Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

БККС иска да види като европарламентаристи доказани родолюбци с различна политическа ориентация: https://www.youtube.com/watch?v=zKLi5sK7vjk

Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 на: Март 16, 2017, 08:16:57  
Поставена од veritas - Последна порака veritasВИДЕО

https://www.youtube.com/watch?v=eEjtB3TipLg

Зошто Македонија треба да е во добри односи со Бугарија?

https://www.youtube.com/watch?v=dfZNa0Xa3hw

Тајната на грчки генерал ,за напад на Македонија

https://www.youtube.com/watch?v=anTpJHJ5ynY

Любчо Георгиевски за албанското бъдеще на Македония

 2 
 на: Март 16, 2017, 05:42:02  
Поставена од valli - Последна порака valli
ТЪРГОВИЯТА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. В СХЕМАТА ПОЛИТИК, ДАНС, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! КАК ЕКСШЕФ НА ДАНС ПУСКА ЛИЦЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ „ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ НЕЗАКОННА ЕМИГРАЦИЯ“. ТАРИФАТА ОТ 550 ДО 1500 ЕВРО! НА ДЕН – ДО 200 КЛИЕНТИ.

В свое разследване, преди дни АФЕРА извади на показ: ШОКИРАЩ НАТИСК НА ДАНС ВЪРХУ ПРАВОСЪДНО МИНИСТЕРСТВО, ЗА ДА „ОПРАВЯТ“ СТАТУТА НА СИРИЕЦ! ЗАМЕСЕНИ – ЗАМ-МИНИСТЪР И ТРИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ДАНС!

Продължаваме с разследването си по аферата как се раздава българско гражданство.

дансФакт №1.

Това е македонски паспорт на лицето Абас Агдем.

ДАНСФакт №2.

Това е автентичен документ, изпратен и подписан от ексшефа на ДАНС Владимир Писанчев, адресиран до Министерство на правосъдието, Дирекция „Българско гражданство“, с копие Дирекция „Миграция“ в МВР. Документът е свързан с 15 преписки за 15 лица, желаещи да приемат българско гражданство. Едно от имената е на лицето Абас Агдем.

И сега внимавайте!: ДАНС НЕ ВЪЗРАЗЯВА МОЛБАТА НА АБАС АГДЕМ ЗА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА.

В документа името му фигурира под №10.

ДАНСФакт №3.

Това е документ, според който обаче Дирекция „МОС“ в МВР заявява, че за същото това лице Абас Агдем, за което което ДАНС не възразява да му бъде удовлетворена молбата за българско гражданство, има данни, че на територията на Италия има извършени няколко престъпления, сводничество, подбудителство към незаконна емиграция и разпространение на наркотични вещества.

Така, волно или неволно, а като се има предвид, че са специална служба, очевидно – волно, ДАНС толерира даването на българско гражданство за лице, на което очевадно не трябва да се предоставя такова.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №4.

Това е документ от посолството на Тирана, Албания, изпратен до Министерството на външните работи, за становище на МВР – дали лицето Хабир Бериша има българско гражданство. Становището е необходимо за адвокат на Бериша, тъй като в Албания се води дело срещу Хабир Бериша за извършено престъпление – фалшифициране на карти, паспорти и визи. Както е видно от текста на документа – иска се потвърждение за истинност на издаден български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС, издадени от МВР – Пловдив.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №5.

Това е документ – отговор на Дирекция „Българско гражданство“ до Министерството на външните работи във връзка със запитването за лицето Хабир Бериша. Според документа, лицето, което притежава български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС … „няма данни за лицето да е подавало молба за придобиване на българско гражданство“.

Разследване на АФЕРА показа, че съществува списък с над 200 случая при които е дадено българско гражданство по тази система.

И след това дирекция Международно оперативно сътрудничество към МВР писмено уведомява Министерството на правосъдието, че въпросната натурализирана личност е съдебно преследвана или издирвана в пределите на ЕС, за углавни престъпления. Докато ДАНС е дала своето становище, че лицето не е съдебно преследвано на територията на България и е годно да получи българско гражданство!

В схемата преобладаващата част от лицата са натурализирани македонци.

В схемата лъсва и това, че полицейските служби в България са наясно и не прикриват тази практика, но контролът на ДАНС не им позволява ефективно да се противопоставят.

В свое писмо от 09/09/2013 година до зам-министърът на министерството на Правосъдието, Росен Иванов, в качеството си тогава на Председател на ДАБЧ, дословно пише : « …считам, че не съществува процедура, по която Вие да извършвате проверка по преписки на ДАБЧ относно удостоверяване на български произход, поради което същите не следва да бъдат представени….

… относно наличието на българско национално съзнание административният орган не може да откаже приемане на писмена декларация. Също така, част от данните в заявлението за получаване на удостоверение за български произход се отнасят до политически, религиозни или философски убеждения, както и за членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели. Следва да се счита, че заявителят е дал съгласие за обработка на този вид негови данни само и единствено пред ДАБЧ за целите на административното производство за удостоверяване на български произход…. ».

Така на практика излиза, че получаването на български евро паспорт зависи единствено от декларацията за българско национално самосъзнание, направена пред Държавната Агенция за българите в чужбина. Едва ли има по-парадоксална ситуация в пределите на ЕС.

И сега в задачката се пита: има ли организирана престъпна група, с продължителна във времето извършвана дейност, засягаща пряко сигурността не само на България, но и на цялото европейско пространство? В нея участват ли: висш политик, „патриот“, кандидат за депутат понастоящем и лидер на партия, както и висши държавни чиночници, служители на спецслужбите, както и частни лица, които са първични касиери? И защо прокуратурата си е заровила главата в пясъка и не си мърда пръста за тази грандиозна афера!

От свои брилянтни източници АФЕРА разкри, че за тази престъпна схема иначе са били информирани: ресорният заместник министър на правосъдието, министърът на правосъдието, както и екс вице-президента.

Основната дейност на организираната престъпна група: търговия с българско /в случая автоматично европейско/ гражданство, както и с автентични документи за българско гражданство, без лицата да притежават такова.

Схемата под контрола на политика К.К ли е?

В оперативен план тя под закрилата на зам – председател на ДАНС О. П., ли е? Както и на съответният зам-министър на правосъдието, както и на нейният принципал? В схемата участва ли и председателят на държавната Агенция за българи в чужбина?

В схемата участват ли частни лица: Росен Иванов – бивш председател на ДАБЧ и настоящ адвокат в сферата на придобиване на българско гражданство? С Иванов работи ли и Христо Христов – бивш водещ офицер от ДС на политика Красимир Каракачанов, както и Петър Колев и Ванчо Янакиевски?

На тези въпроси отговори трябва да даде прокуратурата.

Според свидетели тарифата е от 550 до 1500 евро. Дневно през канторите преминават между 150 до 200 клиента. Сумата се дава срещу предоставяне на документ за българско самосъзнание.

Източници на АФЕРА довериха, че голям обем от свидетелски писмени показания и доказателствен материал вече са дeпозирани в ДАНС и прокуратурата. Предстои единствено оценката им, както и съответните адекватни действия от страна на държавното обвинение.

Свидетелите са готови да потвърдят своите показания пред всяка инстанция.http://afera.bg/125738.html

 3 
 на: Март 13, 2017, 08:43:49  
Поставена од veritas - Последна порака veritas


Пловдив - притегателен център за все по-големи инвестиции в IT индустрията

Серията от големи инвестиции в промишления и най-вече в IT сектора в Пловдив продължава. Американската компания SIBIZ възнамерява да направи сериозна инвестиция в Пловдив. По непотвърдена информация става дума за четирицифрен състав на предприятието /първоначалните цифри са за над 2000 служители/, което ще даде огромен boost на развитието на Пловдив като IT дестинация. Както добре знаем в града под тепетата вече имат филиали над 70 софтуерни аутсорсинг компании, много от които, от световна величина.

По последни данни SIBIZ вече е закупила терен от общината в близост до Метро 1 - срещу парк Лаута. Разгънатата площ на сградата се очаква да бъде над 17 000 м2.

 

Сред продуктите, които компанията предлага са: многоядрени микропроцесори, кеш памети, мрежови процесори, контролери за памет и много други хардуерни компоненти. Като SIBIZ произвежда управляващия за предлаганите от нея продукти, софтуер.
Такава една новина може само да радва всички в цяла България и далеч не само в града на майните. :)


Остава само да бъде потвърдена официално от собствениците на фирмата.

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/za-15-godini-investiciite-v-sofiia-dostigat-231-mlrd-evro-235431/

With global design centers in Eastern Europe and The United States, SIBIZ provides high-quality ASIC, FPGA, Firmware design and IP development services.
Proven track record of delivering complex SoC products, established advanced design processes, high degree of professionalism, technological excellence and teamwork are some of the values that enable us to provide services and products of the highest quality in shortest execution cycles and at the lowest development costs.

http://www.sibiz.net/


 4 
 на: Март 13, 2017, 08:38:25  
Поставена од veritas - Последна порака veritas


10.03.2017

Над половината от чуждите инвестиции в България са насочени към София
Столицата се нарежда на трето място в света по брой IT експерти на глава от населението


Над половината от преките чуждестранни инвестиции в България за последните 15 години са реализирани в София. Това заяви Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, на форум, където се срещна с търговски аташета, съветници по икономическите въпроси на 20 чужди посолства, както и председатели на двустранните камари в страната.

По данни на БНБ преките чуждестранни инвестиции у нас за периода от 2000 г. до 2015 г. надхвърлят 23 млрд. евро. Почти 53% от тях са реализирани в София.

Чуждите инвеститори са от 77 държави, предимно от Германия, Австрия и Холандия.

“Те се възползват от благоприятните условия за инвестиции в столицата и ниските данъци за бизнеса”, заяви Владимир Данаилов, цитиран от БТА.

Той представи предимствата за инвестиции в София и основните политики на Столичната община за тяхното привличане.

Данаилов подчерта, че една шеста от продукцията на индустрията в страната е съсредоточена в София. Той изброи факти, според които 25% от работната сила на страната е в столицата и произвежда 40% от БВП, а 49% от жителите на града между 25 и 64 години имат университетска диплома.

 По думите му в София се развиват много интензивно обещаващи индустрии като информационни технологии и аутсорсинг на бизнес процесите.

“С 25 хиляди специалисти в областта на информационните технологии София се нарежда на трето място в света по брой IT експерти на глава от населението. Бум отбелязват зародилите се сравнително скоро т.нар. креативни индустрии за създаване на електронни игри, като 7% от работната сила на столицата е заета в тази сфера”, информира Данаилов.

Пред БТА той обяви, че основна цел на Агенцията за инвестиции е създаване на портфолио от конкретни инвеститорски възможности в София.

“Събираме данни за предизвикателствата пред чуждия бизнес у нас и им помагаме да стъпят тук, каза Данаилов. – Веднъж месечно агенцията разпространява бюлетин за бизнес активността в София и възможностите за инвестиции. Особено важен е създаденият през миналата година, с приемането на Наредбата за насърчаването на малкия и среден бизнес, инвеститорски клас В за малък и среден бизнес. Този клас дава възможност за придобиване на обект от приватизация без търг, като това е грижа за малкия бизнес – хлебопекарни и малки предприятия до 10-15 човека, които искат да се разширят.”

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/za-15-godini-investiciite-v-sofiia-dostigat-231-mlrd-evro-235431/

 5 
 на: Март 12, 2017, 06:30:51  
Поставена од veritas - Последна порака veritas


11.3.2017

Френските туристи отново идват на море у нас

Големият туроператор "ТУИ груп" (TUI group) започва да води туристи от Франция по Българското Черноморие след девет годишно прекъсване. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Стела Балтова с Астрид Айлерт, ръководител продукти в ТУИ Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин, съобщиха от туристическото министерство. Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас. За този сезон основно ще се предлага Слънчев бряг, каза Астрид Айлерт.

Министър Балтова приветства усилието на ТУИ за връщането на френските туристи по Българското Черноморие. Тя обяви, че министерството работи вече за маркетинга на България за 2018 г. и се надява до края на април да бъде приета концепцията.

Като цяло "ТУИ груп" отчита ръстове на всички пазари за страната в записванията към момента, заяви Детлеф Хьоне, мениджър за България в компанията. Увеличенията от Германия, Австрия и Швейцария бележат 35%, от Полша 30%, Холандия 40%, Русия 20%, скандинавските страни 15% и Белгия 15%.

През миналата година концернът е изпратил у нас над 230 000 туристи от всички пазари. "ТУИ груп" работи с 1600 агенции в цяла Европа, обслужва над 20 млн. туристи годишно. Оборотът на туроператора надхвърля 17.2 млрд. евро годишно.

http://www.klassa.bg/news/Read/article/277756_%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8+%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5+%D1%83+%D0%BD%D0%B0%D1%81

 6 
 на: Март 12, 2017, 06:04:56  
Поставена од veritas - Последна порака veritas


04.01.2017

Турската "Теклас" строи 4-ти и планира 5-ти завод в България

Typcĸaтa ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa aвтoчacти "Teĸлac" имa cepиoзни плaнoвe зa paзвитиeтo cи в Бългapия. Дpyжecтвoтo зaпoчнa cтpoитeлcтвoтo нa чeтвъpтия cи зaвoд в cтpaнaтa, ĸoйтo ce oчaĸвa дa зapaбoти пpeз втopaтa пoлoвинa нa 2017 гoдинa. A зaeднo c нeгo плaниpa и пeти, инфopмиpa "Kaпитaл".Hoвaтa пpoизвoдcтвeнa cгpaдa щe ce нaмиpa нa плoщaдĸaтa ĸpaй Kъpджaли, ĸъдeтo ca и дpyгитe тpи xaлeтa. Kъм нeя щe бъдe изгpaдeн и нayчнoизcлeдoвaтeлcĸи цeнтъp зa изпитвaнe нa мaтepиaли и издeлия.Oбщaтa инвecтиция в пpoeĸтa e близo 13.5 милиoнa лeвa, ĸoятo щe дoвeдe дo oтĸpивaнeтo нa нoви 450 paбoтни мecтa в cлeдвaщитe тpи гoдини. Taĸa cлyжитeлитe нa дpyжecтвoтo в peгиoнa щe дocтигнaт 2350 дyши.C нoвия зaвoд ĸpaй Kъpджaли ĸoмпaниятa щe yвeличи ĸaпaцитeтa cи зa пpoизвoдcтвo нa ĸayчyĸoви cъeдинeния и плacтмacoви тpъби зa aвтoмoбилнaтa пpoмишлeнocт. Дpyжecтвoтo e eдин oт нaй-гoлeмитe дocтaвчици нa тaĸивa ĸoмпoнeнти зa eвpoпeйcĸия и cвeтoвния пaзap и paбoти зa ĸoмпaнии ĸaтo Gеnеrаl Моtоrѕ, Vоlkѕwаgеn, Dаіmlеr Меrсеdеѕ и дp.Дoбpe въpвящия бизнec нa "Teĸлac" пpинyждaвa ĸoмпaниятa дa миcли и зa пeти зaвoд - тoзи път в Kpyмoвгpaд, нa 46 ĸилoмeтpa oт Kъpджaли. Дpyжecтвoтo вeчe e зaĸyпилo зeмя и cтapи cгpaди тaм, ĸoитo щe бъдaт пpeycтpoeни дo 3-4 мeceцa.

https://money.bg/investments/turskata-teklas-stroi-4-ti-i-planira-5-ti-zavod-v-balgariya.html

 7 
 на: Март 11, 2017, 09:58:28  
Поставена од veritas - Последна порака veritas

Надпис „Болгар” на плочка от македонския град Виница отваря тема българин ли е Ахил

31 януари 2014

Глинени плочки отпреди 16 века, открити на територията на македонския град Виница, може да се окажат едно от доказателствата за хипотезата на наш историк за българските корени на Ахил. Познатият от Омировата „Илиада" герой е изобразен на теракотна плочка от 5-6 в. - нея историците ни свързват с друга плочка, намерена край Виница, върху която на латински се вижда надписът „Болгар". „Поне два византийски източника посочват данни за Ахил, че е бил предводител на българи", посочи в ефира на Дарик историкът Александър Мошев, уредник в Националния литературен музей. Той заедно с екип на списания „Осем" са били част от експедиция до разкопките на платото над македонския град.

Керамичните плочки от Виница, смятани за първообраза на днешните икони, привличат любопитството на екипа на списания „Осем" и историкът Александър Мошев, каза пред Дарик зам.-главният редактор на изданието Георги Караманев: „Нещо като предци на днешните икони. Наричат ги винички икони".

Въпреки раннохристиянския характер на плочките, вниманието им привличат две - едната с надпис Ахил и една с конник и надпис „Болгар": „Светец, който според повечето специалисти е Ахил - героят от Троянската война. Другата плочка е изрисуван един конник, до когото пише: „Болгар". Цялото това нещо ни се видя изключително странно", разказа Георги Караманев.

„Още македонският археолог Балабанов, който разкопава обекта, изказва предположението за връзка между двете плочки, т.е. това не е моя хипотеза, че в една тракобългарска среда е съществувал култ към митичния предтеча или прародител Ахил - предводителят на мирмидонците, за който в най-малко два византийски източника - единият от 6-ти, другият от 12-ти век - има данни, че е бил предводител на българи", каза от своя страна Александър Мошев.

„Самият факт, че пише „Болгар" на тази плочка отваря много въпроси, дори и това да е само една от възможностите връзката с Ахил", каза Караманев.

„Другата възможност е това да е Свети Ахилий - един раннохристиянски светец от 4-ти век. Култът към него е развиван по времето на управлението на Самуил. Чисто иконографски няма как да бъде християнски светец по този начин изобразен", допълни още Мошев.

Екипът опитва да се свърже с македонските специалисти и да осигури достъп до оригиналите на ключовите за хипотезата плочки. Според тях обаче дори само повече българи да чуят за малко познатите у нас плочки от Виница, усилието си струва. Двамата смятат, че въпреки сензационния характер на теорията за Ахил няма риск да влезем в ролята на македонците, за които наскоро иронично Божидар Димитров коментира, че и Тутанкамон е македонец:

„Виждам вече в интернет започнаха едни яростни спорове, патриотарски начала и от двете страни. При представянето ние изрично се постарахме да разграничим ясно кои са ясните и недвусмислени неща и кои са хипотезите", каза Караманев.

„Не би трябвало да се фиксираме върху тази сензация, а по-скоро трябва да разглеждаме тези находки като част от по-голям комплекс от находки, които биха могли да ни помогнат да погледнем към най-древното ни минало от един друг ъгъл. Въпросът за произхода на българите и за това от кога сме тук, на Балканите, по друг начин", допълни Мошев.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/nadpis-bolgar-na-plochka-ot-makedonskiq-grad-vinica-otvarq-tema-bylgarin-li-e-ahil-1211252

 8 
 на: Март 10, 2017, 08:05:49  
Поставена од veritas - Последна порака veritasВИДЕО

https://www.youtube.com/watch?v=eEjtB3TipLg

Зошто Македонија треба да е во добри односи со Бугарија?

https://www.youtube.com/watch?v=dfZNa0Xa3hw

Тајната на грчки генерал ,за напад на Македонија

https://www.youtube.com/watch?v=anTpJHJ5ynY

Любчо Георгиевски за албанското бъдеще на Македония

 9 
 на: Март 10, 2017, 07:42:49  
Поставена од veritas - Последна порака veritas


10 март 2017


Русия продължава с обвиненията за български оръжия в Сирия
Турски блогър - последната пратка е натоварена в Бургас на датски кораб, който тази сутрин е преминал през Босфора


Днес руската информационна агенция EurAsia Daily публикува обширна статия за доставките на български оръжия в раздираната от гражданска война Сирия.

„В Саудитска Арабия пристига пореден кораб с български оръжия за сирийските „бунтовници“, а военните предприятия в България показват фантастични резултати на развитие и стават движеща сила за икономиката на страната“, започва материалът.

От руската медия цитират изпълнителния директор на „Вазовски машиностроителни заводи“ (ВМЗ) в град Сопот, Иван Гецов, че за 2016 г. ръстът на печалбите на предприятието ще достигне 400%.

И не пропуснат да посочат, че ВМЗ произвежда широк спектър от въоръжение по съветски и руски образци - от противотанкови гранатомети до снаряди за ракетни системи за залпов огън „Град“.

Добавят и данни че само през първата половина на миналата годината продажбите на ВМЗ са нараснали четири пъти и половина - от 20 на 91 млн. долара, а очакваният финансов резултат за цялата 2016 г. е 135 млн. долара. А до 2014 г. заводът е бил на практика в състояние на фалит.

В същото време заетите в предприятието са се увеличили почти двойно от 2015 г., до близо 4400 души. А средната заплата е нараснала до 837 долара.

Според руската медия заради доставките за Сирия значително се подобряват финансовите резултати и на други български оръжейни фирми като „Самел 90“, „Арсенал“, „Армар“ и Кинтекс.

Все пак се посочва, че българските компании не продават пряко на сирийските бунтовници, а на американски компании.

Една от тях е Orbital ATK, която през миналата година е доставила за Сирия въоръжение неотговарящо на стандартите на НАТО на стойност 50 млн. долара.

Цитира се и турски блогър, който посочва, че последната пратка оръжия е натоварена в Бургас на датския кораб Marianne Danica, който тази сутрин е преминал през Босфора.

https://vesti.bg/bulgaria/rusiia-prodylzhava-s-obvineniiata-za-bylgarski-oryzhiia-v-siriia-6066501

 10 
 на: Март 08, 2017, 07:09:30  
Поставена од veritas - Последна порака veritasВИДЕО

https://www.youtube.com/watch?v=eEjtB3TipLg

Зошто Македонија треба да е во добри односи со Бугарија?

https://www.youtube.com/watch?v=dfZNa0Xa3hw

Тајната на грчки генерал ,за напад на Македонија

https://www.youtube.com/watch?v=anTpJHJ5ynY

Любчо Георгиевски за албанското бъдеще на Македония

Страници: [1] 2 3 ... 10