Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Корени

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 72
61
Президентът на Бразилия Дилма Русеф ще посети България на 5 и 6 октомври  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/09/27/1163668_prezidentut_na_braziliia_dilma_rusef_shte_poseti/

Дилма Русеф започва посещението си в Европа http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/10/02/1167476_dilma_rusef_zapochva_poseshtenieto_si_v_evropa/

Затварят централни улици за посещението на Дилма Русеф http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/10/04/1168087_zatvariat_centralni_ulici_za_poseshtenieto_na_dilma/

62
Абе да, ама в случая е важно не само кой как се самоопределя (макар че е най-важното), ами и кой как брои http://coreni.net/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%B1%D1%8E%D1%80%D0%BC-%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/
Не чакайте официални чудеса.

63
Мда, той си беше заявил от начало че приема за основна мисия за мандата си да набута и Западните Балкани в ЕС  >:( :-X
Ситематично си копа в посока Албания, БЮРМ и Босна

65
Ех, как успяват все македончета все да се набутат в центъра на всевъзможни скандали...  :-X

(напомням че "цар" Кирил Рашков е родом от Миравци Гевгелийско, което си го прави по-македонец от поне половината македонисти)

Странно как в Скопие още не са се сетили да драматизират "репресията срещу етничкия македонец"  ;D

66
Не познавам въпросния господин и не мисля че съм чувал преди за него. Би ли ни за познал по-подробно с личността му?

Оценявам интересната редакция на чужди постове и аз лично не смятам да създавам повече такива тук поне в близко бъдеще.

В конкретния случай ставаше дума за закупуване на сравнително малка турска медийна група, което приключи успешно. Купувача бе беше от балканите (сега започнах да се чудя вече турчин ли съм или англичанин, или пък германец, американец, аржентинец, китаец и т.н. и т.н.... ех, село, село...)

67
От къде пък ти текна че НБУ трябва да има нещо общо не знам.  ;D ;D ;D

Понеже червените явно обичате да обръщате всичко на лична основа и трудно възприемате теоретичната възможност някой да използва главата си за мислене явно ще трябва да отговарям и лично.

1. телевизия не гледам от 1999-а, освен в редките случаи когато пряко съм отговорен по някакъв начин за някой малък продукт, включващ телевизионен формат. Тогава гледам него.

2. В Истамбул/Константинопол не ми се е налагало да ходя все още. Работил съм обаче понякога с компании, базирани там. Не съм имал проблем.

3. Комунист не означава непременно "алкохолик" (вярвам че има и изключения, макар да не съм срещал лично). Националист също не означава "неадекватен глупак" или "кон с капаци". Седенето в самотно ъгълче, вечното мрънкане и оплакване колко е несправедлив света и колко си прецакан е много удобна позиция. Ако искаш обаче да свършиш нещо за дадена цел или кауза, твърдо вярвам че е добре първо да анализираш ситуацията и терена колкото е възможно по-добре, за да си в състояние да предприемаш адекватни действия.

4. Кавга е намерима винаги. Ако целта е да (продължава) да не се свърши нищо е направо задължителна. Лесно е. Имаме опит да сме 7 милиона на кръст с 4 милиона цели и посоки. Не само орел рак и щука.

68
Сега управляващите холандци се опитват да спазят популистки предизборни общания. Проблема идва от холандската вътрешна политика.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/09/17/1158138_vunshniiat_ministur_za_shengen_bulgarite_ne_sa/

69
Постепенно е убеждавам че цялата работа е от групи хора, опитващи е да направят малко лични точки, да блеснат с нещо и да се направят на интересни и известни  :-X .

Всеки може да си рисува каквито ще графики и да си подбира както му изнася изходните данни, за да получи каквото иска (приемайки че му се занимава и не си измисля направо резултата). Това с турците е според мен съвсем излишна, безпочвена и глупава полемика и демагогия, защото:

I. такова нещо като турски народ, камо ли нация и етнос преди Ататюрк - Бащата на Нацията няма. Това е сбор племена с различен произход, самосъзнание и традиции, които до ден днешен си се разпознават визуално като се видят на улицата. Сега са на националистическа вълна, но ще мине още доста време, преди наистина да се слеят в народ. Като в САЩ. Не бива да се бърка гражданство с етнос.
Много малка част от съвременните турци са тюрки - това също е много погрешно да се бърка. Както и монголите в Златната Орда, в отомаската империя, тюрките всъщност са доста малка част. В силните години на завоеванията голяма част от армията е съставена от араби. По-късно пък доста от политическия, религиозен и военен елит са по произход гърци, албанци, арменци и други (факт, който всички се опитват да пренебрегнат).

II. Още при разпада на Велика България, една значителна част се установява в Източния Анадол и съществува като относително автономна колония чак до 19-и век! Там бягат много от благородниците и доста от дисидентите и преследваните от Дунавска и Волжска България от отоманското и съответно монголското и руското нашествие, та чак до 18-19 век. Да не говорим за Източна Тракия. Южното Черноморие пък е населено от солидна колония Понтийски Гърци и историята е доста подобна българската колония в Анадола. Да не споменаваме "възродителния процес".
Да се каже че няма турски граждани с български произход (та да си приличаме генетично) е също толкова глупаво, колкото да твърдим че по южното ни черноморие няма българи с гръцки етнически произход.

III. пет века робство (наистина доста може да се спори с колко точно насилие и омраза е било съпроводено) и още няколко съседство и никакво смесване... айде стига бе... Запознайте се малко с бита и  светогледа на съвременните турци. Не съм специалист, но ми се струва че като бит, традиции и начин на мислене харесва ли ни или не, сме си по-близки и то естествено отколкото със сърбите, гърците или руснаците. А и тюркските племена, които просто са емигрирали и са се слели преди това?

Правилно е да се каже че не сме тюрки, но че нямаме нищо общо с хората в Турция си е глупава демагогия и популизъм.

70
Изследвани са българомохамедани (попремълчано в конкретната статия). Етническите турци не са много.

И за официално изследване не е първото. Методологията вече е възможно да е.
Има доста по-стари, пък и кръвни, морфологични и т.н. Само дето резултатите доста години са били смятани за политически неудобни и не са огласявани.

71
... на Балканите. Арменците и византийците признават предишните доста по-рано.

72
"1330 годишнината от официализирането" не е едно и също с "Години Българи на БАЛКАНИТЕ"

Това са просто 1330 години откакто византийците официално признават че самостоятелна държава на българи на балканите е нещо, което в близко време не са в състояние да унищожат и се налага да установят съответните официални дипломатически отношения.

74
Чак пък "откритие"...

Очаквам другата седмица сензационно да открият и че водата е мокра или земята е кръгла примерно

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 72