Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - Видин

Страници: [1]
1
Предлози / Извинявам се, че подхващам
« на: Март 05, 2009, 08:17:23  »
Но конфликтът м/у Караман и KBC ми изправи косата. Може ли само неколко "съображения"?:

1. Абсолютно е необходимо всеки от нас да запази добрият тон и да се опита (поне) да се отнася възпитано към другите и най-важното с УВАЖЕНИЕ, независимо дали споделя или не споделя мнението на опонента;
2. Днес, повтарям ДНЕС, след 1300 г. и кусур обща и драматична история ние всички сме българи без значение на племенен или етнически произход. Преобладаващото мнение е, че произходът ни е твърдо славянски и нека не навлизаме в дискусии дали това е верно по дилетантски и обиден начин! (немам нищо против да го обсъдим на подходящо место и по подходящ начин, но БЕЗ обиди и квалификации!);
3. Това, че днес въобще ни има и освен това не носим имена като "Пападопуло" или "Мустафа" се дължи безспорно на един интересен и велик народ, който е отдавна изчезнал и който учените наричат "прабългари" не поради друга причина, а за да подчертаят разликата м/у този изключително древен народ и нашия народ, който се е формирал не по-рано от 8-9 век и носи същото име както този древен изчезнал народ. В този смисъл и по тази причина, елементарното чувство за отговорност, патриотизъм и дълг изискват от нас да се отнасяме към древните българи (прабългари) с необходимото уважение и най-вече изключителна признателност. Признателност за това, че им дължим най-важното - името, присъствието, държавността, традициите и историческото ни средновековно величие.

2
Средновековна историја / Здравейте
« на: Март 03, 2009, 01:31:18  »
Здравейте,

Има ли некой информация дали крепостта "Баба Вида" в днешния си вид е построена от цар Самуил или от друг български владетел преди Самуил?

Страници: [1]