Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Автор Тема: България ще финансира проекти за подобряване на условията в училища в Македония  (Прочитано 769 пати)

ohrid1941

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Отсутен Отсутен
  • Пораки: 3174
    • Погледај го Профилот

Информационна агенция "Фокус", 26.03.2009
България ще финансира проекти за подобряване на условията в училища в Битоля и Прилеп

София. Министерският съвет одобри финансирането на три проекта в Република Македония по линия на българската официална помощ за развитие. Отпуснатите средства в размер на 108 000 лв., съобщиха от правителствената информационна служба.
42 000 лв. от тях са за подобряване на условията за физическо възпитание в училище „Георги Наумов” в Битоля. За оборудване на ветеринарна лаборатория в средното общинско училище „Орде Чопела” в Прилеп са предназначени 36 000 лв. Останалите 30 000 лв. са за възстановяване на инфраструктурата в спортно-почивния център „Бавчалък” в община Кочани. Тази сума представлява 75% от необходимите средства. Съфинансирането от общината е в размер на 25%.
С тези проекти стартира отпускането на българска официална помощ за развитие по двустранна линия. Като член на Европейския съюз страната ни има ангажимент да отделя част от брутния си национален доход за подпомагане на развиващите се страни и на тези с икономики в преход. Република Македония е сред приоритетните държави за българската политика на развитие.
Сочувана