Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Актуелни теми од медиумите => Тема започната од: ohrid1941 на Март 08, 2009, 06:48:07

Наслов: Македонците крем на бугарското општество
Поставена од: ohrid1941 на Март 08, 2009, 06:48:07
Тука ќе го најдете фељтонот "Македонците крем на бугарското општество" објавуван во 16 продолженија во "Утрински весник" од авторот Виктор Цветановски кој е познат како еден од предводниците на анти-бугарската медиумска кампања во изминатиот период во Македонија. Овој фељтон предизвика многу коментари во Македонија. Во текстовите можат да се забележат големи недоследности што побудува интерес за дополнителни коментари и полемики.


Македонците крем на бугарското општество (1)
Половината бугарски политичари со македонски корени (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5B2D3956D67B4A44AC1903F16245D5D0)

Македонците крем на бугарското општество (2)
Струмичка Штука и' даде премиер на Бугарија (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=2CEB8B3C7071604B847C08B7B80CBC0A)

Македонците крем на бугарското општество (3)
Таткото голем Македонец, синот успешен Бугарин (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D7ADE65E3298934DAA4CC5D1601BD5E0)

Македонците крем на бугарското општество (4)
Георги Димитров комунист со светски маштап (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=7818EF76C78E3449A18EE27A1FC0E505)

Македонците крем на бугарското општество (5)
Ресенецот Љапчев бил бугарски Бизмарк (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=572BCF4E30E4F0439828874EE2BB5ABC)

Македонците крем на бугарското општество (6)
Димитар Талев се крепеше од љубовта спрема Македонија (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D3E413B9E7B69242BD3B6534B36053C2)

Македонците крем на бугарското општество (7)
Македонската борба пренесена од штипјанецот Милетич (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D073D06766EAE147A3AB7EFB0246C3CA)

Македонците крем на бугарското општество (8)
Радев прв дипломат на Софија (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=9E72A9B7EB5399489694D508B895E438)

Македонците крем на бугарското општество (9)
Христо Силјанов ја раскажа драмата за Илинден (http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5E2C7C6BD7A74146ACF271840F4C886A)

Македонците крем на бугарското општество (10)
Длабоките траги на Андреј Луканов (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=EA4E58829572C848AF0ECDFD7D56C55D)

Македонците крем на бугарското општество (11)
Татарчев голем заштитник на бугарштината (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=669415EAC6675141A83A1D6597D92847)

Македонците крем на бугарското општество (12)
Ресенец главен организатор на политички атентати (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=9FAE6AD9C7C5FC4A9E8A4BAEC1005A1C)

Македонците крем на бугарското општество (13)
Валкано побугарчување на големиот поет (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=39B3D091B1C6834E9E538A074DDD3E6E)

Македонците крем на бугарското општество (14)
Михаил Сматракалев премолчуван и заборавен (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=E3D91F36F371ED429C3ACB8501EFE5A8)

Македонците крем на бугарското општество (15)
Сликаа и сонуваа за слободата на Македонија (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=69D1DB5CF9901F46BB4EF2E26E56F2FA)

Македонците крем на бугарското општество (16)
Феноменот на Ванѓа го освои Балканот (http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=301397E952FE754CB0081710EF60CB52)