Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Корени

Страници: 1 [2] 3 4 ... 72
16
Мајките плачат, Македонија пресуши

Каква иднина може да изгради овде еден млад човек чија перспектива не се знаењето, работата, амбицијата, туку партијата. Затоа заминува од Македонија

http://utrinski.com.mk/?ItemID=A8619387976B004E97FE7620DB58EE22

17
Хумор / Одг: Хумор
« на: Јули 03, 2012, 10:22:37  »

18
България се оказа данъчен рай за румънци и гърци
За миналата година броят на румънските компании у нас е нараснал с 50 процента

http://www.dnes.bg/business/2012/07/03/bylgariia-se-okaza-danychen-rai-za-rumynci-i-gyrci.162796

19
Да се смееш ли или да плачеш. Работниците в гордостта на българската съвременна електронна промишленост получават заплати по-ниски от тези на чистачките по улиците. Това е, в България работодателите не плащат на работниците, а им прибират паричките за собствена печалба.
хмм... "промишленост" е доста разтегливо понятие предвид размерите и си е въпрос на управление и пазар. А хората в днешно време не са някакви крепостни. Събираш адекватни хора, правиш добри продукти, продаваш. В Johnson Controls, единствените производители на хардуер май, върху които имам преки наблюдения освен моята си сфера и ниша (където трицифрена заплата просто няма, ама айде да кажем че сме специфични) нормалната заплата е около 5000 без бонусите. В разни support центрове като HP и подобни където не се създават или произвеждат продукти и изискванията са по-ниски пак до колкото знам заплатата е 2000+ с което в България си се живее нормално.
Кой нормален и квалифициран човек би стоял на толкова пари, при положение че да вдига телефонче и да помага за дефектирал (или просто свършил мастилото) принтер се плаща доста пъти повече.

Има ги всякакви, действително познавам хора, работещи уж квалифицирана работа за малко пари и като ги питам защо по дяволите продължават да са там и да мрънкат че малко им плащат ами не отидат примерно в компания X, където плащат много повече и търсят нови хора - "Ами да, ама там искат да се работи"....

20
Е па да, какво? Аз също добруджански, тракийски и мизийски разбирам. Само родопския ми е малко по-сложен.

Е па я съм поуигуот!

21
Динамика на българския стандарт на живот спрямо средния европейски http://www.cls-sofia.org/blog/?p=596

22
Chaos Group

http://www.chaosgroup.com/bg/2/index.html

Група Хаос е основана през 1997 год., в сферата на 3D и анимационните услуги. След петгодишна работа по проекти на известни български и международни студия, работещи в България, стана ясно, че е необходим продукт, който поне частично да превъзмогне ограниченията в хардуера и софтуера, съществуващи по това време на международния софтуерен пазар за визуализиране.

След период на интензивно експериментиране и проучване, нашият екип от високо квалифицирани програмисти лансира рендеринг програмата V-Ray, която е сред най-изявените ни продукти.

Опитът на нашия екип от дизайнери, комбиниран със способностите на екипа ни от програмисти и обратната информация, любезно предоставена от нашите клиенти, превърнаха V-Ray в това, което е днес – един революционен продукт.

Пазарът за 3D моделиране, визуални ефекти и рендеринг приложенията е изключително динамичен. Промените в технологиите настъпват ежеминутно. Нашата фирма се превърна в лидер при предоставянето на пробивни решения в гонката за все по-добър и все по-бърз специализиран софтуер, обслужващ развлекателната индустрия и сектора за визуализиране.

Списъкът от разработваните от нас продукти включва такива имена като V-Ray за Autodesk® 3ds Max® и Autodesk® Maya®, SimCloth, Phoenix за 3ds Max®, chaosAura.

Chaos Software Ltd. се явява изключителен дистрибутор в световен мащаб на pdplayer, сикуънс плеър с ненадминати възможности.


Поред мен са доста скромни - софтуера им е стандарт или поне вариант във всичко свързано с тримерна графика и специални ефекти (глобално). Използва се навсякъде за направа на визуализации, включително филма Аватар.

малко примери http://www.chaosgroup.com/en/2/demoreels2011.html

23
"Телерик" купи още една американска компания
Българската софтуерна група придоби базираната в Охайо NimblePros

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/04/25/1815354_telerik_kupi_oshte_edna_amerikanska_kompaniia/

Българската софтуерна компания "Телерик" обяви, че купува американския разработчик NimblePros, съобщи сайта Business Wire. Цената на сделката не беше обявена. Купувачът ще интегрира екипа на щатската фирма, включително създателите й Стив и Мишел Смит, в своето подразделение Enterprise Services Group. Придобитата фирма ще продължи да работи от централата си в Кливлънд, Охайо.

26
Швейцарски хай-тек завод отваря през октомври
Reichle&De Massari влага 9.7 млн. лв. в софийската си фабрика

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/06/06/1841710_shveicarski_hai-tek_zavod_otvaria_prez_oktomvri/

27
Бугарија најсмртоносна за живеење?

http://vecer.com.mk/default.asp?ItemID=DA1C7961182C4F4199BF204CD996B4D2

Доста глупаво. Точно България макар и неволно е на практика една от най-чистите екологично страни в северното полукълбо заради.
1. липсата на работеща тежка индустрия.
2. общо взето липсата и на селско стопанство, съответно торове и хербициди.
3. Масовото използване на природен газ вместо бензин и дизел в макар и средно по-старите коли.

Продаваме въглеродни квоти на по-замърсяващи страни, защото сме далеч от запълването на собствените си

28
Не ни харесва заяждането с България от Македония!
Тя не е видяла нищо лошо от България, заяви Н. Младенов

http://www.dnes.bg/balkani/2012/06/08/ne-ni-haresva-zaiajdaneto-s-bylgariia-ot-makedoniia.160883

29
Във всеки 8 от 10 автомобила в Европа има електроника, създадена у нас http://www.dnes.bg/cars/2012/05/21/i-bylgariia-ostavi-svoiata-sleda-v-avtomobilostroeneto.159373

30
http://tv7.bg/news/economy/3274852.html

Много изкушаваща оферта, наистина - на теория почти като Mazda 2, ама сигурно на 1/3 от цената. Само разхода нещо малко висок изглежда http://www.greatwall.bg/models/details/c10 - значително по-голямата ми, мощна и тежка кола гори по-малко. Като пуснат и C30 бих се замислил. Тъкмо ще почнат да излизат мнения и впечатления от здравината и гаранцията във форума http://forums.gwm-bg.com/

Страници: 1 [2] 3 4 ... 72