Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - deko

Страници: [1]
1
Дойче веле: Вместо дата Македония получи утеха

http://www.focus-news.net/?id=n1311972

Скопие. Македония вместо дата получи утеха от ЕС, съобщава радио Дойче веле в програмата за Македония. Радиото цитира съобщение на министрите на външните работи на ЕС след днешното им заседание, че решението за определяне на дата за започване на преговори между Македония и ЕС е отложено. Министрите са постигнали съгласие този въпрос да бъде разгледан отново по време на испанското председателство на ЕС, през първата половина на следващата година.
„Съветът на министрите отбелязва препоръката на ЕК за започване на преговори с БЮРМ и ще се върне към този въпрос по време на следващото председателство”, се казва в решението, посочва Дойче веле, като отбелязва, че в проекторешението се казвало, че този въпрос ще бъде разгледан през март 2010 година. Френският министър по европейските въпроси Пиер Льолуш е заявил, че външните министри били разделени в позициите си. Гърция била против споменаването на дата, но останалите били за започване на преговори за членство. По думите му Франция, която по принцип иска да отложи разширяването след присъединяването на Хърватия и Исландия през 2012 г., подкрепила Гърция в знак на солидарност, въпреки че била наясно, че е в интерес на ЕС преговорите да започнат колкото е възможно по-скоро.

Страници: [1]