Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - valli

Страници: [1] 2 3 ... 15
1
Ето какво пише Стефан В. Мицов за България и ЕС преведено с гугал преводач:
Европейският съюз има неофициална и официална история. Неофициалната е между 1951 и 1992 г., а официалното е от договора в Махстрихт, Холандия през 1992 г., до днес. И в двете части от своята история ЕС е свързана с злосторничкиот военен блок НАТО, създаден от САЩ. По този начин, ЕС и НАТО действа като икономически военен блок и идеологически на практика подкрепят американските световен интереси. Ако някоя държава иска да членува в ЕС, тя трябва преди това да стане член на НАТО (Франция, Испания, Полша, Унгария, Румъния, Хърватия) или да бъде приета едновременно в двата блока.

В първия период в ЕС влизат развитите европейски държави. След 1992 г. ЕС се трансформира в престъпна пирамида - приема страни от Централна и Източна Европа, които по-рано принадлежаха на социалистическия блок, за да установи колониална връзка с тях (според определението на Ноам Чомски). Същевременно обеща влизане "в рая". През 1995 г. бяха приети 3 (три) държави, през 2004 г., 10 (десет), през 2007 г. 2 (две) и през 2013 г. 1 (една). "Умората на ЕС", за която се говори днес, е всъщност крах на финансовата пирамида на ЕС:

Първо, целта на приемането в ЕС е да присвои финансово-икономическите ресурси на новите членове. В момента Латвия има повече от 40 милиарда евро държавен дълг и той възлиза на 145 на сто от БВП. Дългът пък на Литва е 38 милиарда, т.е. 98 на сто от БВП, на Естония е 25 милиарда или 118 на сто от БВП на Словения е 60 милиарда съответно 78 на сто от БВП, а в България е 40 милиарда или 75 на сто от БВП. За сравнение до 2006 г. дългът на България бе 18,9 милиарда евро.

Второ, някои държави трябваше да плащат двойно повече, отколкото получават от ЕС. За изминалия 10-годишен период България например, внесла в ЕС около 14 милиарда евро, а е получила 8 млрд. При това е глобена с 10 милиарда евро, а в момента и текат съдебни дела за още 14 милиарда. Така че, според експерти, за времето на своето членство в ЕС, България има преки загуби от около 50 милиарда евро.

На трето място, във всички бивши социалистически държави, които са днешни членки на ЕС, безработицата рязко се е увеличила, защото икономиките са фалирали. Това беше умишлено направено от две причини. Първата е, че в тези държави да бъдат внесени западни продукти с ниско качество. А втората е заради безработицата на младите хора, които са получили дипломи да емигрират на Запад.

Четвърто, споменатите по-горе данни са официални, според "критериите" на ЕС. Неофициални но реалните данни са много по-жестоки. В България до 2006 г. безработицата е между 6,9-7,3 на сто. Днес е повече от 20 на сто. Държавният дълг реално е 60 милиарда евро, годишните такси към ЕС са около 500 милиона евро (официално 400 милиона), плюс 100 милиона евро към НАТО, плюс безплатна поддръжка на НАТО базите и войските на българска територия. България плаща и за военните участия в Афганистан, Ирак, Сирия и др.

Защо тогава не се бонтуват ДИСКРИМИНИРАНИТЕ членки на ЕС?

Отговорът е прост:

Първо, защото са членки на НАТО и са военно-зависими както в миналото от Варшавския договор.

Второ, защото за политиците в тези държави сегашната положение е изгодно. Ще дам отново пример с България. Вече казах, че тя е получила обратно 8 от дадените 14 милиарда евро. Само че в бюджета са влезли не е 8, а само 4 млрд. Къде са останалите? В джобовете на българските политици. Има и друго. В Народното събрание заплатите на депутатите са около 2 до 2,5 хиляди евро. Подобни (или малко по-голям) парични доходи имат в Словения, Хърватия, Унгария, Словакия, Балтийските държави. Същевременно заплатата на евродепутатите е около 15000 евро, плюс още 24000 евро за месечни разходи. България има 18 евродепутати, Чехия и Унгария по 24, а Румъния 35. Затова, както евродепутати се поставят големи партийни функционери и същите никога не биха имали такива високи заплати, ако техните държави не биха били в ЕС. Едновременно с откраднатите от обратно възстановените милиарда от ЕС, партийните елити в националните парламенти продължават да увеличават заплатите си до височината на евродепутатите. Формата е "законна", но ограбването на своите народи продължава.

Трето, недоволството на обикновените граждани от източноевропейските и балканските страни се манипулират по два начина. Директното недоволство се крие зад фалшивите проучвания, организирани от дебело платени европейски структури. Такива фалшиви проучвания за "голяма подкрепа" за ЕС и НАТО, както и за рейтингите на политиците се правят и в Македония. Същевременно върху гражданите от държавите-членки на ЕС, както и от страните-кандидатки се прави жестока пропаганда колко е хубаво да влезеш в "европейската кланица" ЕС.
В резултат на всичко това не са само политиците в Македония и Сърбия, но и гражданите на нашите две държави все още НЕ могат да разберат истината. ЕС и НАТО е смърт за славянството на Балканите. Затова и при посещението на МОГЕРИНИ в Москва Русия ще постави акцент И ултиматум на ЕС т.е. техния агресия срещу нас. Проблемът е в това, че македонските политици в този момент са слепи и глухи И чакат като "агнета преди Великден" Какво ще се случи. ЗАЩОТО македонският народ има шанс САМО АКО вземе съдбата си в свои ръце.
http://netpress.com.mk/zosto-eu-e-zlostornicka-i-kriminalna-piramida/

2
ТЪРГОВИЯТА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. В СХЕМАТА ПОЛИТИК, ДАНС, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! КАК ЕКСШЕФ НА ДАНС ПУСКА ЛИЦЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ „ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ НЕЗАКОННА ЕМИГРАЦИЯ“. ТАРИФАТА ОТ 550 ДО 1500 ЕВРО! НА ДЕН – ДО 200 КЛИЕНТИ.

В свое разследване, преди дни АФЕРА извади на показ: ШОКИРАЩ НАТИСК НА ДАНС ВЪРХУ ПРАВОСЪДНО МИНИСТЕРСТВО, ЗА ДА „ОПРАВЯТ“ СТАТУТА НА СИРИЕЦ! ЗАМЕСЕНИ – ЗАМ-МИНИСТЪР И ТРИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ДАНС!

Продължаваме с разследването си по аферата как се раздава българско гражданство.

дансФакт №1.

Това е македонски паспорт на лицето Абас Агдем.

ДАНСФакт №2.

Това е автентичен документ, изпратен и подписан от ексшефа на ДАНС Владимир Писанчев, адресиран до Министерство на правосъдието, Дирекция „Българско гражданство“, с копие Дирекция „Миграция“ в МВР. Документът е свързан с 15 преписки за 15 лица, желаещи да приемат българско гражданство. Едно от имената е на лицето Абас Агдем.

И сега внимавайте!: ДАНС НЕ ВЪЗРАЗЯВА МОЛБАТА НА АБАС АГДЕМ ЗА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА.

В документа името му фигурира под №10.

ДАНСФакт №3.

Това е документ, според който обаче Дирекция „МОС“ в МВР заявява, че за същото това лице Абас Агдем, за което което ДАНС не възразява да му бъде удовлетворена молбата за българско гражданство, има данни, че на територията на Италия има извършени няколко престъпления, сводничество, подбудителство към незаконна емиграция и разпространение на наркотични вещества.

Така, волно или неволно, а като се има предвид, че са специална служба, очевидно – волно, ДАНС толерира даването на българско гражданство за лице, на което очевадно не трябва да се предоставя такова.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №4.

Това е документ от посолството на Тирана, Албания, изпратен до Министерството на външните работи, за становище на МВР – дали лицето Хабир Бериша има българско гражданство. Становището е необходимо за адвокат на Бериша, тъй като в Албания се води дело срещу Хабир Бериша за извършено престъпление – фалшифициране на карти, паспорти и визи. Както е видно от текста на документа – иска се потвърждение за истинност на издаден български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС, издадени от МВР – Пловдив.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №5.

Това е документ – отговор на Дирекция „Българско гражданство“ до Министерството на външните работи във връзка със запитването за лицето Хабир Бериша. Според документа, лицето, което притежава български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС … „няма данни за лицето да е подавало молба за придобиване на българско гражданство“.

Разследване на АФЕРА показа, че съществува списък с над 200 случая при които е дадено българско гражданство по тази система.

И след това дирекция Международно оперативно сътрудничество към МВР писмено уведомява Министерството на правосъдието, че въпросната натурализирана личност е съдебно преследвана или издирвана в пределите на ЕС, за углавни престъпления. Докато ДАНС е дала своето становище, че лицето не е съдебно преследвано на територията на България и е годно да получи българско гражданство!

В схемата преобладаващата част от лицата са натурализирани македонци.

В схемата лъсва и това, че полицейските служби в България са наясно и не прикриват тази практика, но контролът на ДАНС не им позволява ефективно да се противопоставят.

В свое писмо от 09/09/2013 година до зам-министърът на министерството на Правосъдието, Росен Иванов, в качеството си тогава на Председател на ДАБЧ, дословно пише : « …считам, че не съществува процедура, по която Вие да извършвате проверка по преписки на ДАБЧ относно удостоверяване на български произход, поради което същите не следва да бъдат представени….

… относно наличието на българско национално съзнание административният орган не може да откаже приемане на писмена декларация. Също така, част от данните в заявлението за получаване на удостоверение за български произход се отнасят до политически, религиозни или философски убеждения, както и за членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели. Следва да се счита, че заявителят е дал съгласие за обработка на този вид негови данни само и единствено пред ДАБЧ за целите на административното производство за удостоверяване на български произход…. ».

Така на практика излиза, че получаването на български евро паспорт зависи единствено от декларацията за българско национално самосъзнание, направена пред Държавната Агенция за българите в чужбина. Едва ли има по-парадоксална ситуация в пределите на ЕС.

И сега в задачката се пита: има ли организирана престъпна група, с продължителна във времето извършвана дейност, засягаща пряко сигурността не само на България, но и на цялото европейско пространство? В нея участват ли: висш политик, „патриот“, кандидат за депутат понастоящем и лидер на партия, както и висши държавни чиночници, служители на спецслужбите, както и частни лица, които са първични касиери? И защо прокуратурата си е заровила главата в пясъка и не си мърда пръста за тази грандиозна афера!

От свои брилянтни източници АФЕРА разкри, че за тази престъпна схема иначе са били информирани: ресорният заместник министър на правосъдието, министърът на правосъдието, както и екс вице-президента.

Основната дейност на организираната престъпна група: търговия с българско /в случая автоматично европейско/ гражданство, както и с автентични документи за българско гражданство, без лицата да притежават такова.

Схемата под контрола на политика К.К ли е?

В оперативен план тя под закрилата на зам – председател на ДАНС О. П., ли е? Както и на съответният зам-министър на правосъдието, както и на нейният принципал? В схемата участва ли и председателят на държавната Агенция за българи в чужбина?

В схемата участват ли частни лица: Росен Иванов – бивш председател на ДАБЧ и настоящ адвокат в сферата на придобиване на българско гражданство? С Иванов работи ли и Христо Христов – бивш водещ офицер от ДС на политика Красимир Каракачанов, както и Петър Колев и Ванчо Янакиевски?

На тези въпроси отговори трябва да даде прокуратурата.

Според свидетели тарифата е от 550 до 1500 евро. Дневно през канторите преминават между 150 до 200 клиента. Сумата се дава срещу предоставяне на документ за българско самосъзнание.

Източници на АФЕРА довериха, че голям обем от свидетелски писмени показания и доказателствен материал вече са дeпозирани в ДАНС и прокуратурата. Предстои единствено оценката им, както и съответните адекватни действия от страна на държавното обвинение.

Свидетелите са готови да потвърдят своите показания пред всяка инстанция.http://afera.bg/125738.html

3
Неизвестната десетдневна война България-Гърция
Събитията се развиват между 19 и 28 октомври 1925 г. и тръгват от един граничен инцидент.

След края на Първата световна война България е наказана жестоко от победителите. С Ньойския договор от 27 октомври 1919 г. на България са отнети Македония, Беломорието, Западните покрайнини и Южна Добруджа.

Наложени са репарации в размер на 300 млн. лв. България няма право да има авиация, флот и артилерия, а армията ни не може да надвишава 33 хиляди войници, в това число с пограничната стража.

Най-облагодетелствана за сметка на България от Ньойския договор е Гърция. Освен Егейска Македония, населена предимно с българско население, тя получава и българските територии в Западна Тракия, които тогава са единственият ни излаз на Бяло море.

Гръцките политици обаче мечтаят да възстановят Византия и окупират егейското крайбрежие на днешна Турция. В последвалата война обаче Ататюрк разгромява гърците и през 1922 г. те напускат Мала Азия. Но мегаломанията не напуска политиците в Атина и те търсят реванш срещу някой друг. Погледите им са насочени срещу обезоръжената и почти беззащитна България, която по това време се намира и в международна изолация.

Претенциите на Гърция се простират от Петрич и Неврокоп (дн. Гоце Делчев) до Пловдив и Южното Черноморие. Тя струпва войски по българската граница и чака удобен повод...

Поводът Гърция да нападне България е намерен при един инцидент на 19 октомври 1925 г. В местността Демир капия на наша земя български граничари копаят кладенец. Към 14,30 ч гръцки патрул навлиза в българска територия и ги обвинява, че копаят окопи. Пререканието преминава в престрелка, при която един гръцки войник е убит, а един гръцки офицер е тежко ранен.

Българската страна настоява да бъде образувана българо-гръцка комисия, която да разследва инцидента, както е според изискванията на Обществото на народите (ОН), предшественика на днешната ООН. В Атина обаче не желаят международна комисия. Необходимият им повод е намерен.

Гръцкият министър-председател ген. Пангалос заповядва на войските от Трети армейски корпус, с численост около 100 хиляди души, да навлязат в България и да окупират Петрич, а Четвърти армейски корпус да се насочи от Драма и Кавала към гр. Неврокоп (дн. Гоце Делчев).

В този участък от границата с 80 км дължина българската армия разполага само с 300 бойци от пограничната стража. Те поемат върху себе си първата атака призори на 22 октомври, когато 6-а дивизия от 3-ти гръцки армейски корпус навлиза на българска територия.

България е изненадана, а и няма необходимите военни сили да се противопостави. По заповед на военния министър ген. Иван Вълков към границата се отправят подкрепления, състоящи се от 9 роти с 18 картечници и 12 оръдия с обща численост около 1000 войници.

Силите са крайно неравни - срещу 100-хилядна гръцка армия застават общо 1300 български войници без тежко въоръжение. В първите часове на войната българските сили отстъпват, а гърците превземат селата Кулата, Марино поле, Долно Спанчево, Чучулигово, Ново Ходжово, Пиперица, Лехово, Марикостиново, Тополница, Петрово и Дрангово.

Гръцкото настъпление се забавя, защото гръцките войници се впускат в грабежи на покъщнина и добитък по българските села. В това време българските сили се окопават около Рупите и гара Ген. Тодоров. Правителството изпраща зов за помощ до секретариата на Обществото на народите в Женева и разпорежда на българските войскови части да се въздържат от военни действия. Непосредствената цел на гръцката армия е да превземе гр. Петрич и оттам да си отвори пътя по долината на р. Струма.
Освен с малобройната българска войска обаче гръцката армия се сблъсква с една добре организирана сила в този район - четите на ВМРО.

След края на Първата световна война ВМРО възстановява своята революционна дейност и изгражда на територията на Пиринска Македония много стройна военна организация. Във всяко село там е създадена въоръжена селска милиция. Към 1924 г. в Пиринска Македония ВМРО разполага с 15-16 хиляди въоръжени мъже плюс четите на организацията, които действат на територията на Сърбия и Гърция.

Още на другия ден след инцидента на границата лидерът на ВМРО Иван Михайлов разпорежда на струмишкия окръжен войвода Георги Въндев да започне мобилизация на наличните сили и да ги съсредоточи около Петрич.

В града пристига и военният инструктор на четите на ВМРО за Пиринска Македония. Той е о.з. кап. Борис Бунев, брат на легендарната революционерка Мара Бунева, която три години по-късно ще застреля в центъра на Скопие шефа на сръбската полиция Прелич.
От други райони на страната се стичат още доброволци и мобилизирани членове на селските и градските чети на ВМРО. От Вардарска Македония (която е под сръбска власт) пристигат и четите на войводите Милан Постоларски с 260 души, Георги Гевгелийски - с 200 души, както и четата на Димитър Димашев и Никола Манчев - с 350. Към 22 октомври, в момента на гръцкото нахлуване, ВМРО е събрала за отбраната на Петрич около 4500 четници, разделени в пет отряда, които заемат позиции около града.

Най-ожесточени са сраженията на 22 и 23 октомври, когато гръцките войски от юг и от запад започват настъпление, подкрепено с артилерия и авиация. Гръцката армия открива силен оръдеен огън по гарите Петрич и Марино поле. И все пък в сраженията през тези два дена гръцкото настъпление е спряно от четите на ВМРО.

На 25 октомври гръцката армия предприема ново настъпление срещу Петрич и отново е отблъсната. Гръцкото настъпление спира. В следващите дни на някои участъци на фронта гърците са разбити и минават в отстъпление. При това цял един гръцки полк, отделил се от основните сили, е обкръжен и напълно унищожен от четите на ВМРО.

Чети на ВМРО извършват диверсии и в тила на гръцката армия, в самата гръцка територия.

На 27 октомври Обществото на народите разпорежда на Гърция незабавно да прекрати военните действия срещу България и изпраща към района военни представители на Англия, Италия и Франция.

На 28 октомври гръцкото правителство издава заповед за изтегляне на своите войски от българска територия. Гръцката армия се изтегля безславно на 29 октомври 1925 г., понесла поражение не от редовна войска, а от мобилизирани чети на ВМРО, селяни и доброволци.

Кметът на гр. Петрич отправя до ръководството на ВМРО следния благодарствен адрес:
"Благодарение дисциплината, решителността, саможертвуванието на нелегалните борци на поробена Македония и на местните градски и селски чети, чиито добродетели за пореден път се констатираха от нас и които са плод на Вашия ум, труд и обич към Родината и Българското племе, се предотврати българската катастрофа, се отблъсна зад пределите на царството и се срази многочисленият и превъзхождащ във въоръжението неприятел. Спаси се честта на свободната ни част от Македония, честта на България и респективно на гр. Петрич."

На 29 октомври Съветът на ОН назначава специална анкетна комисия да разследва конфликта. Анкетната комисия констатира, че са опожарени 12 български села, 15 000 бежанци са напуснали родните си места, а цивилните жертви от Петрич и околните села са около 40 души.

На основата на доклада на комисията Общото събрание на ОН осъжда Гърция като агресор и отрежда да бъдат заплатени на България репарации в размер на 30 млн. лв.
Така приключва необявената десетдневна война между Гърция и България и за пръв и последен път едно решение на Обществото на народите е изпълнено и влиза в сила. В тези събития България показва, че макар и разоръжена и без армия, има народ, който е сплотен и готов да спре всеки агресор.

Няколко месеца по-късно гръцкият министър-председател ген. Пангалос е свален от власт, съден и разстрелян за позора, който е донесъл на Гърция.

4
Русенски студент спря рекламите в мобилните телефони с Андроид 1   1893


01.10.2015 10:44 | Технологии

 :Сава Георгиев спря рекламите за джиесеми с Андроид.
Студент спря рекламите в мобилните телефони с разработеното безплатно приложение за операционната система "Андроид", съобщиха от Русенския университет /РУ/. Само за месец "Block This! - FREE" има близо 100 000 изтегляния от Google Play и се радва на огромен интерес от потребителите. Успешната разработка на Сава Георгиев засега е единственото реално работещо приложение от този тип.
"Block This! - FREE" спира не само реклами в браузера, но и във всички останали приложения, инсталирани на телефона. Блокирането се постига с технологията "DNS blocking". Тя се прилага в големи компании и учебни заведения за допълнителна сигурност или за да ограничи достъпа до информация на определени потребители в Интернет.
Приложението отнема 4 месеца на Сава Георгиев. Идеята му хрумва, след като го използва за лични цели и вижда, че няма солидно решение да се блокират реклами в Андроид базираните мобилни устройства. "Може да се използва сравнително сигурно", обяснява неговият автор Сава Геориев. Той използва сървърите на най-голямата хостинг компания в Европа - OVH. За разлика от други подобни разработки "Block This! - FREE" не пази никаква лична информация за потребителите си.
Сава Георгиев живее от 5 г. в Германия и работи като програмист в една от големите немски медийни фирми - CHIP. Той е задочен студент в трети курс по специалността "Компютърни науки". "Въпреки че вече съм се утвърдил като професионалист в бранша, обучението в Русенския университет много ми помага да придобия стабилна основа и да попълня теоретичните си знания", признава студентът. За него връзката с бизнеса и практиката в ИТ сектора в България мотивира студентите да се развиват.

5

22.07.2014
Малайзийският боинг в Украйна е изчезналия боинг през март?
Два самолета под един и същ номер са излетели от Амстердам с разлика от 5 минути? Вече се писа за силно смущаващите нови паспорти намерени при загиналите в катастрофата. Все едно не са извадени от огъня, а от офиса. Но това е само един нюанс.

Изтичане на информация показва, че от Амстердам са излетели под един и същи номер 2 самолета с разлика в рамките на 5 минути! Въпреки че по график е само един! Този втория, който не е в графика да не би да е този, който изчезна на 8 март?

Бордовия номер на един от самолетите, който излита се различава от номера на самолета, който изчезна на 8 март 2014 г. само с една буква О, която лесно може да се преправи на D.
Съдейки по всичко, самолетът НЕ Е СЪВСЕМ ИСТИНСКИ и цялата трагедия е спектакъл, като свалянето на кулите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г.

Защо да мислим така:
1. През март тази година беше отвлечен самолет на Малазийските авиолинии, който както се твърди абсолютно и безследно изчезна. В действителност е бил отклонен в американска военна база Диего Гарсия. След което е бил препратен в Холандия.

2. В нужния ден и час отлита за Малайзия. В него не е имало живи хора, а трупове. Самолета е бил управляван от автопилот, освен излитането, което е сложна процедура, за което са били необходими живи пилоти, които преди удара са напуснали борда с парашути – нататък самолета е летял автоматично. На нужното място са го взривили (даже най-вероятно без да се е налагало да бъдат използвани ракети земя-въздух, а просто залагайки вътре взрив, по същия начин като кулите близнаци на 11 септември).

3. Всички намерени паспорти са нови – и това между изгорелите метални останки от самолета (отново напомня за събитията на 11 септември – сградите бяха разбити на прах, но у изгорелите тела бяха намерени цели и чисти паспорти – почерка на ЦРУ.

4. Опълченците говорят за странен мирис от идващ от намерените трупове около самолета, който е всичко друго, но не и миризма на изгорели живи хора или поне свежи трупове. Едва ли не знаят за какво говорят.
5. Забележете! 298 човека – колко РОДНИНИ имат те, но досега никой от тях конкретно не са показани по телевизията в такава голяма и опасна за света трагедия. Спомнете си кадрите с роднините от изчезналия малайзийски боинг. Днес единственото оправдание е, уж ги предпазват от нахалните журналисти. Каква геройска загриженост!!!

Забележете, при всяка авиотрагедия какво виждаме първо на нашите телевизори – това не е мястото на трагедията, а роднините на загиналите. Общо взето в течение поне на няколко дни ние наблюдаваме интервюта от роднините на загиналите и психолози работещи с тях. Но какво виждаме в този случай? От момента на трагедията минаха вече дни, а досега нито един тв канал в света не е показал роднините на жертвите. В нито един портал в интернет няма да намерите фотографии на роднините или интервю с тях.
Никъде в Интернет няма да намерите видео или снимки с истерии на близки и роднини на загиналите, което е напълно естествено в такива ситуации.

6. Номерата на двата самолета са почти идентични и се отличават само по една буква – О и D:
- Бордовия номер на полет МН370, изчезнал в март е 9M-MRO.
- Бордовия номер на полет МН17, свален сега е 9М-MRD.

7. Целта на операцията е ЦРУ да обвини за всичко Русия и да започне срещу нея голяма война.
Подробности. Всички без изключение забелязват и говорят за много странните паспорти. Абсолютно нулеви, буквално издадени преди дни. А какво означават холандски паспорти перфорирани с дупки? Така в Холандия бракуват невалидните паспорти. Защо тези паспорти са намерени в пътниците на злополучния Боинг?

8. Всички фейсбук профили на загиналите в боинга са направени наскоро в един и същи ден?!

Ето още един факт:
Спомняте ли си още когато на 18-ти март изчезна Малоазийския боинг, някой в ефир беше казал, че скоро боингът ще изплува и така ще изплува, че ще бъде използван за провокация срещу Русия?..
http://frognews.bg/news_73431/Malaiziiskiiat_boing_v_Ukraina_e_izcheznaliia_boing_prez_mart/

6
Ех, да беше само ОББ.
Крадат милиони от сметки в ПИБ, „Инвестбанк”, а БНБ прикрива. Мафия ли?
23 Септември 2013
Иван Бакалов 

Това частна банка на Иван Искров ли е или национална банка?

БНБ все повече заприличва на мафия. Централната банка отказва да се намесва при кражби в банките и на практика ги прикрива. Такова беззаконие и отказ от намеса на държавата в извършване на престъпления е непознато в новата българска история, дори в най-мрачните й времена.
Това е стандартно поведение на БНБ в последните години, когато нейн управител е Иван Искров (виж за него по-долу). Неговата политика е да не се меси, когато изчезват пари от сметки на клиенти в банките, а БНБ по закон е длъжна да ги контролира. Искров отказва да прави това в подобни случаи и накрая БНБ беше осъдена от Върховния съд.
Фирма осъди БНБ за това, че тя не реагира на кражба в Първа инвестиционна банка, както е длъжна по закон. Историята с кражбата е от 2011 г., но още няма край.
Близо 1 милион лева са източени от сметките на фирма „Кулинар“ АД в Първа инвестиционна банка. Крадците са използвали фалшиви пълномощни, в които банката не се усъмнява и при нарушения на вътрешните си правила дава на измамниците права да източат чрез няколко банкови операции 968 500 лева (виж тук и тук подробности).
На искането на фирмата да й възстановят откраднатите пари, от ПИБ отказват и я карат да доказва, че не е камила. Фирма „Кулинар” доказва, че пълномощните са фалшиви и банката е обслужила измамници и то в нарушение на правилата си.
Ужилената фирма започва ходене по мъките, опитва се да накара БНБ да извърши проверка, а тя отказва, с дежурен за такива случаи отговор, че това е частно-правен спор. Това е своеобразен връх на нахалството. БНБ отказва да извърши законовите си задължения и поощрява извършване на престъпления.
Накрая първо тричленен, после петчленен състав на Върховния съд (през юни тази година) осъжда БНБ да извърши проверка. Тоест да спази закона.
Човек се чуди – БНБ частна банка на Иван Искров ли е или национална институция?
Случаят с фирма „Кулинар” в Първа инвестиционна банка не е единичен.
В e-vestnik през 2011 г. описахме поредица от случки в „Инвест банк” на Петя Славова, където от сметки на фирми са източени над 5 млн. долара. Банката не ги връща на клиентите си, кражбите са документирани, БНБ тогава прави проверка и също ги констатира, но не взима мерки. И отново излиза с обяснение, че това е частно-правен спор.
В случая с банката на Петя Славова парите не са откраднати с фалшиви пълномощни, а от вътрешни хора на банката и са отишли по сметки на фирми пак на хора на банката и за купуване на имоти от „Феста холдинг” на Петя Славова, част от който е и банката (виж тук). Нещо като пладнешки грабеж. БНБ не реагира, не се меси, въпреки правомощията си да я задължи да изпълни закона и дори да вкара квестори в банката. Според закона при установени неправомерни липси от сметки на клиенти банката е длъжна да възстанови сумите.
Нищо такова не става, благодарение на одобрителната политика на Иван Искров кражбите продължават.
В БНБ има още жалби срещу „Инвест банк”, но …нищо. БНБ мълчи и на запитвания от медии за извършени проверки. Отказва да отговори, да коментира по какъвто и да е начин. Въпросът е – на кого служи БНБ? На обществото, на данъкоплатеца, или на крадците?
По този начин БНБ поощрява кражбите във всички банки. Те знаят, че ще останат безнаказани и отказват да възстановяват пари на клиенти в случаи на кражба. В основата е бездействието на националната банка.
За такива нарушения в една банка БНБ може направо да отнема лицензи. Това обаче не става. Това е политика на Иван Искров, която със сигурност си има някаква цена.

Ето и стремителната кариера на този банкер:

Иван Искров завършва „Финанси и кредит” в УНСС през 1992, през 1993 постъпва на работа в БНБ в управление „Банков надзор” – направо на баницата мекото. Работи там в продължение на 5 години. В този период в България никнат банки като гъби, правят безобразия и всичко накрая завършва с верижни масови банкови фалити, които ощетяват в огромни размери държавата и вложителите.
Пред 1997 г., в началото на управлението на кабинета Иван Костов, 30-годишният тогава Иван Искров е назначен направо за зам.-директор на ДСК – банката с най-много вложители в България. През 1999 г. внезапно е освободен от ДСК, като за причините се носят само слухове – Костов се разгневил, че дошъл компромат за връзки с „Мултигруп” и др. Искров веднага става зам.-директор на „Росексим банк”, чийто директор е станалият по-късно жертва на атентат банкер Емил Кюлев. Акционер в „Росексим банк” е руският бизнесмен Майкъл Чорни, собственик на Мобилтел по онова време, когото кабинетът Костов изгони от страната.
През 2001 г. Искров става депутат от НДСВ, а през 2002 г. дори е избран за зам.-председател на НДСВ. За този негов внезапен завой към политиката се носят слухове, че банката на Кюлев е финансирала предизборната кампания на НДСВ и е вкарала свой човек в листите. В парламента Искров става шеф на Комисията по бюджет и финанси и през 2003 г. е избран за управител на БНБ с 6-годишен мандат. През 2009 г. преди изборите е избран отново за 6-годишен мандат от Тройната коалиция. Когато ГЕРБ идва на власт, иска да смени цялото новоизбрано ръководство на БНБ, но след 2-месечни пазарлъци Искров остава на поста, сменени са някои от подуправителите. Така той управлява БНБ втори мандат, считано от октомври 2009 г.
През 2011 г. наблюдаващият престъпността в България немски журналист Юрген Рот описа в блога си случай на удивителна намеса на Искров в продажбата на Българо-американска кредитна банка, която впоследствие беше придобита от Цветелина Бориславова (виж тук).
http://e-vestnik.bg/18712/mafiya-li-vizhte-bnb-kradat-milioni-ot-smetki-v-pib-investbank-a-tya-prikriva/

7
  Може да го режат, а може и да не го режат. Мисля че времето на рязането отдавна е приключило. Сега далаверите са други. Пък и както чета, дългът не е чак толкова голям. Просто това е далавера на ОББ, обслуждаща определени политически и икономически интереси. Зад тази сделка стоят икономически среди близки до Първанов. Може да е за добро, а може и да е за лошо.Най-вероятно завода ще продължи да си работи, както заявяват новите собственици, но ще пълни джобовете на други. Според мен, на този форум трябва да се поднасят факти, а не спекулации и предположения.
Завода как ще продължава да работи, като до сега не е работил. Това изречение не го разбирам. А за ОББ, банката с най-лош кредитен рейтинг в България, икономическия анализатор Григор Лилов ни предупреждава, че е в технически фалит.http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=2553 А какви намерения може да има една фалирала банка към комбината в Радомир не е много трудно да се разбере.

8


Бесттехника-Тежко машиностроене наема работници от Тайланд

18 май 2009 | 13:45
                  
                  
В дружеството "Бесттехника-Тежко машиностроене" в Радомир започват работа 20 тайландци. Това съобщи членът на Съвета на директорите на фирмата Емил Райчев. Чужденците ще работят като заварчици, шлосери и машинни работници. Те са преминали в родината си кратък курс на обучение  по български език.   Работниците са придружавани от технически ръководител, който помага при адаптирането им в България. Независимо от кризата, имаме нужда от още работници, посочи Райчев. В момента заводът работи с пълен капацитет, а средната  заплата е около 1200 лв.

http://profit.bg/news/Besttehnika-Tezhko-mashinostroene-naema-rabotnitsi-ot-Tajland/nid-47690.html
Лъжа е да публикуваш информация от 18 май 2009, която в момента не отговаря на истината.

9
А заводите в Радомир бяха завършени след 1989 г. от частни фирми.
 The biggest foundry company - Tchugunoleene, Ihtiman was not operating for couple of months due to high dept rate to creditors.

http://see-industry.com/industrial-statii.aspx?br=49&rub=271&id=754
Чугунолеене не работи няколко месеца, защото цената на чугунения скрап рязко се срина и фирмите за изкупуване на скрап спряха да подават материал на завода. Работил съм в тоя бранш и знам, че Чугунолеене винаги е работил на пълни обороти. Докато завода в Радомир не е работил и не е произвел нищо вече 25 години. А измамникът Л. Стойков едва ли ще съживи производството.

10
Това са си твои фантазии. Колко предприятия мислехме, че са фалирали и нарязани, а те все още си работят и то доста успешно. Чугунолеене Ихтиман беше взето от същия собственик и възстанови работата си много бързо. Вярно е, че в тази смяна на собствеността има далавера, но какво да се прави, такава е системата. За теб мегаломанско е всичко, което е модерно. А по времето на социализма бяха построени много добри заводи, които продължават да работят. И тук никой, никого не залъгва и не се занимава с фантазии, какво щяло да стане и дали щяло да стане. Всичко са официални публикации.
Чугунолеене Ихтиман никога не е преставало да работи, докато Радомир никога не е работило. "Мегаломанско" е защото е било модерно в 1988 г. , но без да му е осигурено производство. Да хвърлиш милиард долари, да построиш нещо модерно и след това нищо да не произвеждаш е това е мегаломания. Нещо подобно на АЕЦ "Белене". И не става дума за фантазии, а за това когато се публикува нещо от 2009г. да се провери тази положителна информация дали е валидна и днес.

11
Това предприятие е много добро и никой няма да го реже. Работниците се разпускат временно докато се смени собственоста и този който е дал кредитите ще го вземе, и ще възстанови неговата работа. Това са игрите на големите акули, които искат да изядат по-малките риби и да приберат тяхната собственост. Не ми ясно какво правиш на този форум след като не разбираш каква е неговата цел. По-добре си потърси някой друг форум.
1. В това мегаломанско предприятие са заровени милиарди долари още по времето на социализма. А печалбата от него е нулева. Фирмата "Еврометал" търгува със скрап от черни ицветни метали както и фирмата "Надин", която купи МК"Кремиковци". Колкото проработи Кремиковци толкова ще тръгне и Радомир. Ще разпродадат машините и сградите и край.
2. Който е дал кредитите ще гледа по-бързо да си възстанови парите. А това става с разпродажба. За производство трябва нови кредити и най-важното нови пазари. Игрите на големите риби в България е не да произвеждат, а да купуват и продават, защото е най-безопасно и лесно.
3. Относно това, какво правя на този форум мисля, че се досещаш. А целта на форума не е да се залъгват хората с невярна реклама. Да подценяваш хората е най-малкото обидно.

12
 Проблема е, че "Работниците са разпуснати, функционира само част от администрацията. Очаква се в близките месеци то да бъда обявено в несъстоятелност заради неизплатени данъци и осигуровки на работниците, задължения към доставчици и неизплатени трудови възнаграждения на персонала." Нови собственици, които да го препродадат или да го нарежат на скраб, като МК "Кремиковци". Това предприятие не може да бъде пример за добре работеща българска инономика в този раздел.

13


Бесттехника-Тежко машиностроене наема работници от Тайланд

18 май 2009 | 13:45
                  
                  
В дружеството "Бесттехника-Тежко машиностроене" в Радомир започват работа 20 тайландци. Това съобщи членът на Съвета на директорите на фирмата Емил Райчев. Чужденците ще работят като заварчици, шлосери и машинни работници. Те са преминали в родината си кратък курс на обучение  по български език.   Работниците са придружавани от технически ръководител, който помага при адаптирането им в България. Независимо от кризата, имаме нужда от още работници, посочи Райчев. В момента заводът работи с пълен капацитет, а средната  заплата е около 1200 лв.

http://profit.bg/news/Besttehnika-Tezhko-mashinostroene-naema-rabotnitsi-ot-Tajland/nid-47690.html
27.06.2013.  Радомирското предприятие „Бесттехника Тежко машиностроене“, което е собственост на Людмил Стойков,  спря работа.
Работниците са разпуснати, функционира само част от администрацията. Очаква се в близките месеци то да бъда обявено в несъстоятелност заради неизплатени данъци и осигуровки на работниците, задължения към доставчици и неизплатени трудови възнаграждения на персонала.
До предизвестения край се стигна бавно и мъчително и от хилядите работници в някогашния гигант сега са останали малцина. На практика предприятието става собственост на фирмите „Еврометал“ на Людмил Стойков и свързаната с него „Бултравел лизинг“.
Пернишикият бизнесмен  чрез договор за цесия изкупи дълговете на “Бесттехника-Тежко машиностроене – Радомир” от ОББ през 2011г. Дълг от 4,6 млн. евро и 3 млн. евро вземания са били купени в пълния им размер от “Еврометал”, която е собственост на Стойков.
Новият собственик обещал пред работниците, че след инвентаризация ще се възстанови работата на предприятието. Ще бъдат назначени и част от работниците, които са необходими.
Собственост на „Бесттехника Тежко машиностроене“ остават само административната сграда и земята под всички производствени и непроизводствени сгради.http://mirogled.com/2013/06/27/%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8/

14
«Шабтай (Сабатай) Бейт Цви, стар руски евреин, работил през целия си живот в архивите на Еврейската агенция в Тел Авив, и след пенсионирането си, издал през 1977год. (на свои разноски) обемен труд от 500 страници с дългото и неясно заглавие ” Кризата на пост-угандинският ционизъм по време на Холокоста 1938-1945г.” Тази книга остана незабелязана за масовия читател, но ужасяващите открития и изводи за ролята на ционисткото движение в трагедията на ашкенази  предизвика бомбастичен ефект след шест години.

“През декември 1942г. когато мащабите на унищожението на европейските евреи станаха известни (пише Бейт Цви), бъдещият втори президент на Израел задал риторически въпрос: “защо ние (ционисткото движение) не знаехме, защо нацистите не ни казаха?“», а друг участник на заседанието на ционистките лидери, Моше Арам казва: “Ние бяхме неволни съучастници  в убийствата“.

Ционистката (сефардска) организация се преструваше “че не знае” за катастрофата до есента на 1942г., но те всъщност не искаха да знаят, заключава  Бейт Цви.

По- нататък Бейт Цви определя, кога сефарските нацисти са решили да започнат унищожаването на ашкенази: явно през лятото на 1941г., защото първият документ е с дата 31 юли 1941г. Планът за унищожаването е бил секретен, и ако противниците на Германия са знаели за него, е можело  да прекратят или забавят или да провалят изпълнението на тайната заповед на Хитлер. Но ционистката организация нямаше интерес от огласяването му, тя се държеше безотговорно: още преди началото на втората световна война, през 1939г на  ХХI заседание на ционисткото движение в Женева, главата на ционистите, бъдещият първи президент на Израел – Хаим Вайцман, обяви война на Германия от името на целият еврейски народ. На 21 август 1939г. това заявление беше публикувано и то позволи след това на сефардските нацисти да заявят, че “евреите предизвикаха войната” (ето как беше обявена войната на ашкенази).
Проционистката (просефардската) преса се подчиняваше на указанията на лидерите си, и даже когато на 16 март 1942г. в печата се появиха (въз основа на писмото на комисаря на съветската народна партия Молотов) първите свидетелства за избиването на ашкенази в Бабе Яре и на други места, на следващия ден, 17 март 1942г. в про-ционистките вестници се появи официално опровержение: “разказите за сто хиляди убити ашкенази са силно преувеличени“.

Въпреки това Молотов пише за 52 хиляди ашкенази, убити в Киев: Вестникът на ционистите “Двар” предава думите му по следният начин: “по наши данни, по-голяма част от убитите изобщо не са евреи”. Бейт Цви цитира дестки ционистки вестници, и във всеки един идеята е една – няма никакво масово унищожение, това са глупости. “Цялата армия от писатели, коментатори, журналисти втълпяваха на читателя спокойствие с фалшиви обяснения“.

На 18 януари 1943г. съобщенията за избиването на ашкенази станаха вече толкова много, че беше невъзможно повече да се прикриват и трябваше да се обсъдят. На заседанието на ционистките лидери, главната позиция била на Ицхак Гринбойм: да не се дава нито копейка за спасяването на ашкенази и да не се позволява събирането на средства за спасяването им. “Това е опасно за ционизма и ние не можем да дадем пари от ционисткия фонд  (Керен Га-есод) за спасяването на ашкенази, пари има достатъчно, но ние ще ги запазим за нашата борба. Ционизмът преди всичко“. На това заседание Ицхак Гринбойм беше избран за “министър по спасяването на европейските евреи”…

Испания. За испанците войната през 1936-39г. беше гражданска война, а за ашкенази – опит да превземат страната на сефардите, историческата им родина. Сефардите победиха а победените ашкенази напуснаха Испания  уплашени и се скриха зад желязната завеса в СССР.

“Еврейските доброволци, загинали в гражданската война не са забравени: те са погребани в общ гроб в Барселона, а 9 човека са погребани в Мадрид. На гроба има надпис: “На еврейските доброволци, загинали по време на гражданската война за нашата и ваша свобода”.

Хазарската лъжа. Хазарите (ашкенази) предизвикаха войната в Испания с една цел: да превземат тази Испания, която беше сефардска до  Х1Х век и да направят сефардите – марани. Франко е бил чист маран. И когато сефардите в лицето на Хитлер поискаха през 1940г. от Испания да ги пусне през нейна територия, да преминат в Северна Африка, те не ги пуснаха, защото целта на сефардите беше друга: Хитлер трябваше да отиде в Москва, да изкорени ашкеназите. Можем само да гадаем, какво щяха да направят съветските ашкенази с испанските марани-сефардите, ако бяха  победили.

Когато Сталин разбрал, че  известните легендарни интербригадири са главно от комунистическите БУНДовци – ашкенази, т.е. членове на ционистката партия, забранена в Русия, той разстрелял почти всички герои на Испания.

Но сефардите, както се вижда от 22 юни 1941г., не зачетоха подвига на Сталин. Толкова непримирима и люта беше ненавистта между ашкенази и сефарди, че всички останали бяха използвани само като “пушечно месо”. На 22 юни сефардите се втурнаха да трепят ашкиназите на собствената им територия – СССР.

Вероятно най-голямата тайна на Втората Световна война е връзката между евреите и нацисткият режим. Въпреки старателните и задълбочени изследвания на еврейскиите историци, многобройните Центрове, Музеи, Институтите за Холокоста  (Яд-Вашем), тази тема до днес не е разкрита обективно.  Не толкова отдавна, когато СССР беше още жив, шумно и публично се експлоатираше темата за ционизма като расистко учение, съвсем отделно от нацизма. “Ционизма” като политически расизъм, даже беше заклеймен от ООН. В контекста на така поднесената идеология обаче си проправиха път и много интересни материали за сътрудничеството на еврейските ционистки организаций с властите на немския Райх през тридесетте, четеридесетте години на XX век.

За това например, как “Юденратите” – Съвет за самоуправление на Еврейското Гето Терезин, Варшавското и други, сами определяли кого да изпратят за унищожение в лагерите Освиенцим, Треблинка и други, и кого да репатрират в Палестина. И при това полицейските сили са били от средите на самите евреи, подчинени на същите тези Ютенданти, които самостоятелно са потдържали реда вътре в гетото. И също самостоятелно са извършвали подбора и отсявали евреите-кандидати за  Освенцим, Треблинка и т.н.. А немските СС-овци само са “приемали” “бройката” “от ръка на ръка”, вече набелязаните от “Юденратите” , обречените на унищожение евреи….

Или за това, как ръководителите на “Хагана” – предшественик на Армията за Отбрана на Израел – потдържали тесни контакти с представителите на нацисткото разузннаване, и тези връзки не са били безкористни. И двете страни имали изгода от тези контакти. Нацисткото разузнаване получавало ценна информация за английските въоръжени сили…

“В националните еврейски кръгове”, – писал един от ръководителите на немското разузнаване, Хаген, основавайки се на мнението на Полкес, ционистки и нацистки агент: “много съм доволен от радикалната немска политика, защото с нейна помощ се увеличава броя на еврейското население в Палестина, така че скоро може да се очаква превес на евреите над арабите”. Според Ханс Хен – “Хагана” “създаде мрежа от доверени лица в Европа, изпращаща  тайно еврейските заселници в Палестина. Хората на Голомб (един от командващите “Хагана”) бяха достатъчно несантиментални, за да приемат помоща за преселването от СС”.


Втората световна война на ашкиназите и сефардите завърши – за ашкеназите с холокоста, а за сефардите с разгром на 9 май 1945г. Приключи ли тя наистина?

В действителнодт всяка гражданска война в Русия е дело на хазарите само с една цел: Русия да не зададе въпроса: как превзеха властта в Русия през 1917г.? Чия е тази работническо-селско-военна власт – недоносче? Гражданската война на ашкиназите – Троцкисти, и сефарди-Варбурги приключи, когато избиха всеки, който можеше да зададе идиотския въпрос: От къде ни дойде това на главата?

Гражданските войни са стихията на ционистите. Това е истината. За да превземат Руската Империя, ашкенази и сефарди работеха заедно. След това се захванаха да си я поделят, но подялбата се получи по формулата на Папандопул от оперетата “Сватба в Малиновка”: сефардите: това е мое, това също е мое, и това е мое…. Ашкеназите се вбесили и започнали да налагат сефардите с шахматните дъски по главите: така започна гражданската война: За справедливост за ашкеназите. За справедливост при подялбата на Руската Империя. За……

Войната между ашкенази и сефарди продължава.  В тази война беше взривена мината “Распадская”, собственост на Абрамович и  Коломойски,  сефарадите умело изиграха  ашкеназите Абрамович и Коломойски.  Ходорковский не искаше да вземе властта от руснаците, не руснаците искаше да изгони от Кремъл. Там историята е съвсем друга.  Ашкеназът Ходорковский възнамеряваше да изгони от Кремъл сефардите, и щеше да го направи, ако на помощ на сефардите Путин не беше повикал от Ню Йорк специалните сили на сефардите, най-жестоките и безскрупулни главорези, крило на хасидът и  хабадникът Лазар с неговата  руско неговореща банда. И Ходороковский  отиде да търка пейките в затвора. Същите тези сефарди организираха взрива на мината на Абрамович и Коломойски с намерението да изпратят тези ашкеназки лидери при Ходроковски.

Експертите на СБД изрично посочват, че “този инцидент, както и терористичните атаки в Северен Кавказ, не оставят руският народ  да се порадва на победата от преди 65г….” над сефардите.

Къде сгрешихме?

Сега настана меле в кашата която забъркаха ашкеназите и сефардите, и приближава момента, в който ще си я сърбат.

Образно казано нещата стоят така: руснаците ще бъдат “пушечно месо” за ашкеназите, американците  ще бъдат “пушечно месо”  за сефардите. Заради тях започна Първата Световна война, така беше и при Втората Световна, така ще бъде и при Третата. И само заслепената ашкеназка пропаганда не вижда, че ашкеназите правят сега с бързи темпове руската армия “легендарна и непобедима” – “Червената армия е най-силната”. Да наистина, в скоро време руската армия ще бъде най-силната в света. Питате се, защо внезапно руснаците се отзоваха със своите безпилотни самолети до френските самолетоносачи, които са  в тази част на Израел,  която е на съветските ашкенази? С тях ашкеназите ще съсипят сефардите.

И отново с тапи в ушите, сефардите казват: “Патриотите” в Полша са против Иран (прародината на ашкенази), ашкеназите със своите тапи: френските самолетоносачи са до Русия, те са против пиратите в  Световният океан.

Ние – за ашкеназите, американците – за сефардите – сме само “пушечно месо”, а “пушечното месо” никъде и никога не е започвало война. Никога не попитаха “пушечното месо”: “искат ли руснаците война”? “Вероломно, без да са обявили война, нападнаха” – и цялата история. “Казаха ни, че са бомбандирали Киев, и така започна войната”.

Можем ли и сега да се оттеглим, както се оттеглихме от войната в Ирак? Не, не можем. В Ирак ашкеназите и сефардите заедно превзеха, според тяхната терминология, “ничията територия”, “ничият нефт”…. Там те не воюват помежду си. В Афганистан ционистите също не успяха да ни въвлекат. Но те и в Афганистан не воюват помежду си, там са обединени и заедно превземат страната на световните наркотици – Афганистан.

Но в Русия ашкеназите воюват със сефардите. И нито армията на САЩ, нито руската армия няма да спечели от тяхната война – няма да успеят. За това се налага ашкенази и сефарди да изчезнат, нация от “престъпници”, каквито искаше и търсеше Сталин.


Днес, благодарение на мемоарите на бившите партийни дейци, като например Байгушев, стана известно,че ЦК на КПСС е бил наполовина “еврейски”, по-точно ашкеназка, другата половина била “руска”, т.е  национална. Сега руското правителство наполовина се състои от ашкенази, наполовина от сефарди. Два ЦК в един ЦК в една единствена партия. Това приключи с победа на “евреите” – ашкенази през август 1991г. Към пълна победа в Русия сега се борят и ашкенази и сефарди.

Оригинално започна своя  «22 юни 1941» сефардът Хитлер: той предаде на Сталин “петата си колония” в СССР, състояща се основно от ашкенази, организирайки клането на ашкенази в СССР преди началото на откритите си военни действия на съветска територия. Защо Хитлер така оригинално започна своята “светкавична война” -  за да мотивира донякъде работещите за него? Защото задаващата се война със СССР не беше негова война, а войната на сефардите и ашкеназите. А за сефардите най-добрият ашкеназ е мъртвият ашкеназ и обратно. Така в този ден започна Втората световна война и кога приключи тя?

Сегагашният “22 юни 1941″ сефардите и ашкеназите също го започнаха отдавна.

Утрешното “проникване на изток” – напред за скалповете на ашкенази, а може би за тези на сефардите, започна със запалването на кулата в Останкино – опитвайки се да заглушат телевизията на ашкеназите, а може би на сефардите, както в Белград първо бомбандираха белградския телевизионен център, а след това сефардите Коен, Олбрайт и генерал Кларк започнаха да бомбандират ослепялата ашкеназка Югославия, запалиха московския Манеж, както запалиха ашкеназкия Райхстаг през 1933г. – има опити за запалването на ашкеназкия, а може би на сефардския Кремъл, потопиха атомната подводница (Курск), взривиха Саяно-Шушенската ВЕЦ, взривиха мината “Распадская”. Кой кого прави на идиоти, глупаци и некадърници, разбира се, мислите че е правителството на ашкеназите или правителството на сефардите? Между другото, министър Нургалиев, министър  Насибулина са чисти ашкенази. Сефардите буквално съсипаха ашкеназа Нургалиев.

Скоро в Русия ще бъде унищожено нещо много голямо, след което ще последва явлението “Хитлер” в Полша, от “22 юни 1941г.”

Балканските масони ме светнаха, че новия “22 юни 1941г.”  ще започне през 2012г., но Сталинския “9 май 1945″ повече няма да настъпи, и няма да има сталинска наздравица в чест на руския народ, защото такъв народ практически няма да има.

Когато сефардите започнаха преразпределението на своите дивизии в ашкеназка Полша през 1941 г. подготвяйки нападението срещу СССР, пуснаха слух сред ашкеназите, че това е срещу Англия. Само дето в отслабеният сефардски холокост в ашкеназка Полша, сефардите прехвърлиха първите ракети “Пейтриът”, и отново разпространиха слуха, че това е срещу Иран, КНДР и Бин Ладен.

Между другото Бин Ладен е ашкеназ, Ротшилд също е ашкеназ. Местожителството и страната в която живеят е без значение. В СССР имаше КПСС, а  КПСС имаше ЦК – от две диаметрално противоположни половини. Исторически материализъм. Единство и борба на противоположностите.

Финансовият срив на сефардските щати бяха дело на ашкеназите: Ротшилд, банките му и частната финансова структура на ашкеназа Ротшилд – Федералния резерв.

Сефардите отговориха – закона на Обама, който засяга банковата мрежа на ашкеназите.  Умишленото сриване на “близнаците” в Ню-Йорк е дело на евреите. В контекст на войната между сефарди и ашкенази, интригата която създадоха ашкеназите може да се нарече – доставка в дома.

Сефардите отговориха с избирането на Обама за Президент. Обама веднага събра правителство изключително от сефарди. Всеки може да се убеди в това, без да излиза от дома си, чрез интернет. Тежки дни преживява сега световната икономика. Тежки дни преживяват сефардите. Те отчаяно се защитават от ашкеназите.

Арена на военните действия между сефарди и ашкенази е цялата планета. Чия е световната война с тероризма? Това е война на ашкенази срещу сефарди.

Бин Ладен – чистия ашкеназ воюва със сефардите, които в САЩ са 40% от живеещите по света.

Може да се каже, че “иранските лидери”, а те могат да са само ашкенази – Иран е прародината на ашкеназите, “лидерите” съхраняват  богатството си придобито от нефт в банките на Ротшилд. Сефардите преброиха шестдесет и шест високопоставени дейци на Ислямската република Иран, съхраняващи милиардите си в банките на Ротшилд.

Според публикация на един  кувейтски вестник, общо казано непримиримите ирански борци с империализма и ционизма, ашкиназите от Иран, съхраняват в различни финансови учереждения на ашкеназа Ротшилд – 9 милиарда долара в САЩ, – 3,4 милиарда евро, а също 1,15 милиарда лири стерлинги. Казано с други думи, всички долари на света са поделени из фамилиите на ашкенази, а доларите са войниците на единната армия на ашкеназите.

В този списък е както президента на Иран – Ахмадинеджад (около 100 миллиона евро в различни банки), така и синът му Махди, който има  45 миллиона евро в банки в Швейцария, а също и 17 миллиона евро в белгийски банки.

ВЕЛИКИЯТ ШИИТСКИ ХАЛИФАТ – “клон” на СВЕТОВНИЯТ ЕВРЕЙСКИ (ашкеназки) ХАГАНАТ – една страна, една армия. Като “Патриотите” и онези дивизий на Хитлер в онази Полша, които бяха уж срещу Англия, сегашните “Патриоти” са изключително против руските ашкенази. Ашкеназите обвиняват Обама наричайки го лъжец, и са прави – защото той обеща да не изпраща в Полша “Патриоти” срещу ашкеназка Русия. Но Обама е сефард, и не може да действа по друг начин: на война като на война. Дал думата си – взел си я обратно. Думите, като форма крият истинските мисли.

От момента на прехвърлянето на сефардските Хитлерови девизий в Полша, до нападението на ашкеназкия СССР изминаха няколко месеца. Този път разчистването ще е до 2012г. Времето свърши. Вярвам на масоните.

Между другото, знае ли  Путин, че най-добрия му приятел – Берлускони е започнал да строи гигантски газови хранилища в 7 пристанищни града в Италия и едно на  пристанище в Албания? Газът ще бъде доставен от Алжир. Ционистите подготвят Европа за унищожаването на Русия. По време на военните действия газ от Русия, разбира се няма да има. За това Европа се запасява, нарича се алтернативен газ.

Действията в тила на врага – в Русия, провежда агента на Ротшилд ашкеназа Берёза. Защо? И тук се появява Путин с приятеля си – сефардът Лазар.

Взривове и атентати. На територията на Русия ашкеназите водят война срещу сефардите. Между другото този сефард Лазар съсипа Хидроковский, тези сефарди сринаха ашкеназкия ЮКОС. И тук вината не е на Путин: дали щеше да е той или някой друг, войната между сефарди и ашкенази е хилядолетна и няма да спре, както няма да спре изгрева на Слънцето.

Но ако Горбачов в лицето на Сорос пусна легално ашкеназите в Русия, то Путин, в лицето на Лазар, пусна в Русия враговете на ашкеназите – сефардите. Паяците се оказаха в един и същ казан, в един “ЦК”. Но и тук не трябва да виним Путин. Това е така защото ашкеназите още в началото на 90-те години убеждаваха руските ашкенази, че сефардите от Америка са: “Такива, като нас!”

Хидроковский – наивният ашкеназ, искрено мислел, че танкерите с руския нефт ще умилостивят сефардите, че ще обедини ашкенази и сефарди в едно семейство, а хитрия ашкеназ Лифшиц  призовавше “да се разделим” от сефардите в Русия.

Малоумници! За сефардите Русия е неделима.

Сега имаме държава, в която всеки умира сам, в която човек за човека е враг. Сега властта у нас е такава, каквато беше по времето на окупираните ашкеназки територий в Съветския Съюз. И ако искаме да прекратим взривяването на ТЕЦ-ове и мини, ежедневно трябва да изхвърляме от себе си “държавата”, и всеки сам трябва да стане за себе си дъжава, както пеят хазарите : “Койтое бил нищо, няма да стане нещо!”.

Много е възможно Путин и Медведев да са в невъзможност да направят нещо. Възможно е да нямат власт в “тази държава”. Силните ционисти, силната хазарска власт, тотално са се окопали в Русия. Всичко е възможно.

Да си припомним, че на 8 май т.г в  20:55 московско време ционистите взривиха първите две бомби в мината  «Распадская» . На запад,  Деня на Победата не се отбелязва като при нас на 9 май, а на 8 май.

Вторите две бомби ционистите взривиха на 9 май в  1:25 московско време – Денят на нашата Победа посрещнахме със смърт. Втория от двата взрива беше като контролен изстрел в главата. Понесохме жертвите си а след това на Червения Площад се проведе Парада на Победата- ашкенази над сефарди  (1941-45г.). Всичко по реда на сценария.

По Генерал Виктор Филатов
http://poiskpravdy.com/sefardysionisty-protiv-ashkenazixazary/

15
„Изобретяването на еврейския народ“ от проф. Шломо Занд

Да напишеш такава книга е безкрайно трудно. Още повече ако се числиш към еврейския народ, въобразил си уникалност и самовнушена богоизбраност. И готов на всичко, за да превърне в несъмнена истина хардкор фентъзито „Стар Завет“, без подбор на средства и методи. Не, това не е антисемитизъм, както ще има вряскания до небето. Това е наука, това е история. А най-хубавото е, че професор Шломо Занд не се е ограничил само до разбулване на митовете в еврейската история (и липсата на обща такава изобщо), а е анализирал великолепно измислянето на нациите, провело се в последните няколко века с цел консолидиране около имагинерната изначална държавност. Най-добре го е казал Карл Дойч в „Националността и нейните алтернативи“ (1969), цитиран от Занд:
Нацията… е група от хора, обединена от общосподелено недоразумение относно своя произход и общосподелена омраза към своите съседи.

И още един ясен и прост цитат:

Нито една нация няма естествена етническа основа, а с национализирането на социалните формации, групите, попадащи в техните граници, разделени от тях или управлявани с помощта им, биват етнизирани, т.е. представят се сякаш в миналото са били естествена общност или пък ще станат такава в бъдеще.

Проф. Шломо Занд изрично отбелязва, че не е открил нови сензационни документи или скрити архиви. Той просто е отворил очите си, изчистил е ума си от религиознонационалистическата пропаганда (която все повече се засилва и у нас, ако забелязвате) и е прогледнал за нелепиците, които се набиват у всички от най-ранна възраст чрез механизма на държавното образование (и пак – Гатоу, Гатоу, Гатоу!). Занд казва:
Трябва да подчертая, че не открих някакви нови факти – почти всичко вече беше открито от ционистките и израелските историографи. Разликата се свеждаше до това, че някои детайли не бяха удостоени с внимание, други бяха пометени под историографския килим, а трети бяха „забравени“, тъй като не отговаряха на идеологическите нужди на формиращата се национална идентичност… Удивителен е фактът, че голяма част от информацията, цитирана в настоящата книга, винаги е била известна на представителите на тесния кръг на специалистите, но никога не е успявала да достигне до колективната памет и образователната сфера. Задачата, която си поставих, беше да организирам историческите данни по нов начин, да извадя от прашните рафтове старите документи и внимателно да ги проуча.

„Изобретяването на еврейския народ“ е изключително ценна с анализа на националноформационните процеси в ново време. Занд проследява подробно процеса, показва ролята на фактори като книгопечатането, отстъплението на монархическите и църковни институти, които сдават властта си малко по малко, за да се превърне „поданикът“ и „рабът“ в „гражданин“. Професорът е лаконичен и убедителен, смъкващ маската на патриотично изкривената история, която всяка държава убедено защитава:“

За формирането на хомогенна група в модерната епоха е необходимо, освен всичко останало, и формулиране на дълъг наратив, демонстриращ времевата и пространствена приемственост между бащите и „праотците“ от една страна и всички членове на съвременната общност от друга. Подобна пряка връзка, за която се счита, че живее в тялото на всяка нация, всъщност не е съществувала никога в нито едно общество. По тази причина, създателите на паметта трябва да се заемат с тежката работа по изобретяването й. С помощта на археолози, историци и антрополози, те натрупват множество данни, които след това преминават в ръцете на писатели, журналисти и автори на исторически романи, за да претърпят сериозни „козметични“ подобрения. Именно от това „хирургически“ разкрасено минало израства гордия и представителен образ на нацията.

Само чакам някой да каже – ама „ние“ сме наистина древен народ, сплотен и изключителен… виж, „другите“ (е, няма шрифт, с който да изразя презрение) – тези наглеци ни крадат историята! Няма „ние“, няма „вие“, няма „те“ – Занд пише, че „производството на „ние“ е делото на живота на историците и археолозите, най-могъщите жреци на паметта“. Какво е било истинското положение през вековете ли? Идеята за държава е била носена изключително от аристокрацията и духовенството, защото е нужна за личната им легитимация и „божествено право“ да живеят за чужда сметка. А „народа“?

Някога поданиците, заети със земеделие, не са имали нужда да познават летописите на кралствата, империите и княжествата, които обитават, нито са се интересували от историята на големите общности, към които принадлежат, тъй като не са се вълнували от абстрактни времена, несвързани с конкретното им съществуване. Без понятие за развитие, на тях им е бил достатъчна религиозната образност, съставляваща една мозаечна памет, лишена от осезаемо усещане за движение напред. Краят е начало, вечността е мост между живота и смъртта.

Това обаче не е удобно за спояване на бързо увеличаващо се население. И промяната настъпва:

Секуларната, смутна вселена, обаче, превръща времето в главен източник на символика и емоционална образност, които нахлуват в социалното съзнание. Историческото време вече не може да се откъсне от личностната идентичност, а колективният разказ придава смисъл на съществуването на нацията, чиято консолидация изисква сериозни жертви. Страданията в миналото оправдават цената, която гражданите трябва да платят в настоящето. Героизмът на един чезнещ свят предвещава светло бъдеще, може би не за индивида, но несъмнено за нацията. С помощта на историците, национализмът се превръща в оптимистична по същността си идеология. Това, повече от всичко друго, е тайната на успеха му.

Защо книгата на професора е толкова еретична за еврейската историография? Той обяснява, че такова нещо като хомогенен по биологически произход и развитие еврейски народ в древността няма. Положението е тъкмо обратното – „евреите винаги са били съвкупност от религиозни общности, които са се формирали и са се заселвали в различни региони. Огромно значение има приемането на вярата им от големи групи с различен произход, което и изважда на показ абсурдните генетични изследвания в съвременен Израел, които стигат дотам да се опитват да изолират „свещеническият ген“ на древна потомствена аристокрация, че и постигат „успех“ в тази област, усърдно разтръбен от медиите, естествено. Според тях излиза, че над 50 % от мъжете с име Коен „имат“ специфичен ген, който отвежда до общ техен предшественик, живял преди… 33 века. И както Занд уместно посочва:

Най-забавното в тази история е това, че „свещеническият ген“ съвсем спокойно би могъл да бъде и „нееврейски“. Юдаизмът се предава по майчина линия, така че не би било твърде неправдоподобно да допуснем, че от ХІХ в. насетне много секуларизирани коаним са сключвали брак с нееврейки, въпреки че Халаха им забранява това. Те биха могли да имат „нееврейски“ потомци, които според изследванията на Скорецки ще носят „генетичното клеймо“ на коаним. От еврейските учени се очаква да не обръщат внимание на такива дребни подробности, особено след като Бог вече няма отношение към тях – в нашата епоха на просветен рационализъм, чистата еврейска наука е изместила древната еврейска религия, както и съпътстващите я предразсъдъци.

Какво всъщност се случва, за да се измисли еврейския „народ“:

За еврейските националисти юдаизмът престава да бъде богата и многообразна религиозна култура, а се превръща в една окултна същност, сходна с немския Volk или рускияНарод, макар да се отличава от тях с това, че се отнася към един скитащ народ, необвързан с обитаваните от него територии. В този смисъл, ционизмът се превръща в нещо като изкривен огледален образ на антиеврейските движения, които съпътстват възникването на колективните идентичности в Източна и Централна Европа.

Тъкмо това е една от причините, поради които новата биологична наука завладява умовете на толкова много хора. Идеята за наследствеността подпомага обосноваването на претенциите към Палестина – ционистите спират да се отнасят към древна Юдея като към свещен център, където ще дойде избавлението и чрез смел и прагматичен ход я преинтерпретират като предопределена родина на всички евреи по света. Този исторически мит трябвало да бъде подплатен с подходяща „научна“ идеология – след като днешните евреи не са преки наследници на първите изгнаници, как може да бъде легитимирано тяхното заселване в Светите земи, в „родината на Израил“? Това, че тя е обещана на евреите от Бог, не е достатъчно за секуларизираните привърженици на национализма, въстанали срещу пасивната традиция, която оставяла хода на историята в ръцете на Всемогъщия. Ако справедливостта не може да бъде открита в религиозната метафизика, то тя трябва да бъде търсена, поне отчасти, в биологията.

И тук вече разликата между нацистката евгеника и съвременните „генетични“ изследвания се размива, защото търсения резултат е идентичен – целенасоченото измисляне на уникален еврейски гено- и фенотип. Това измисляне тече и в момента в една объркана държава, която политически е негодна за съществуване – абсурдно е да отказваш по генетични признаци гражданство. Но това не се обсъжда, щото е щекотлива тема, нали? А евреите са страдали много и сега трябва всичко да им се прощава с лека ръка, включая окупация на чужда територия? Аз не мисля така.

https://librev.com/arts-books-publisher/1554--a-------

Страници: [1] 2 3 ... 15