Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - александър

Страници: [1]
1
И за да не се правя на интересен и на много знаещ макар ,че съм такъв по темата .На първо време ,ще цитирам само по–умни люде от мене, пък после може и аз да напиша нещо по темата. ;) ;)http://www.dailymotion.com/video/x7o3ny_vts-01-1_shortfilms

3
Хумор / Упссс.
« на: Март 18, 2010, 01:47:10  »
Чудех се в коя тема да го постна този фундаментален труд :D :D и стигнах до извода ,че темата хумор най му подхожда.Забележете ,че авторите му са „академици“.

„… Оказва се, че в по-ново време историята на славяните се “дообогатява” от съвременни “научни публикации” … Най-ярко обаче това се вижда от излязлата през 1999 г. в Москва книга, водеща се за научно издание, озаглавена “ИМПЕРИЯ. РУС, ТУРЦИЯ, КИТАЙ, ЕВРОПА, ЕГИПЕТ. НОВАЯ МАТЕМАТИЧЕСКАЯ ХРОНОЛОГИЯ ДРЕВНОСТИ“ с автори акад. А. Т. ФОМЕНКО и Г. В. НОСОВСКИЙ, където на 752 страници се излагат потресаващи нови “открития” и “реконструкции” на историческите събития, с нова “концепция”. От цялата книга става ясно, че в основата на всичко и навсякъде по света са вече РУСИТЕ - като гръбнак и майка на славянството! Като база за научност Фоменко широко ползва Орбини /един от бащите на лъжата за славяните/, като дава всички извори, от които той се е ползвал, и прави етимологични заключения. Така спроред Фоменко се оказва, че... “ОРДА - это славянская рада, т.е. совет, или казачая орда” ( стр. 105), така научаваме (стр. 528), че хетите са ... казаци а в епохата на 19 династия в древен Египет воюват”... наемные войска КАВКАЗКО-КОЛХИДСКОГО прозхождения”, т.е. казаци. Освен това от стр. 534 научаваме, че “КИТАЙ- это просто одно из названий РУСИ-СКИТИИ или СКИФИИ” , а в имената на АССИРИЯ и СИРИЯ се криело името на... разбира се РУССИЯ!! На цветното приложение (илл. 15) се мъдри пояснението, че “Драгоценные нагрудые изображения, найденные в гробнице Тутанкамона, практически ... одинаковы с германскими и российскими гербами “( т. е. Египетската символика е също... руска(!), а германците също са славяни). От стр. 352 разбираме, че троянската война се води от.... «турецкие Отоманы, т. е. Казацкие атаманы», а етруските са разбира се «Эт-руски». На стр. 470 узнаваме, че в Рим и до сега се намира един от знаменитите паметници на «Эт-русского искуства - так называемая капитолийская волчица»( т. е. основателите на Рим са руски младежи), а китайците строят своята стена... разбира се за граница с Русия! От стр. 267 узнаваме, че възникналата през 14 век «огромная Русско-Турецко-Одрынскяя « Монголская» империя, по-видимому.... распалась на три основные большие часи: РУСЬ- православная, ТУРЦИЯ- мусульманская част империя и ... ЗАПАДНАЯ ЕВРОПА- католическо-латинская часть империи». На българите е отредена половин страничка ( на стр.342), с лаконичното и единствено според авторите логично пояснение: «Кто такие болгары? - Болгары пришли с Волги: ЭТО ДЕЛО ЯСНОЕ и скорее всего, Волгары, т.е. ...РУССКИЕ С ВОЛГИИ»...»

 
Да забелязвате някаква разлика между тези титани на панславизма и онези титани на историографията от Скопие??????

6
Искам да попитам администратора,защо компетента ми трие постовете?С какво съм нарушил правилата на форума?И оказвали се някакъв контрол на глобалния модератор?Дали той не си превишава правата и ако си ги превишава какви са последствията?

8
Радио, телевизија / ПРИЗОВАВАМ
« на: Октомври 11, 2009, 02:09:31  »
ПРИЗОВАВАМ СЪФОРУМНИЦИТЕ ДА НЕ ПОСТВАТ НЕЗНАЧИТЕЛНИ ТЕМИ ОТ ТЕМА РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ ,ЗАЩОТО РАЗВОДНЯВАТ ТЕМАТА С НЕЗНАЧИТЕЛНИ ПРОБЛЕМИ И ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО НА СЪФОРУМНИЦИТЕ И ГОСТИТЕ НА ФОРУМА ОТ ВАЖНИТЕ ТЕМИ .ТА НАЛИ ИДЕЯТА НА САЙТА Е РЕБЪЛГАРИЗАЦИЯТА НА СЪБРАТЯТА НИ ОТ ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ.

9
Средновековна историја / Един въпрос?
« на: Март 15, 2009, 11:04:44  »
Защо темата е озаглавена “Средновековна историја „?Кой период е имал предвид автора на темата?И може ли да се беседва за исторически събития случили се извън този период? ???

Страници: [1]