тоа, нема лабаво.

P.S.  Ве молам, не ги навредуваjте Хунзите; ние ниту jа управуваме Република Македониjа, ниту пак ги избираме неjзините управници :-)
« Последно менување: Мај 11, 2010, 07:46:55 Hunza »
Сочувана

Стариот

 • Jr. Member
 • **
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 77
 • Всичко за Македония!
  • Погледај го Профилот
  • Книги за Македония, Books about Macedonia

@Hunza:

Наполно сум согласен с констатацията за посещението на Министър Младенов в Скопие. Написал сум коментар по тая тема преди 2 месеци:

Цитат
Но, има ли това връзка с предложения от Република България договор за добросъседство? И каква е таа връзка? Този проектодоговор е доказателство пред цялата международна общност, че България възприема Македония като независима държава, като свой съсед който чувства за близък, и иска да помага за неговото развитие, външно-политически капацитет и политическа стабилност. С този договор, България иска да помогне Македония, освен независима, да стане и свободна държава, освободена от етно-фалшификаторските експерименти на Коминтерна, на югославските комунисти, и на разни прикрити и открити заговорници в днешно време за македонскиот язик и идентитет, но същевременно заговорници и за федерализация и унищожаване на Македония. Само една независима Македония, свободна, освободена от тези фалшификации, може да се превърне в фактор на обединение за сите граждани.

http://bkks.org/forum/index.php/topic,2291.msg12113.html#msg12113
Сочувана
Всичко за Македония!