Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Теми - lady

Страници: [1]
1
Уживайте в говорите на журналиста Виктор Канзуров, основатела на Македонското дружество „Преображение“ Петър Колев(щипянецо) и потомецъ на револуционера Пере Тошев....


http://www.youtube.com/watch?v=IarCubSnFDk

http://www.youtube.com/watch?v=s1XvIM0t 

http://www.youtube.com/watch?v=pntynPeP 

http://www.youtube.com/watch?v=oggJDuYX

http://www.youtube.com/watch?v=E4zNq6p0M0U

http://www.youtube.com/watch?v=CWJTX6QUo1I&feature

http://www.youtube.com/watch?v=uNrqGZ5FSbM&featureА овой е найинтересен

http://www.youtube.com/watch?v=T5nd9hqqmgA
_________________
Изображение

2
Дали некои од бугарите што живет во Македонија  па и македонци, се извинувам, ја имат прочитано книгата „Белиот терор„од Димитар Галев издадена со помош на Штипското научно друштво, уште во далеките 90ти години....???

3
Литература, книги, изданија / Штипјани
« на: Март 09, 2009, 09:56:08  »
Не е со претенциозност, но би сакала да има повеке пишувани работи за Штипјани кои ги има многу кои работеле и твореле, дејствувале во Бугарија, а за кои малку можеме ние тука во Македонија да знаеме..
Ако може за моите великани многу подробни работи да се изнесат...Љубомир Милетич, Тодор Александров, Ванчо Михајлов, Тодор Павлов, Александар Балабанов,на пример за Мише Развигоров незнам ништо....И многу,многу други за кои во моментот не можам да се сетам.....а ке ги побарам....

4
Авторот е член на МАНУ.. ја препорачувам неговата книга која ја имаше во Скопје незнам дали се уште....„Херои и убијци„.....многу отворено ја кажува вистина а чудно да го дозволат кај нас да се чита...мегудругото повеке има посветено за Ванчо Михајлов

5
Литература, книги, изданија / фотографии
« на: Март 08, 2009, 10:06:00  »
Доколку некој има можност би сакала и би било добро да ги пуштат фотографиите кои ги има во Алманахот, од чествувањето за Тодор Александров во Штип во времето пред Втората св.војна

6
Предлози / АМ/РМ
« на: Март 08, 2009, 08:46:57  »
   Би ве замолила доколку постои можност, да се означи времето на форумот со АМ/РМ или пак стандардно 24 часовно време, од причина за полесно распознавање на времепишаните пораки. Благодарам

Страници: [1]