Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - опълченец

Страници: [1] 2 3 ... 220
2
"Брилянтен роман". "Времеубежище" на Георги Господинов спечели наградата "Букър".

https://www.svobodnaevropa.bg/a/32424695.html?fbclid=IwAR3NqGZ2ROnwF5rHPrqjm5UcPqpyaqq6FmmnHZbuAFv4HUvZdVgxSUe7AjM

4
Марко Цепенков изпратил молба за бугарска пензиjа бо кое ги опишува неговите заслуги за Бугариjа.

https://vestimak.mk/makedoni-a/marko-czepenkov-ispratil-molba-za-bugarska-penzi-a-vo-koe-gi-opishuva-negovite-zaslugi-za-bugari-a/?fbclid=IwAR3XA4pg2yru4jg-YmHkgRxcuerZY1X9s7Jx2G6WJJCVT7yyhYRZ6-sz0Kw

5
Студент од Софија, далечен роднина на Димитар Талев бара од амбасадорката на РС Македонија да се огради од тврдењата на нејзиниот сопруг дека Војдан Чернодрински пишувал на македонски јазик.

https://tribuna.mk/video-student-od-sofija-dalechen-rodnina-na-dimitar-talev-bara-od-ambasadorkata-na-rs-makedonija-da-se-ogradi-od-tvrdenjata-na-nejziniot-soprug-deka-vojdan-chernodrinski-pishuval-na-makedonski-jazik/?fbclid=IwAR3pl5EwTt7C72sovLkWQfN1QO6J6ycT3p4PauYMxpvZC9_2ZQgRjuw24Do

6
„Нашите дедовци викаха Майка България“

https://www.youtube.com/watch?v=VHpHoXoiGX0

7
Лажехме за Миладиновци и фалшификувахме со "македонци" там дека пише бугари

https://www.youtube.com/watch?v=DvAYNY_ZvjI&feature=share&fbclid=IwAR12iUvleN0M_6T-XEalo-lmW6i-LGStFRgsznglcGhIRGfX6yFa4rwf75k

11
Историчарот Драги Ѓоргиев: Гоце Делчев се сметал за дел од бугарскиот народ.

https://www.youtube.com/watch?v=c0g68QjNJug

12
Новиот владика на МПЦ-ОА Јован Вранишковски: "Јас знам дека тоа што е историски поткрепено од бугарската национална историја е...


https://www.facebook.com/watch?v=1228062444500257

13
Албанци со бугарска самосвест од Гостивар формираа подружница на здружение на Бугари – Се множат бугарските здруженија во Македонија.


https://mms.mk/308445/?fbclid=IwAR1sOuMRmrmpjzB_uSQ0Sue5RfGN7xXWFimFnE8WfcsQ1x2Qn5wj0JMzFus

14
Одбележуваме 146 години од раѓањето на истакнатиот македонски Бугарин и револуционер Константин Ципушев.

https://tribuna.mk/odbelezhuvame-146-godini-od-ragjanjeto-na-istaknatiot-makedonski-bugarin-i-revolucioner-konstantin-cipushev/?fbclid=IwAR1vMZiL020Mg7I07XoY7d_dNU4cpsfyhO80qF3xsKXjSt8yvpIfpa1Az3c

Страници: [1] 2 3 ... 220