Бугарски Културен Клуб

Историја => Средновековна историја => Тема започната од: ppan на Април 07, 2010, 03:21:26

Наслов: "Средновековни градови и тврдини во Македонија"
Поставена од: ppan на Април 07, 2010, 03:21:26
Една добра и коректно написана книга за историята в македонските земи:
Средновековни градови и тврдини во Македонија-
Иван Микулчиќ  (Македонска академија на науките и уметностите — Скопје, 1996)

http://www.promacedonia.org/im3/index.html

На 26 стр. авторът пише интересни неща-в края на VI век в земите на днешна Македония заселниците се натъкват на пусти земи!! Е, нека им е чистита на македонистите античната връзка!