Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"  (Прочитано 3439 пати)

harry_149

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 12
  • Погледај го Профилот
ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"
« на: Февруари 19, 2010, 02:32:34 »

За един български "професор"-национален предател и фашизма в БЮРМакедония
дата: 18 Февруари 2010 г., автор: Роси Митанова, Георги Генов
 
 

Авторите разкриват потресаващата картина на нечовешкия режим в Македония...
Миналата вечер зрителите на телевизия с национално покритие станаха свидетели на безпрецедентен спектакъл във вечерното предаване на Иван и Андрей. Шоуто посвети време на една свръхсериозна и свръхболезнена тема за нас, и за българите в Македония – поредното? заседание на дело за попечителство над невръстната дъщеря на Спаска Митрова в Гевгели.
Гостуваха двама – условно казано, опоненти на тезата, която от: „защита правата на българите в Македония”, се изроди в махленска разпра за това - има ли въобще българи в Македония, и дали от главата на Зевс, или …как се е пръкнала македонската нация.
Думата изроди е използвана не случайно, защото от едната страна на барикадата - „за” правото на самоопределение на българите в Македония, беше застанал един културен и сравнително подготвен човек Никола Григоров.
…Но, от другата страна – недвусмислено „против” българите и „за” македонизма, беше пристигнало странно държащо се създание, с видими психологически проблеми, титулуващо себе си професор по антрополгия - Иван Калчев.
Как преподавателят по ДИАМАТ и ИСМАТ, или както ние студентите в Историческия факултет недвусмислено, без лицемерие и с точност, наричахме предмета му – Комунизъм, е осъмнал след демокрацията като професор по антропология, ще трябва явно отделна статия.
Та този „наш” преподавател по Комунизъм, се оказа навярно съвсем правомерно и по наследство, като знаем Коминтерновските лаборатории където се е пръкнала ин-витро генно-модифизраната македонска нация (този смехотворен човечец) „душата” на незаконната у нас, и кой знае защо още щъкаща насам-натам - ОМО „Илинден”. На всичко отгоре, безцеремонно размахваше органа си, на забранената организация, де, - „Народна воля”, изричайки безскрупулната лъжа за легитимността на вестника.
За незапознатите ще припомним, че този вестник, а и прословутата ОМО, която по-малко просветените люде бъркат с гей-дружинка, те са и толкова на брой, (малък нощен клуб ще им се стори широк) са преследвани от закона и полицията заради - цитирам: разпространение на човеконенавистни теории, за подронване на националното достойнство, за кражба, изопачаване и фалшифициране на българската история! Въпреки тези факти, тези извън…законни същества продължават да се смятат да авторитети, и да разсмиват, слава Богу целокупната българска зрителска аудитория. И ние бихме изпопадали от смях, защото циркът, както го определиха повечето видели представлението, наистина беше пълен, ако…
Ако не ставаше дума за човешки живот, за право на съществуване, на самоопределение, на майчин език.
Предаването имаше огромен ефект: зрителите с очите си видяха, колко основателно е забранена ОМО „Илинден”, когато заговори душеприказчика на организацията - агентурният пропагандатор на македонизма - Иван Калчев.
Не искам да си представя какво би станало с бедния отродник, ако не беше пред екрана, а на площада, когато не се посвени да се гаври дори с паметта и заслугите пред България – на офицера от Българската армия - Гоце Делчев. Калчев размаха изфабрикуван в лабораториите на „македонизма” документ, с изявления на някакъв „македонски”, който великият Гоце, едва ли би разчел, ако можеше да се вдигне от паметното място.
Фалшификат, който дори седмокласник от основното школо ще разобличи, знаейки, че Гоце Делчев е завършил Военна академия във София, говорел и пишел на прекрасен литературен български, и че тачим подвига му тъкмо на загинал герой за целокупността на Майка България, както са наричали родината си по онова време достойните българи.
В истерична наглост, заядливо кресчендо, уж професор, и уж историкът Калчев, размаха и най-модерната агентурна фалшификация на историята на Балканите – за създаването на македонска националност още в ерата на Александър Македонски???
Същият този наш седмокласник би се изсмял на „професора”, защото народностите в Европа се идентифицират около 10 век сл. Хр., а за национални обединения и националността като понятие, става дума едва след 18-19 век, когато се образуват съвременните държави. Ама, той, професорът не чете учебниците по история за 7-ми клас, чете, наизустява и пропагандира само това, което са му написали генните инженери от небългарски/говори се, че иде реч за - сръбски , "македонски", и тям подобни тайни служби, ама на нас не ни се вярва, много, много…?!/
За гнусното отношение и двусмислиците спрямо българката Спаска Митрова, които Калчев се опита да внуши, е обидно да говорим. Фактът, че българката е затворена, бита с тежки папки по главата и наричана "Българска кучка"; заплашвана, че ще бъде ликвидирана, ако не се откаже от българското си самоопределение, не смущава апологетът на македонизма.
Бог знае какво би се случило с храбрата жена, ако не беше вдигнала шум. Спаска и вчера за кой ли път заяви, че делото се е изродило/ пак тази дума, днес само мутанти ни се въртят в глават/ - в политическо.
Искаме само да знаете, че бедите на Спаска Митрова се умножиха, когато стана член на Централния комитет на РАДКО – неправителствена организация на сънародниците ни в Македония.
А делото си е политическо, а явно е било и замислено като такова. Вместо съдът да се занимава със съпружеските взаимоотношения, да провери наркозависимостта на съпруга на Спаска, се опита да изкара майката психически болна, щото се смята за…българка!
Ама тази жена наистина може да бъзе взета за луда. Защото да се осмелиш в Македония да кажеш, че си българин е толкова опасно, че си или луд, или…потомък на достойни българи като Гоце Делчев, каквато е Спаска!
Всички в Гевгели, знаят за какво става дума. Видяхме в репортажа на Андрей пред Съдебната плата там обаче, страхът на хората, повтарящи като в несвяст една и съща реплика, без да съзнават фашизоидността й: „Ами щом е българка, да си ходи…!” Само един българин саможертвено застана пред камерата, буквално като на аутодафе! Сега ще трябва да проследим какво ще се случва с него, след тази му изява на героичност, без грам преувеличение е така.
Та, само този мъж преодоля с видимо усилие страха си, и заяви ужасяващия факт:”Тук, в Македония може да си албанец, сърбин, но…в никакъв случай българин, защото ще те ЛИКВИДИРАТ.” Няколко пъти повтори…ликвидират!
Знаем, наши отговорни политици вече скептично се подсмихват под мустак, смятат че се драматизира излишно, наричат липсата на политика – тиха дипломация, нали не става дума за техния живот. Като трън в… петата им идват „такива като Спаска и неизвестния храбрец, що му трябваше да се изцепва, сега и за него ще трябва да мислят, да се кахърят, само работа им отваря?!”
Докога, скъпи „отговорни” фактори, ще си заравяме главата в пясъка, и ще се заричаме, че Македонски въпрос за България не съществува. Крайно време е да има обща и последователна политика по отношение живота и правата не само на Спаска, на онзи самоотвержен българин, застанал пред камерата видимо изтерзан и уплашен, а на мнозиството - освобождаващо се от страха и самоопределящо се вече като българи в Македония .
България е длъжна да подпомогне сънародниците си, подложени на ексцесии в Македония – защото определят майчиния си език като български, заради което нямат право на работа, нямат право на просветното и културното развитие, и да отглеждат децата си в нормална, а не в наистина шизофренна среда на развихрящ се все повече македонизъм.
Бедата обаче не е само в политиката на Македония срещу българите там, а и в неморалната политика на мълчанието, станала прикритие за безпомощността на българската дипломация по Македонския въпрос.
В основата на демокрацията към общността на ЕС, към която се присъединихме , и Македония се стреми да бъде, е – Християнският морал и ценностна система. По въпроса с българите в Македония, българските политици не смеят дори да се явят на изпита, камо ли да го издържат с чест и достойнство.
Само да не си правят сметки, че единствено българите от Македония, ще плащат цената на безхаберието, ако принудително и безвъзвратно бъде претопена българската диаспора там. Мълчанието на политиците винаги е подпалвало Балканите по един неконтролируем начин.
Дано този път сме само лоши пророци.Роси Митенова , Д-р Георги Генов - н.с. І ст.в БАН и главен редактор на "Исторически архив"
 
 

 
Сочувана

PANKOVSKY

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 206
  • Погледај го Профилот
Одг: ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"
« Одговори #1 на: Февруари 19, 2010, 03:01:45 »

В друга тема (на тоя линкhttp://bkks.org/forum/index.php/topic,2075.0.html ) съм написал неколко реда за въпросния. Дай Боже да си ида по-скоро в моя край и ще пробвам да се свържа с някой от по-видните стари банатски българи от село Гостиля (Плевенски окръг) и ще предоставя още инфо за "подвизите" на комунистическото изчадие. Само мога да ви цитирам изказване на един банатски българин за него: "Той и срам за сът палкьене" (Този е срам за всички банатски българи.)
Сочувана
Прост народ - слаба държава.

ema

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 34
  • Погледај го Профилот
Одг: ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"
« Одговори #2 на: Февруари 19, 2010, 04:27:46 »


Из публикация за сектата на Мун и един техен сподвижник в България

http://www.dveri.bg/content/view/1072/64/
24 октомври 2005

“Виждате ли тези двамата смешници на снимката? Мъж и жена. Ухилени, прилично облечени, на фона на някакъв пейзаж. Красота и семейно щастие. Този човек всъщност е болен. Много болен. По принцип хората са си болни, но този тук, освен че е много по-болен от обикновеното, се опитва умишлено да зарази и други.

Нещастен човек. Цялото му име е Сун Мьон Муун. Баща му се е казвал Мьон, а Муун му е фамилията. Дядо му бил Муун, прадядо му бил Муун и той си остава Муун. По баща Мьон. Семейство лунатици. В български вариант - Мунчо. Малкият Сун растял палаво и будно дете. От малък научил, че без далавера в този свят ще му е трудно да се оправя. И се ориентирал. Научил се да взема от другите, за да си живее той добре. Да има пари в сметката, яхта на пристанището и салам в хладилника. Или пък хайвер, все тая. Така с времето този човек се разболял съвсем. Нали си е Мунчо. Взел, че сам повярвал на детските си фантазии и станал обществена заплаха. Днес, на 85 години, този човек продължава да обикаля и да сее зарази наляво-надясно по широкия свят, а хората заради натрупаните му богаства често го приемат радостно, с отворени за доларите му обятия. И не им дреме за заразата..., за смъртната опасност от тоя вирус... хаш пет муун едно...
Така например у нас за идването му в четвъртък официално съобщил професор Иван Калчев, управител на някакво си сдружение „Професорска академия за мир“. Понеже на вирусите от сектата на лунатика преди им е било трудно да регистрират като вероизповедание своята зараза в страната ни, използвали разни такива сдружения за проникване в обществената ни територия. А сдружения трябва да има, живеем в „гражданско общество“ все пак. Но защо ще идва психопатът у нас този четвъртък, мислите? За да участва в регистрация на „църквата си“... (страх ме беше да напиша тази дума тук, Господи, помилуй!) ... Все пак, значи, болестта е въпрос на време, значи, заразата е безвъзвратно плъзнала... Гостите ще отседнат в „Шератон“, разбира се, те могат да си го позволят. Навярно и по новините ще споменат нещо за официалната делегация. И изобщо, този болен човек ще си свърши добре работата, като пусне разсейки от своят злокачествен „пачи грип“ (в смисъл, че ходи само по патешките мозъци) из нашето пространство.
[…]
И ако излезе вярно предположението ми, че този професор Иван Калчев е онзи известният философ „танатолог“ (тоест специалист по смъртта!), язък че с него сме земляци от Северозападния край. Имах нашите хора по-здравомислещи."« Последно менување: Февруари 19, 2010, 04:29:54 ema »
Сочувана

ema

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 34
  • Погледај го Профилот
Одг: ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"
« Одговори #3 на: Февруари 19, 2010, 04:36:48 »


Още някои неща, свързани с Калчев и неговата т.нар. академия за световен мир

Из
http://forum.mediapool.bg/viewtopic.php?p=75326&sid=ecae093180930bfd0855d439502fe5a4

“П О К А Н А
За научно-практическа конференция на тема: “Ислямът и науката”
Място: ПОСОЛСТВО НА МИРА, София – 1000, ул.” Георги Бенковски” 25, Дата: 11.02.2007, неделя, 9-30 часа; тел. +3592 9832148, 9465639. Моля, да потвърдите присъствието си.
Организатори: Професорска академия за световен мир, Висш Ислямски Институт-София.
Програма
[…]
11.15 Съдоклади:
- Ислямът – висш стадий на развитието на религията. Доц. Д-р Константин Георгиев; 02 / 8317581 .
- Ислямът – в търсене на абсолютните ценности – проф. Иван Калчев"

---------

Неуморен, на много фронтове :)Сочувана

ema

 • Newbie
 • *
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 34
  • Погледај го Профилот
Одг: ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"
« Одговори #4 на: Февруари 19, 2010, 04:45:55 »


Иван Калчев, както например и Стефан Влахов Мицов, са едни известни фамозни фигури в България. Много жалко е, че се титулуват професори и тук. Те обаче въобще не работят само за "идеите". Платени са всичките им смешно-тъжни усилия, всичките им "научни" и "обществени" "трели."


Сочувана

PANKOVSKY

 • Full Member
 • ***
 • Отсутен Отсутен
 • Пораки: 206
  • Погледај го Профилот
Одг: ЗА ЕДИН БУГАРСКИ "ПРОФЕСОР"
« Одговори #5 на: Февруари 19, 2010, 06:37:08 »

Лошото е, че нашите университети "с традиции" са окупирани от цели комунистически династии. Там просто е пълно с некадърна измет, "работеща връз велики трудове", преоткривайки "топлата вода", открита още отпреди няколко десетилетия от съветски "учени". На мене лично в България са ми преподавали ветеринарни "професори", които не могат да различат щрък от гъска. Такива подобни не ми признаха изпити от следването ми в западен факултет с 225 годишна история. Тия паразити на обществото са "камък кьошелия", демек където и да ги въргулнеш, ще си намерят място. Плодовете от техните трудове тепърва ще ги береме...
Сочувана
Прост народ - слаба държава.