Бугарски Културен Клуб

Култура и уметност => Театар, опера, балет => Тема започната од: disidente на Декември 26, 2010, 10:26:21

Наслов: Концертът на балет "Тодес" се отменя за утре
Поставена од: disidente на Декември 26, 2010, 10:26:21
Концертът на балет "Тодес" се отменя за утре


Поради лошите метеорологични условия на летището в Москва, балет "Тодес" няма да може да излети днес от Русия. Затова концертът им в София се отлага за 27 декември от 20 часа, съобщиха за БГНЕС от билетния център на НДК.

Звездните танцьори днес са чекирали багажа си, но не са могли да напуснат пределите на Руската федерация. Закупените билети за концерта им, който трябваше да се състои днес, ще важат и утре и то без презаверка, увериха от НДК. Рускотo чудо на модерния балет - "Тодес", отново доказа класа от световна величина. От мениджърската агенция на балета отчитат рекордна посещаемост на концертите, представящи новата им програма. Интересът към изцяло новото шоу е толкова голям, че се налага танцьорите да изнасят по два концерта в един и същи ден, за да могат всички желаещи да се докоснат до изкуството им. Залите, събиращи хиляди хора, се късат по шевовете, а възторгът от видяното е огромен. Интересен факт е и признателността на семейството на Майкъл Джаксън към "Тодес". По повод един от концертите на балета в Съединените Щати, лично сестрата на Майкъл – Латоя Джаксън изпраща поздравително писмо, в което споделя благодарността на семейството си. Микс от танци върху песни на Майкъл е един от главните акценти в новата програма на балета. За солистите на "Тодес" работата с краля на поп музиката е едно от най-вдъхновяващите преживявания и именно по този повод те решават да поставят танц, посветен на него.

През декември България също ще стане част от страните, през които "торнадото", наречено "Тодес" ще премине. Организаторите от музикална компания "DEGRIS" са се погрижили пребиваването на руските звезди у нас да бъде наистина незабравимо. Те ще отседнат в един от най-стилните хотели в София – "Hill", а за задължителната им физическа подготовка ще се грижат инструкторите на чисто новият и модерно оборудван фитнес център на хотела. Танцьорите от "Тодес" ще се поглезят и със специални масажи и парна баня в спа центъра на бутиковия хотел, с което ще подсилят тонуса си преди грандиозното шоу в София. /БГНЕС

София / България

http://news.bgnes.com/view/888700