Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Competent

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 242
31
Историци: БСП да си изясни политиката към Скопие
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=5295991
На фона на конференция, посветена на 70-ата годишнина от разстрела на поета Никола Вапцаров в Брюксел евродепутат от БСП предизвика скандал в София

"На Вигенин трябва да му се поиска някакво обяснение. Не може Евгени Кирилов и Ивайло Калфин да поддържат здрава българска позиция, а някой си Вигенин, също евродепутат, да говори неща, които, според мен, не са в съгласие с политиката на БСП".

В опит да излезе от обърканата позиция на БСП днес евродепутатът Кирилов заяви, че "Вигенин е изложил позицията на Съвета по външна политика на БСП спрямо Македония, която е балансирана и солидна...”

32
От редактора
Македонизмът без маска
Борис Данков

http://www.duma.bg/node/43125

17. Ноември 2012, брой 268

Тези дни покрай конференцията в Брюксел, посветена на 70-годишнината от гибелта на Никола Вапцаров, скопските македонисти вдигнаха такава врява, която е обяснима от гледна точка на насаждания от тях клиничен сепаратизъм.
Първо на първо, Никола Вапцаров не бил българин, защото в небезизвестния "Доклад" пред участниците в Македонския литературен кръжок през 1938 г. бил заявил "ние сме македонци".
Второ, той бил "македонски поет", който пишел и... на чужд език - т.е. на български.
Трето - българите били убили "македонеца Вапцаров" заради неговото национално самосъзнание.

Добре известно е какво представлява Коминтерновската измислица Македонски литературен кръжок, чиито членове (включително и Никола Вапцаров) е трябвало да "внедряват" македонско съзнание по една априори отдавна отречена доктринерска директива.

А чий е родният език на Никола Вапцаров - това е добре известно на скопските литератори и "историчари". Казва им го още майката на поета - Елена Вапцарова. "Признава" си го преди това самият поет, който в своите отговори на въпросника в Дирекцията на полицията собственоръчно е написал: "Аз, Никола Йонков Вапцаров, с баща българин Йонко Вапцаров, майка Елена Везьова Вапцарова - българка, сестра Райна Вапцарова - българка, брат Борис Вапцаров - българин, аз - гражданство българин, източноправославен, с българско самосъзнание..."

А иначе всички знаят, че убийците на Никола Вапцаров са българските фашисти и че той е убит заради своите леви убеждения и никакви други съображения на тогавашните управници.

Прочее, в манипулативните трикове на македонистката пропаганда няма нищо ново. Вече десетилетия наред, поради липса на историческа основа за своята измислена "афирмация", македонистите в Скопие фалшифицират историята. Поради отсъствие на духовна и каквато и да е друга културна традиция те крадат чужди писатели и поети, като ги обявяват за свои. Македонизмът не е национализъм, а най-грозно и примитивно мародерство на шепа управници, решени да запазят на всяка цена статуквото заради своя интерес - властта. Баста!


33
Кристиан Вигенин разговаря с българите в Македония
http://www.duma.bg/node/43176


Представители на Българския културен клуб в Скопие се срещнаха с евродепутата Кристиан Вигенин. Обсъждани били въпроси, свързани с човешките права на българите в Македония и българското културно-историческо наследство в контекста на европейската интеграция на страната. Евродепутатът е бил запознат с драстични случаи на дискриминация спрямо българската общност през последните години.

Активистите на БККС говорили на Вигенин за организирания от тях народен събор в Смилево, замислен като първо съвместно честване на Илинденско-Преображенското въстание, посрещнат с бойкот и злобни коментари от страна на македонските власти и медии и последван от лични заплахи към председателя на БККС Лазар Младенов и неговото семейство.

Европейското бъдеще на страната е ясно обусловено от редица недвусмислени критерии и препоръки, изтъкнали българите в Македония: изоставяне на стереотипите от миналото и грубото изопачаване на историята, реформиране на образователната система, премахване на говора на омразата срещу съседните държави и съвместно отбелязване на бележити събития, годишнини и личности от общата история на Македония и България.

Българският културен клуб в Скопие негодува от медийните престрелки и взаимни обвинения, избухнали след посещението на Вигенин в Република Македония и срещите му с представители на правителството, опозицията и БККС. "Българщината в Македония не трябва за пореден път да става жертва на вътрешнополитически междуособици и предизборни борби", заявяват от БККС и призовават цялата българска общественост за консолидирана стратегическа визия и политика спрямо Република Македония.

34
Академик Георги Марков: Вигенин може да усуква, но антибългарската пропаганда не бива да бъде търпяна

http://www.focus-news.net/?id=n1718606

35
Христо Григоров: Изказване като това на евродепутата Кристиан Вигенин не е в контекста на бъдеща Европа

http://focus-news.net/?id=f22794

36
Македонизмът не зачита ни права, ни факти, ни морал, ни наука
http://www.duma.bg/node/38448


"Българският отговор на македонското оруелианство трябва да прозвучи най-сетне категорично!"


Интересно чете ли вестника на собствената си партия евродепутатът (пардон - европарашутистът) Вигенин?  :-X

37
Цитат
Премиeра на филмот „Трето полувреме” во Њујорк
http://utrinski.com.mk/?ItemID=E0D0249D7961B4498F6ACA4FF42A93C0Цитат
Премиерата во Њујорк е дел од активностите на филмот поврзани со Оскаровската кампања за која Владата на Република Македонија одобри дополнителни средства.  

39
Хумор / Одг: Хумор
« на: Септември 16, 2012, 03:30:44  »

40
БККС пита еврокомисаря Фюле за приписваните му от македонските медии антибългарски изявления

http://www.vmro.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4789:2012-09-12-09-49-59&catid=1:latestnews

41
БККС пита еврокомисар Фюле за приписваните му от македонски медии антибългарски изявления

http://www.eurochicago.com/2012/09/bkks-pita-evrokomisar-fyule-za-pripisvanite-mu-ot-makedonski-medii-antibalgarski-izyavleniya/

42
Анализи и коментари
БККС пита еврокомисаря Фюле за приписваните му от македонските медии антибългарски изявления
 
 
http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&id3=11085&table=analizi&sluchai=1

43
Българите в Македония питат еврокомисар Фюле за антибългарските му изявления
http://www.duma.bg/duma/node/39131


Цитат
Писмо с въпроси за последните му изявления относно българската политика към Македония изпрати вчера българският културен клуб в Скопие до еврокомисаря Щефан Фюле. В него те го информират за масираната антиевропейска и антибългарска риторика в македонското медийно пространство. Президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, председателят на ЕП Мартин Шулц и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен са злобно атакувани като "неприятели на Македония" заради използване на международно утвърденото име на страната - БЮРМ, а Мартин Шулц е персонално обвиняван заради становището му Сърбия да признае Косово преди влизането й в ЕС, цитират БККС публикации.

БККС обръща внимание на Щефан Фюле, че България не е членка на ЕС от "втора категория", както неговите думи се интерпретират от македонските медии, и изразява опасения, че част от българското общество е разбрало изявлението му по този двусмислен начин, което българските граждани и българската общност по света могат да възприемат като обида. БККС призовава комисар Фюле да изрази открито позицията си по повдигнатия въпрос. Копие от писмото е изпратено до Херман ван Ромпой, Мартин Шулц и Андерс Фог Расмусен.

44
БККС пита еврокомисаря Фюле за приписваните му от македонските медии антибългарски изявления

Read more: http://30dumi.eu/2012/09/bkks-pita-evrokomisarya-fyule-za-pripisvanite-mu-ot-makedonskite-medii-antiba-lgarski-izyavleniya/#ixzz26HvRC9e9

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 242