Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - опълченец

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 222
61
Ние македонските Бугари сме тука сакале или не, реагираат од клубот „Ванчо Михајлов“ откако Правда наложи да се преименуваат.

https://fokus.mk/wervancho-mihajlov-e-evidentiran-vo-srtsata-na-graganite-na-makedonija-reagiraat-od-klubot-vo-bitola/?fbclid=IwAR2aDAkAgYhsdjxp9rx9Prk5P3ksh6WLlH4StRssJLti5N92FfRaXEF_ogg

62
Сите револуционери од Иван Михајлов до Димитар Влахов се Бугари.

https://www.youtube.com/watch?v=qXaIeAHFstU

64
Одбележуваме 91 година од раѓањето на големиот македонски Бугарин Панде Ефтимов.

https://tribuna.mk/odbelezhuvame-91-godina-od-ragjanjeto-na-golemiot-makedonski-bugarin-pande-eftimov/?fbclid=IwAR173cEXZ51QFl3nctH5KC8m9UxHCdsroalW5H2Q2tLcyDTuTjfUbLTQTpc

65
Печатите на българските общини и училища в Македония. От вистината нема бегане.


https://illustrationbelomore.blogspot.com/2012/07/blog-post.html?fbclid=IwAR10Jj2SlDXqZ4eIbUf13qSWBEdPKSGmQmR-3L5qOoPGtx4ccdWjDZ4SjZc

66
Името на Иван Михајлов е свето, сите бугарски семејства во Прилеп и Штип беа михајловистички.

https://tribuna.mk/bugari-od-rs-makedonija-imeto-na-ivan-mihajlov-e-sveto-site-bugarski-semejstva-vo-prilep-i-shtip-bea-mihajlovistichki/?fbclid=IwAR1MNNXCIWASdbLbSthQf0-RCFf64uZ3GZuqUxbBob_WNcKE8dopwmUGrVI

67
Битолският надпис на цар Йоан Владислав, самодържец български.

https://www.youtube.com/watch?v=zLHVzoN-LSg

68
Защо България никога не е била „фашистки окупатор“?

https://www.youtube.com/watch?v=oWvgoVX1uA4

70
Бугарите од Босилеград ја одбележаа 150-та годишнина од смртта на Васил Левски.

https://tribuna.mk/bugarite-od-bosilegrad-ja-odbelezhaa-150-ta-godishnina-od-smrtta-na-vasil-levski/?fbclid=IwAR1y5o_PPiv7UGuQgPhQ0ne1qMpXyQwSJLf1cizhfAIF_goIKkacQtnVkhQ

71
Албанци со бугарска самосвест од Гостивар формираа подружница на здружение на Бугари – Се множат бугарските здруженија во Македонија.

https://mms.mk/308445/?fbclid=IwAR01OsXOGvAdk4W5vvA8_vs3hRclIKo5nuu8w4Xv_QkXEEWtMrGM2KU6EuA

72
Ако мразите българите, мразите и Гоце Делчев.

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/13634571?fbclid=IwAR1o-DHExQo2Xjn7sjeSdMrOMNzCfs-6-s7nQdR7_LPxikJrSjav9PuGpTE

73
Сведоштво на Свето Грнчаров од Тетово за теророт врз него и неговиот татко за време на Југославија.

https://www.youtube.com/watch?v=IOCh_qCWm3g

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 222