Бугарски Културен Клуб

Општа дискусија => Актуелни теми од медиумите => Тема започната од: valli на Јули 02, 2012, 08:00:23

Наслов: Андонис Самарас е учил от прабаба си, че Самуил е български цар
Поставена од: valli на Јули 02, 2012, 08:00:23
„Дневник”, Македония: Андонис Самарас е учил от прабаба си, че Самуил е български цар
02 юли 2012 | 11:13 | Агенция "Фокус"
  Новият гръцки премиер Андонис Самарас е учил от прабаба си за Македония и за Самуил като български цар, пише днес македонският вестник “Дневник”. Ставало дума за Пенелопе Делта, известна гръцка писателка, автор на детски книжки. Чрез книгите на Делта, се чествала гръцката пропаганда борба за Македония. Книгите й се изучавали в гръцките училища като допълнителна литература. Според македонския историк Далибор Йовановски - чрез книгите на Делта, гърците от малка възраст учели, че единствените противници в Македония са им българите
Наслов: Одг: Андонис Самарас е учил от прабаба си, че Самуил е български цар
Поставена од: disidente на Август 24, 2012, 01:02:38
Самарас на крака при Меркел

Цитат
Сред очакваните с най-голям интерес днес събития на международната сцена е предстоящата среща между ръководителите на правителствата на Гърция и Германия. Андонис Самарас и Ангела Меркел ще разговарят в Берлин. Наблюдателите подчертават, че кратката европейска обиколка на гръцкия премиер в столиците на Германия и Франция днес и утре може да се окаже от съдбовно значение за бъдещето на неговата страна.

Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд разговаряха снощи в Берлин с намерението да съгласуват обща позиция по гръцкия въпрос. Пред медиите и двамата работиха умело с едниственото и множественото число в изказванията си.

http://bnt.bg/bg/news/view/83274/samaras_na_kraka_pri_merkel