Бугарски Културен Клуб

Ве молиме пријавете (login) или зачленете се (register).

Пријавете се со корисничко име, лозинка и должина на сесија
Напредно пребарување  

Новости:

Прикажи ги пораките

Овој оддел овозможува да ги гледате сите пораки оставени од овој член. Но внимавај можеш да ги видиш истите само од делови на форумот каде имаш пристап.

Пораки - Деспот Слав

Страници: [1] 2 3
1
След разгрома на България в Междусъюзническата война (1913 г.) екзарх Йосиф I премества седалището си в София.

Седалището премества, но не премества регистрацията на Екзархията в България.
така, че Екзархията остава регистрирана в Османската империя.

2
Съгласно самия договор Западните покрайнини са предадени на Кралството на сърби, хървати и словенци.

Здравей, Приятелю!

Аз също се интересувам от въпросите за Западните Български покрайнини.
Изучавам този въпрос от доста време.
Тук обаче си направил една бих казал груба "грешка"...
По-скоро се подвеждаш по написаното от комунистическите предатели по времето на социализЪма у нас.
Изразът, които съм подчертал с червено - Съгласно самия договор Западните покрайнини са предадени на Кралството на сърби, хървати и словенци. не е истина, а е лъжа, която сърбошовинизма е успял да насади не само на Балканите, ни и в цяла Европа.

1. НИКЪДЕ В НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР И В НИТО ЕДИН ОТ ВСИЧКИТЕ ВЕРСАЙСКИ ДОГОВОРИ, КРАЛСТВОТО НА СЪРБИ ХЪРВАТИ И СЛОВЕНЦИ НЕ УЧАСТВА КАТО ПРАВЕН СУБЕКТ!

2. ЕТНИЧЕСКИ СЪРБИН НЕ Е ПОДПИСАЛ НИТО ЕДИН ОТ ВЕРСАЙСКИТЕ ДОГОВОРИ.

3. ДЕЙСТВАЩ ПОЛИТИК НА СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКОТО КРАЛСТВО, НЕ Е ПОДПИСАЛ НИТО ЕДИН ОТ ВЕРСАЙСКИТЕ ДОГОВОРИ!

4. ВСИЧКИ ВЕРСАЙСКИ ДОГОВОРИ /ВКЛЮЧИТЕЛНО И НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР / Е ПОДПИСАН С РЕПУБЛИКАНСКАТА СТРУКТУРА СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКА ДЪРЖАВА /СрХСД - ОБЕДИНЕНИЕ В НАЧАЛОТО ОТ ХЪРВАТСКА, СЛОВЕНИЯ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА/.   

5. СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКОТО КРАЛСТВО НИКОГА НЕ Е ПРИЗНАЛО СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКАТА ДЪРЖАВА!!!

6. СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКАТА ДЪРЖАВА / НАРОДНОТО ВЕЧЕ / НИКОГА НЕ ПРИЗНА СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКАТА ДЪРЖАВА.

7. НИТО ЕДИН ВЕРСАЙСКИ ДОГОВОР НЕ СЪДЪРЖА МОНАРХИЯ С ИМЕ СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКО КРАЛСТВО! НИТО ЕДИН!!!

8. ВАЛУТНАТА ЕДИНИЦА В СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКАТА ДЪРЖАВА Е КРОНА, А НЕ ДИНАР!!!


И за да не съм голословен, ще представя част от първата страница на Ньойския договор, където ясно се вижда, че е България подписва със Сръбско Хърватско Словенската Държава/

На 28 юни 1919 г. в огледалната зала на Версайския дворец е подписан мирният договор с Германия, известен като Версайски мирен договор.
Германия се отказва от колониите си и се задължава да уважава суверенитета на Австрия. В текста на договора срещаме Сърбско-Хърватско-Словенската ДЪРЖАВА, като един от подписващите договора.


А сега да видим коя държава е подписала Сен Жерменския договор от Версайската система от договори между Австрия и победителите в Първата световна война..
Изработен е от Парижката мирна конференция и е подписан на 10 септември 1919 г. в парижкото предградие Сен Жермен ан Ле.


Отново Сръбско-Хърватско Словенската Държава  / на английски език The Serb-Croat-Slovene State е подписала договорът от Сен Жермен.
И никъде в Сен Жерменският договор не присъства монархическа структура с име  Сръбско Хърватско Словенското Кралство  /на английски език,  Kingdom of Serbs, Croats and Slovenes /.

Държавата, която е описана на английски като Serb-Croat-Slovene State=Държава СХС е имала пощенски марки.
На тези пощенски марки виждаме, че името на използваната валута в Държава СХС е
халер - крона!ПРИЯТЕЛЮ,
МОЛЯ ДА ЗАБЕЛЕЖИШ ПЕЧАТА ВЪРХУ ПОЩЕНСКИТЕ МАРКИ!!!
Печатът на пощенските марки на държавата, на която са дадени Западните Български Покрайнини е от април 1921 г., А ПАРИЧНАТА ЕДИНИЦА Е КРОНА !!!

Очаквам въпроси???

3
Ето и творчеството на Вапцаров:

http://www.slovo.bg/old/vaptsarov/

4
Црна Гора не беше ни држава кога МКД го потпиша договорот за стабилизација и асоцијација со ЕС, всушнаст од сите држави горе МКД прва го потпиша тои договор. Сега не ниту спомната а Филе беше вчера во МКД. Логичено след на хузно-хомеини полтиката водена во МКД.

МКД јавност разбира се никаде и од никој не беше потсетена на тој факт денес на денот на Европа, наместо тоа сите го чекаат петок за да видат дали ке има ескалација на протестите и судирите.

Проблемът с Конституционното име на Македония може да се реши изключително лесно!
Но най-напред трябва да се отворят досиетата на УДБ-а и в резултат да се прогонят от управлението на Македония всички сърбо-комунистически  мекерета!
И тогава ще има невероятен напредък...

5
Не са ли СЪРБАШИТЕ най-долната нация на Балканите?!

И накрая съобщението на ДСБ за изборите в Сърбия:

Съобщение за медиите

Демократичния съюз на българите бойкотира и не признава резултатите от изборите за местна власт в Босилеград поради многобройни нарушения на избирателната процедура и административен натиск от страна на Общинската избирателна комисия и Административния съд на Р Сърбия.
В Босилеград, където над 95% от населението са българи, на единствената национална партия Демократичен съюз на българите не бе признат статус на малцинствена партия и право на участие в разширения състав на Общинската избирателна комисия в избирателните секции по места. Това бе направено умишлено с цел да не се допуснат отново да бъдат избрани представители на ДСБ в общинската скупщина където те през изминалия мандат енергично настояваха за безусловно спазване на правата на българското малцинство.
За сметка на това, почти две дузини сръбски партии които нямат никакви организационни структури  в Босилеград имаха бройни представители в избирателните комисии, а на някои секции които едва наброяват стотина души, в комисиите имаше по над 50 членове. Общия им брой  на територията на общината надвиши 1400. На практика това  са купени гласове, защото на всеки член на комисията се плаща надница и е прието да гласуват за оня който им плаща надницата.
В Сърбия все още няма практика кметовете да си подават оставка когато се разпишат изборите, което на действащия босилеградски кмет Владимир Захариев даде възможност да злоупотребява служебното си положение и неограничено да използва общинската администрация, коли, гориво, телефони и радиото за своя изборна агитация. В навечерието на изборите той временно назначи стотина души на работа в общината като по тоя начин ги обвърза да гласуват за него.  Със същата цел раздаде 8000 сливови фиданки – на всеки жител на общината по една.
Имаше сигнали от гражданите че са получавали закани по телефона ако гласуват за Демократичния съюз на българите.
Владимир Захариев е пред Демократическата партия на Сърбия на Воислав Кощуница чиято програма произлиза от великосръбската националистическа идеология и не крие своите антиевропейски, антибългарски и проруски определения. Въпреки че Босилеградска община е икономически най-изостаналата в Сърбия, Владимир Захариев като надежден сръбски политик вече четвърти мандат печели кметските избори в Босилеград.

За неговата изборна победа и издевателствата срещу активистите на Демократичния съюз на българите и Културно-информационния център „Босилеград”, значително допринесе Българската държава с помощта която тя оказва на община Босилеград чрез кмета. Над 3 000 медицински интервенции оказани на Босилеградски граждани и превоз на студенти от Босилеград до София с общински автобус бяха материализирани като гласове за Владимир Захариев, въпреки че той на практика провежда антибългарска, антидемократична и асимилационна политика срещу българите.
Въпреки че Устава на община Босилеград  предвижда равноправно използване на българския и сръбския език, избирателните листи за президент и парламент бяха само на сръбски език.
През изборния ден, сръбските партии (СНС, СРС, ДСС, СДС, СПС и ДС) в Босилеград се надпреварваха да извозват гражданите от къщи до избирателните секции, особено в околните села където преобладават възрастни и самотни семейства като по този начин ги агитираха да гласуват за тях. Самото им присъствие в Босилеград където живее изцяло етнически чисто българско население е пресметнато да подмени вота на българите.
Бяха регистрирани многобройни случаи на гласуване без лични карти, без защитени тъмни стаички в които многобройните 50-членни комисии спокойно наблюдаваха и си записваха кой гражданин за кого гласува, имаше струпвания пред избирателните секции, носеха се мобилни телефони в тъмните стаички а имаше и случаи на явно гласуване.
   Демократичния съюз на българите се обръща към сръбските държавни институции, към България като държава майка, към европейските организации които надглеждат изборите в Сърбия и към цялата европейска общественост да се солидаризират с Демократичния съюз на българите, всички заедно да настояваме за цялостна ревизия на изборите за местна власт в Босилеград и ако установят нередности да ги анулират и разпишат отново.
   Освен това, Демократичния съюз на българите призовава българското правителство да преразгледа начина по който оказва помощ на българите от Босилеград, защото тази помощ на практика се злоупотребява за утвърждаване на великосръбската политика на кмета Владимир Захариев срещу българското малцинство.

///
Тук виждане, че в Босилеград има доста ЕНИЧАРИ.
И тези еничари са най-големите врагове на Българщината!
Как е възможно българин да гласува са Партията на Кощуница?
Та това е КОЩУНСТВО В НАЙ-ЧИСТИЯ СИ ВИД!!!

6

 Йелко Кацин и Станимир Илчев подчертаха, че спазването на правата на малцинствата и конкретно на българското е част от сръбския път към пълноправното членство на Сърбия в ЕС и насърчиха българите в Босилеград да настояват за правата си.
много добра информираност!
Аз ще добавя следното - На 3 май, 2012 г. Председателят на ДСБ, Драголюб Иванчов пусна съобщение за медиите, с което обяви бойкот на изборите!

С Ъ О Б Щ Е Н И Е  З А   М Е Д И И Т Е

Административния съд на Република Сърбия на 3 май т.г., в последния момент преди началото на изборното мълчание, връчи присъда с която отхвърли жалбата на Демократичния съюз на българите срещу Решението на Общинската избирателна комисия в Босилеград с което тя отказа да признае статус на малцинствена партия на Демократичния съюз на българите като партия на българското национално малцинство с формалното обяснение за ненавременно доставяне на предложение за признаване на такъв статус при поднасянето на избирателната листа.
С тази присъда сръбската администрация погази всички законови и конституционни разпоредби на Р Сърбия с цел да не се допусне влизането на Демократичния съюз на българите в общинската скупщина в Босилеград в полза на великосръбската, асимилационна политика срещу българите в Босилеград чийто носител е действащия кмет Владимир Захариев.
Имайки предвид, че в Босилеград живеят над 95% българи и че в предизборната надпревара се включиха 8 политически партии от които 7 са със сръбски националистически белези, и че на единствената българска партия защитаваща правата и интересите на българите не бе признат статус на малцинствена партия, Демократичния съюз на българите смята, че изборите са предрешени в полза на сегашното антибългарско, антиевропейско и във всички отношения унищожително за жителите на Босилеград 11 годишно управление на кмета Владимир Захариев.
В предизборната надпревара кмета Владимир Захариев използваше натисци, закани, изнудвания, подкупи и заплахи с уволнения. Злоупотребявайки служебното си положение той използваше общински коли, телефони, хора, пари, местното радио и подкупваше гражданите, довеждайки в неравностойно положение всички останали партии и предрешавайки резултата от изборите в своя полза. По този начин той изцяло превзе държавните институции и подчини гражданите на Босилеград под своя лична власт.
От друга страна, на Демократичния съюз на българите, според сръбския Закон за финансиране на политическите партии, от бюджета на община Босилеград бяха отпуснати цели 840 динара (около 8 евро)!
С оглед на това, че в Босилеград при сегашното управление на кмета Владимир Захариев няма условия за провеждане на свободни демократични избори и че са застрашени всички демократични принципи и ценности, Демократичния съюз на българите призовава гражданите на Босилеград да бойкотират общинските избори а опозиционните партии участници на изборите - да не признават резултатите.

///
Кажете ми сега - Не са ли СЪРБАШИТЕ най-долната нация на Балканите?!

7
Здравейте, Приятели!
На Гергьовден-6 май 2012г в Ново село, Р. Македония беше изразена почит към загиналите в Балканската, Междусъюзническа и Първа световна войни български войници воювали за освобождението и обединението на всички българи.
Рота от български гвардейци и стотици български граждани и македонски българи почетоха паметта на загиналите български войничета.
Мира на праха им под хребета на Беласица.
Вие не сте забравени, скъпи синове на България!

http://www.youtube.com/watch?v=CfHSrwE2mw8

Искам да изкажа благодарност на Македонските Българи от Ново село за изключително радушното посрещане.
След посетителите имаше и представители на Българите от Западните Покрайнини, Представители на "Обществено движение Западни Покрайнини" и ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АСОЦИАЦИЯ "РАДКО" - БЪЛГАРИЯ!

8
Един от забележителните приноси на македонистката мисъл е квалифицирането на спортни организации и прояви с термина "фашистки", което не е правено досега в нито една страна на света.

"Фашистка футболна лига" - как само звучи!  :o

Ами защо дарковите футбалери играят во "бугарашката фашистичка " лига, а не играят во лигата на "демократската" Недичева Сърбия!
Тук е момента да отбележа, че БЕЛГРАД Е ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА, КОЯТО ПОЛУЧАВА ПОЧЕТНОТО ФАШИСТКО ЗВАНИЕ - ЮДЕНФРАЙ!
Юденфрай (нем. judenfrei) е понятие, употребявано от нацистите по време на Третия Райх за обозначаване на територия, свободна от евреи. В буквален превод от немски думата значи "свободен от евреи".
По време на Втората световна война квартали, села, градове и райони са обявявани за юденфрай, след като са почиствани от етнически евреи.

Градове и райони обявени за юденфрай

Гелнхаузен — 1 ноември 1938 година
Люксембург — 17 октомври 1941 година
Естония — декември 1941 година (подтвърдено на 20 януари 1942)
Белград — август 1942 година
Виена — 9 октомври 1942 година
Берлин — 19 май 1943 година

Недичева Независина Сърбия се превръща в една съвършена машина за избиване на евреи и цигани. Ето защо Хелзинския комитет за правата на човека в Белград в  доклад от 2006 г. посочва историческия факт, а именно:
    "По време на Втората световна война, евреите в Сърбия загиват бързо, не само в ръцете на германските окупационни власти, но и в ръцете на Правителството на национално спасение на Милан Недич, Льотичевци, жандармерията и специални полицейски части, чиято ефективна работа, допринесли за факта, че още през август 1942 г., Белград, е обявен за  Първата Европейска столица, прочистена от евреи (Judenfrei). "

Тези забележителни успехи на Независимата Държава Сърбия /НДС/, дават възможност на Милан Недич на 19 септември 1943 г., да направи официално посещение при Адолф Хитлер  в Берлин. Сърбите в Берлин издигат идеята да се обяви, че сърбите са  "Ubermenchen" (Висша раса) на славяните.Среща между Милан Недич и Адолф Хитлер – 19 септември 1943 г.

9
Ги повикувам членовите во форумот да дадат свои идеи, мненија и предлози во врска со тоа како да се помогне на иницијативата и реализацијата на проектот.

Според мен е редно да уведомим Президента Плевнелиев за съдействие!
Той е не само македонец, но и обеща нова политика спрямо българската диаспора!

10
http://freemacedonia.net/statia.php?sn=691&t=7&

С голямо удоволствие прочетох този ВЕЛИКОЛЕПЕН ПОСТ /написан след статията/!
Лично ще Благодаря на Автора му/ има и-мейл /, защото смятам, че рядко се намират в днешно време хора, които да мислят като него!

Цитат
Братя и Сестри!
Бих искал да напомня на клира на Българската Православна Църква, че член 37 от Ньойския договор,т. е. :
Член 37.
"България се отказва в полза на Сръбското-Хърватско-Словенското Държава от всички права и право на собственост върху териториите на българската монархия, намиращи извън границите на България, предвидени в член 27, част II (граници на България), и признати от настоящия договор или от всички договори, сключени за целите на приключване на настоящето споразумение, тъй като съставляват част на Сърбско-Хърватско-Словенското Държава. "

НЕ ВКЛЮЧВА ОТКАЗ ОТ ЦЪРКОВНАТА СОБСТВЕНОСТ И ОТКАЗ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЕПАРХИИ ОСТАНАЛИ ИЗВЪН ТЕРИТОРИЯТА НА ЦАРСТВОТО, ЗАЩОТО БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ Е РЕГИСТРИРАНА ИЗВЪН ЦАРСТВОТО - В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, ЧРЕЗ СУЛТАНСКИ ФЕРМАН /ИРАДЕ/ ОЩЕ ПРЕЗ 1870г.
А В ДОПЪЛНЕНИЕ, БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ Е В ТОЗИ МОМЕНТ В СХИЗМА. . .
СЛЕДОВАТЕЛНО, ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЦАРСТВОТО НЯМА КАК ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ НЕЩО, КОЕТО НЕ МУ ПРИНАДЛЕЖИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН.
А е важно и да припомня, че в периода 1941-1945 г. , когато България администрираше Западните Покрайнини, Македония и Тракия и ВЪЗСТАНОВИ ЕПАРХИИТЕ СИ В ТЕЗИ ТЕРИТОРИЯ, ВСЕЛЕНСКАТА ЦЪРКВА НЕ САМО НЕ ВЛЕЗЕ В КОНФЛИКТ С БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ, НО И ОЩЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 1945г. СВАЛИ СХИЗМАТА ОТ БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД /в границите на Богохранимата българска държава/ И ОБЯВИ БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ ЗА АВТОКЕФАЛНА!
Очакваме действия от Българската Православна църква в посока на сваляне на вече 140-годишната схизма върху Българския народ и българските епархии, които останали извън границите на "Богохранимата българска държава" /както е записано в Томоса от 1945 г. /.
Нека Божията Благодат да е с нашите Братя и Сестри от Западните Покрайнини, Македония и Тракия!
Бог ги подложи на голямо изпитание и вече трябва да да се докоснат и до Неговата Благодат!
Амин!

11
Изложба на БАН в Скопие за делото на Св. Св. Кирил и Методий

http://www.bkks.org/node/458Фрагмент от икона на българските просветители Св. Св. Кирил и Методий

Посолството на Република България в Република Македония и Българският културно-информационен център в Скопие канят всички заинтересовани на откриването на изложбата "Европейски хоризонти на делото на Св. Св. Кирил и Методий". Изложбата е предоставена от Кирило-Методиевия научен център при Българската академия на науките.

Проявата ще се проведе на 10 май 2012 г. (четвъртък) от 18 ч., в градската библиотека "Братя Миладинови” в Скопие.


Ще представя фреска от Църквата "Свето Благовещение" в гр. Прилеп.
Виждаме  написано на иконата, че КИРИЛ И МЕТОДИЙ СА БЪЛГАРСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ.Трябва да отбележа, че ръка, водена от сатаната е задраскала с твърд предмет /долу, в дясно на снимката/,  Думите "Цар Борис" в надписа "Кръщение цар Бориса".

Има ли някой който се съмнява, че Кирил и Методий не са Български просветители?
И ако има... то трябва ли да се задрасква с твърд предмет факти, които са някому неудобни?

12
Хулигани попречиха на българския посланик в Скопие да положи цветя в памет на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас”  
http://focus-news.net/?id=n1649560

Съжалявам, че задавам елементарен въпрос, но - ИМА ЛИ ПОЛИЦИЯ В РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ?
Как е възможно в Църква да има хулигани?
Та това не са хулигани, а БОГОХУЛНИЦИ!!!
Сега наистина стигам до извода, че не само Дядо Стефан е Богохулник, но и доста негови последователи-миряни са богохулници...
Не искам да обиждам истински вярващите Братя и Сестри от Македония, но ... Божият Храм не е арена за боксови срещи.
Как може такова нещо...
Та тези хорица нямат срам нито от държавата нито от Бога ...

13
Наш Дарко-Бездарко изтърва веке наградата от КАНСКИЯ ФЕСТИВАЛ!

http://dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=E02A7E2CC7672F44A6B286CA34F0DAB1

Ха-Ха-ХА-ХА ....
Да се смеем  ;D ;D ;D ли или да плачем  :'( :'( :'(

Jac мислам дека, во Кан франците не разбират филмот "Трето полувреме".

14
Маргарита Попова не посети Българското училище в с. Извор, понеже за няколко десетилетия, сърбите го унищожиха напълно!

http://vbox7.com/play:a4ec2184

Светското училище в с. Извор, преди Ньойския договор.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Светското училище в с. Извор, след Ньойския договор.


15
Интерфакс: Патриарх Кирил призна приноса на България за покръстването на руснаците
http://www.focus-news.net/?id=n1647644
Патриарх Кирил заяви, че цар Борис, покръствайки своя народ, е дал пример на властите на други страни, полагайки началото на християнизацията на своите поданици „и тази добра практика е получила продължение в руските земи”. [/size]
[/quote]
Ето какво казва патриарх Кирил:
Цитат
Креститель Руси, святой равноапостольный князь Владимир, начал поиски истинной веры в те времена, когда в Болгарии уже существовала автокефальная Поместная Православная Церковь, возглавлявшаяся Патриархом. Поэтому когда он решил принять восточно-православную веру и обратился за этим в Константинополь, для христианского просвещения Руси были использованы славянское православное богослужение и церковная книжность, бытовавшие в Болгарском царстве. А сколько монахов, священников и учителей приходили из Болгарии на Киевскую Русь, чтобы потрудиться в деле христианского просвещения наших предков! Эти праведные люди продолжили миссию святых равноапостольных Кирилла и Мефодия на русской земле, и мы всегда с глубокой благодарностью помним о них.

Превод -
"Кръстителят на Рус / Русия /, Св. равноапостол княз Владимир , започва да търси истинската вяра по времето, когато България вече е съществуваше и Автокефална Поместна Православна Църква, начело с Патриарх. Така че, когато той реши да приеме Източно-Православната вяра, и за това се обърна към Константинопол, за християнско просвещение на Русия се използва славянското православно богослужение и църковна книжнина, срещаща се в Българското царство. А колко монаси, свещеници и учители дойдоха от България в Киевска Рус ", за да работят в християнското просвещение на нашите предци! Тези праведни хора продължиха мисията на Светите Равноапостоли Св. Св. Кирил и Методий на руска земя, и ние винаги с дълбока благодарност ще си спомняме за тях."

Само този абзац разбива на пух и прах македонизма. Признава, че покръстването на Русия е дошло от България. Разбива и голените "напъни" на Сръбската църква да " да възроди под свое крило" Българската Охридска Архиепископия!

Страници: [1] 2 3