Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Актуелни теми од медиумите => Тема започната од: ohrid1941 на Март 07, 2009, 05:33:42

Наслов: Одгласи во македонските медиуми од една декларација во бугарскиот парламент
Поставена од: ohrid1941 на Март 07, 2009, 05:33:42
За време на посетата на претседателот на македонското собрание Трајко Велјановски на својот колега Георги Пирински, беше прочитана декларација во бугарскиот парламент. За сега ги пронајдов само овие два извора во врска со реакциите во македонските медиуми:


А1, 06.03.2009: Во Македонија се создава бугарска хистерија (http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=105353)

Канал 5, 06.03.2009: Красимир Каракачанов уште еднаш испрати националистички пораки кон Македонија  (http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=47656&mid=1500&tabId=1&tabindex=0)